featured

PIA, SAVAŞ UÇAKLARI EŞLİĞİNDE DIVERT ETTİ

Dün öğleden sonra, RAF Typhoon uçakları, güvenlik alarmı yüzünden PIA  yolcu uçağına Essex Stansted Havalimanı’na kadar refakat etti.
Pakistan Lahor’dan kalkan ve Londra Heathrow’a gidecek olan PK757 sefer sayılı PIA uçağı güvenlik tehditi ile RAF savaş uçakları eşliğinde Stansed’e yönlendirildi. Pakistan HavayollaRı ana terminalden uzak bir noktaya park etti.
İngiliz polisi, daha önce sorunlu bir yolcu olduğu yolunda haber aldıklarını bildirmesine karşın, uçağın tehdit amacı ile indirildiğini bildirdi. İskoçya Polisi uçaktaki sakallı bir adamın tutuklandığını  doğruladı.
Pakistan Uluslararası Havayolları sözcüsü, “Birleşik Krallık yetkililerinin, PIA’nın Lahore-Heathrow uçağı PK-757 ile ilgili olarak, Heathrow’a inmeden önce, isimsiz bir telefon görüşmesi sebebiyle tehdit aldığını ve standart prosedürler gereği uçağın  Stansted Havaalanı’na yönlendirildiğini belirtti. Tüm yolcuların sağlıklı ve güvenli.
RAF sözcüsü tarafından yapılan açıklamada;, Stansed Havaalanı’nın uçak kaçırılma olaylarında,  güvenlik tehdidi için uygun gördükleri havaalanı olduğu bilgisi verildi.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir