featured

Pilot, kabin görevlisinin gizli fotoğraflarını çekerken yakalandı. İşine son verildi

 

Kabin görevlilerini savunan bağımsız bir kuruluşa göre, bir uçuş görevlisinin gizli fotoğraflarını çektiği iddia edilen bir Delta Air Lines pilotu, havayolu tarafından kovuldu.

Pilotun görünüşte uçuş görevlisinin fotoğraflarını çektiği videosu birkaç gün önce Reddit’te yayınlandı ve birkaç saat içinde Delta’ya resmi bir şikayette bulunuldu.

Video, pilotun üniformalı, bir Frontier Airlines uçuşunda koridor koltuğunda bir yolcu olarak uçtuğunu gösteriyor. İddiaya göre pilot, baş üstü dolapları kapatırken kabin görevlisinin iznini almadan fotoğraflarını çekiyor. Video, uçuş görevlisinin bacaklarının arkasının fotoğraflarını çekiyor gibi görünüyor.

Cellinhaluv isimli yolcu, pilotun fotoğraf çektiğini gördüğünde pencere kenarındaki koltukta oturuyordu. “Bu delta pilotunu bir uçuşut kabin görevlisinin bacaklarının fotoğraflarını çekerken gördüm. Deltaya gönderdim ama, bunu gömmelerini, kabin görevlileri için güvensiz ve rahatsız edici bir ortam oluşmasını istemiyorum.” diye yazdı.

Başka bir Reddit kullanıcısı, videonun Frontier kabin görevlileri tarafından kullanılan bir sosyal medya grubunda zaten paylaşıldığını ve ilgili mürettebat üyesinin haberdar olduğunu söyledi. Cuma günü, kabin görevlisi pilotun görevden alındığını bildirdi.

Delta, pilotun görevden alınıp alınmadığını doğrulamadı ancak havayolu sözcüsü olayla ilgili olarak şunları söyledi : “Delta videodan haberdar ve bu iddiaları araştırıyor. Hiçbir şey, tüm havayolu personeli ve misafirleri için güvenli bir ortam yaratmaktan daha önemli değildir.”

Uçuş Görevlileri Derneği (AFA-CWA) tarafından 2018 yılında yapılan bir anket, ABD’deki kabin görevlilerinin üçte ikisinin uçuş kariyerleri sırasında cinsel tacize uğradığını ortaya koydu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir