featured

Qantas 100. Yılını kutluyor

Avustralya havayolu Qantas bugün 100. yılını kutluyor. Qantas, KLM ve Kolombiyalı Avianca’dan sonra dünyanın en eski üçüncü havayolu şirketidir.

QANTAS, kelimesinin açılımı “Queensland and Northern Territory Aerial Services” olup, 16 Kasım 1920’de Winton’da pilot Hudson Fysh ve Paul McGinness ve üç zengin çiftlik sahibi tarafından kuruldu. Kuruluş amacı, Avustralya kırsalındaki uzak toplulukları birbirine bağlamak ve bir posta servisi kurmaktı. Kuruluşundan 2,5 ay sonra, ilk uçuş 31 Ocak 1921’de gerçekleşti. Aynı yıl, şirketin genel merkezi Winton’dan yaklaşık 180 kilometre güneydoğudaki sekiz yıl kalacağı Longreach’e taşındı. Qantas Founders Outback Müzesi, havayolunun ilk hangarını kurduğu Longreach Havaalanı’nın arazisinde bulunuyor.

Müze, Qantas’ın yıldönümü vesilesiyle, bir yıl boyunca Avustralya’da havacılığın başlangıcı hakkında bilgiler içeren üç büyük özel sergi sergiliyor.

Ayrıca, her akşam gün batımından sonra” Luminescent Longreach – Parlak Uzun Menzil” adlı 20 dakikalık multimedya gösterisi yapılacak. Performans, 3 boyutlu animasyonlar ve 360 ​​derece projeksiyonlar sayesinde Qantas’ın 100 yıllık geçmişini canlandırıyor. Geçmiş zaman içindeki bu yolculuk, erken havacılığın yanı sıra efsane uçaklar, uzak yerler ve şehirden uzak yerlerin yeniliklerinden bahsediyor.

Eski bir Qantas Boeing 747 gövdesi, multimedya gösterisine dev bir ekran görevi görüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir