featured

Pistten çıkan uçağa Özel Harekat talip

Ankara-Trabzon seferini yaparken 13 Ocak 2018 akşamı Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkan yolcu uçağı kazanın ardından tırlarla taşındığı Trabzon’un Yomra ilçesindeki pazar yerinde çöp ve moloz yığınları arasında çürürken, akıbeti hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Başımıza bela oldu” dediği pistten çıkan uçak için iki seçeneği değerlendirdiklerini söyledi.

Özel Harekat Daire Başkanlığının uçağa eğitimlerde kullanmak üzere talip olduğunu açıklayan Başkan Bıyık, uçağı kütüphaneye çevirmek için maliyet hesabı yaptırdığını maliyeti karşılayamamaları halinde Özel Harekat Daire Başkanlığına vermeyi düşündüklerini söyledi. Başkan Bıyık, “Bir şirketle birlikte bunun tadilatı, kanatlarının kuyruğunun tamamlanması noktasında maliyet çıkarması konusunda bir görüşme yaptık. Önce maliye hesabını dışı için çıkaracağız, ardından da içi için çıkaracağız. Fırsat bulursak değerlendireceğiz.

Değerlendirecek bir fırsat bulamazsak şu an da Özel Harekat Daire Başkanlığı bu uçağı bizden eğitim amaçlı kullanmak için istiyorlar. Belki kendilerine de verebilirim.” ifadelerini kullandı. Maliyet hesabını bir proje için mi yoksa satış için mi yaptırdığı yönündeki soru üzerine Başkan Bıyık, “Bir kütüphane yapma düşüncemiz var.

Kütüphanenin dışını normal hale dönüştürüp halka açık bir kütüphane yapmak istiyoruz. Bize uygun bir maliyet çıkarsa o maliyet üzerine kütüphane yapmak üzere değerlendirme yapacağız.”  ifadelerini kullandı. “Uçak ya kütüphane olacak ya da Özel Harekat’a verilecek diyebilir miyiz?” sorusu üzerine de Başkan Bıyık, “Şu an ki görüntü o.” yanıtını verdi. (gazete61)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir