featured

Putin’le fotoğraf çektiren pilot Ukrayna’da esir düştü

 

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişimi 10. gününde sürüyor. Ukrayna’da saldırı yapan bir Rus Su-34 uçağının düşürüldüğü ve pilotunun esir alındığı bildirildi. Pilotun daha önce Beşar Esad ile çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Kiev’i ele geçirmek isteyen Rusya 64 km’lik konvoyuyla beraber birbirinden farklı savaş uçaklarını da bölgeye yönlendiriyor. Rusya-Ukrayna krizi 10. gününde devam ederken bölgede çok çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Ukrayna’nın Çernihiv kenti semalarında uçuş yaparak bazı noktaları bombalayan Rus savaş uçağı Su-34, Ukrayna askerleri tarafından yerden fırlatılan roketle düşürüldü.

Vurulan uçağın pilotu ise fırlatma sistemlerini kullanarak uçaktan atladı. Paraşütüyle inişe geçen pilot bir evin bahçesine iniş yaptı. Olay yerine toplanan halk, Rus pilotu kaçmaması için yakaladı.

RUS PİLOT GÖZALTINA ALINDI

Pilotun kaskındaki bilgiye göre Rusya’nın Krasnoyarsk kentindeki askeri birimlerden operasyonlara dahil olduğu anlaşıldı. Olay yerine gelen Ukrayna askerlerine teslim edilen Rus pilot gözaltına alındı.

Düşen Rus Su-34 uçağının pilotunun Vladimir Putin ve Beşar Esad’la fotoğrafı ortaya çıktı. Pilotun Suriye’de bombardımanlar yaptığı iddia edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir