featured

Qantas ve Virgin personeli Covid’e yakalandı

Qantas ve Virgin çalışanları, enfekte bir adamın Sidney’den Ballina Byron Bay havaalanına uçtuktan sonra bir COVID’e yakalandı.

Yetkililerin bulaşıcı hastalıkla enfekte olduğunu bildiğini iddia ettiği yolcu, 14 Temmuz’da Virgin aracılığıyla seyahat etti ve ardından bir Qantas uçuşu ile doğrudan Queensland’e gitti.

14 Temmuz’da Sidney’den kalkan ve Ballina’ya (Byron Bay) inen Virgin ile seyahat eden herkesin test yaptırması ve kendisini 14 gün boyunca tecrit etmesi isteniyor.

NSW Sağlık ilgilisi Jeremy McAnulty, adamın Sydney’de yakın temaslı olduğunu ve tecrit edilmesi gerektiğini bilmesine rağmen uçağa bindiğini iddia etti.

Yetkililer, adamın 12 Temmuz’da yanlış bir negatif ancak, 20 Temmuz’da pozitif test aldığını söylüyorlar. Adam 10 Temmuz’dan beri kendisini tecrit ettiğini iddia etti.

Dr. McAnulty, “Ancak bunun doğru olmadığını biliyoruz” dedi.

“14 Temmuz’da Queensland’e seyahat ettiğine inanıyoruz ve hem NSW hem de Queensland’de uçuşta ve toplumda bulaş kapsamı konusunda endişeliyiz”

Ballina Byron Gateway havaalanının müdürü Julie Stewart, uygulanan COVID güvenlik önlemleri nedeniyle bulaşıcılık riskinin “oldukça düşük” olduğunu söyledi.

NSW Health, “Bu alanda büyük endişe uyandıran bilinen bir vaka yok” dedi.

“Bölgedeki herkesin semptomlara karşı özellikle dikkatli olması ve ortaya çıkarsa derhal test için öne çıkması ve olumsuz bir sonuç alınana kadar tecrit etmesi isteniyor. Semptomlar tekrar ortaya çıkarsa, lütfen test yaptırın ve tekrar izole olun”

Bu ayın başlarında Avustralya’daki havacılık çalışanlarının sadece üçte biri tamamen aşılandı.

Kabin ekibi, pilotlar, temizlikçiler, bagaj görevlileri ve yer çalışanları da dahil olmak üzere 789 çalışanı sorgulayan soruşturma, ayrıca yüzde 22’sinin sadece bir aşı yaptığını buldu.

Sendika,  Haziran ayında bir Virgin çalışanının ilk kez pozitif test etmesinden sonra hükümeti sürekli olarak  COVID aşıları için kabin ekibine öncelik vermeye çağırdı. Aşı yapılanların yüzde 70’i aşıyı kendileri organize ederken, yüzde 30’u işverenlerinden yardım aldı.

Qantas yanıt olarak, “Ülke genelindeki tüm havacılık çalışanlarının aşılanmasını istiyoruz ve çalışanlarımızı mümkün olan en kısa sürede aşı olmaları için güçlü bir şekilde teşvik ediyoruz” dedi. “NSW, uluslararası uçuşlarla ilgisi olan çalışanlar için aşıları zorunlu hale getirdi ve diğer eyaletlerin de bunu takip etmesi muhtemel.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir