featured

PEGASUS'TA NELER OLUYOR

Bildiğiniz üzere havacılığımızda yaşanan kriz nedeniyle tüm şirketlerimiz tedbir almaya çalışıyor. Bunlardan biri de tabii ki ikinci büyük havayolumuz Pegasus oldu.
Pegasus 26 Eylülde aldığı kararla 60 yaş üstü yönetici ve çalışanlar ile yollarını ayırma kararı aldı. Bu uygulama ile geçen ay bazı üst düzey yöneticiler ile yollar ayrılmıştı. Şimdide sıra yer personeline ve tekniğe geldi.
Bu karar bana 2005 yılını hatırlattı. THY 2005 yılında 55 yaşını dolduran yanlış hatırlamıyorsam 300 kişiyi aşkın çalışanlarını sicil numaralarına göre tasnif edip çıkartmıştı.
Pegasus bugün teknik bölümden 60 yaş ve üstü 8 çalışanı ile yollarını ayırdı. Bu uygulama pilotlarda yapılmıyor. Yönetici ve tüm yer personelini kapsıyor.
Uygulamanın kalıcı olduğu ve bundan sonrada 60 yaş kriterinin devam edeceği gelen bilgiler içerisinde.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 Yorum

  1. 8 sene önce

    Sefa abiniz bu cemiyete çok emek verdi kendini ortaya koydu herkes kazandı ama bayrağı taşımaya üye olmaya kimse yanaşmıyor biraz sosyalleşip Sefa abinizden bilgi alıp bu mesleğe hizmet etme gayretinde olun herşey cep tel ve comp başı değil çpk önemli mesleğe sahipsiniz kıymetini TT de çalışanlarda şirketinde koymetini bilin saygılarımla

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Değerli yorumcular,lütfen emeğe mesleğe kişilere ve de kendinize saygı.Yıllarını bu işe gönül vererek yaşça ilerleyen güzide insanlara saygı gösterelim.Herşey maddiyat değil sabır işidir.Zaman su gibi akar paranız herşeyiniz olur onurunuzu kaybetmeyin.Ama gençler yerli malı yurdun malı diye değil çin malı atmalı felsefesi ile büyüdü.Şansızlık.Unut harika bakım üssü Allah razı olsun emeği geçenlerden olmasaydı duayenleri sertifikaları daha evde çağrılmayı beklerdiniz değil lisans almayı.Lütfen yorumuza dikkat edin incitmeyin onurlu güzide insanları edep yahu saygılarımla

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    flydubai iatanbula gelecek işe B1 ve B2 737NG tipli ve tecrübeli Certifying Engineer alımı görüşmeleri için. Flydubai kariyer sitesin üç gün önce ilan verildi. İlgilenenlere duyurulur. Bunun bir haber değeri olduğunu düşünüyorum ama henüz haber yapan bir havacılık sitesi görmedim.

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    Çok doğru bir karar 60 yaş üzerindeki abilerimiz zamanında çok iyi paralar kazanmışlar birikimlerini yapmışlar, eh iyi de emekli maaşı alıyorlar. Şirketler göndermese kusura bakmasınlar kendileri zaten gitmeyecekler. Dışarıda bir sürü işsiz shyo mezunu var onlara yer açılsın. SHGM nin de buna bir el atıp havacılığa kaptan, teknisyen, dispatch… 60 yaş sınırı getirmeli.

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Shyo mezunları işsiz dolaşmasınlar.Gelsinler THY teknik bir sürü adam arıyor.Ama 3-5 yıl teknisyen olabilmek için çalışmaları gerekiyor.Teknisyenlik öyle okul okumakla olmuyor.Yeterli seviyeye geldiklerinde lisanslarını,yetki belgelerini alıp sektörde çalışabilirler.Onlar gelmediği için başka kaynaklardan alıyorlar.Yoksa kara kaşlarına,kara gözlerine vurgun değiller 60 yaşında olanların.

      Cevapla
      • 8 sene önce

        Gelecekler de 5 sene okul okuyup thy de bazıları nemalanacak diye o adamların 6 ayı TYP adı altında caliniyor. Bu arada ben de SHYO mezunu değilim. Sistem tamamen değişmeli.

        Cevapla
  5. 8 sene önce

    Mantıklı. Pilot sıkıntısı olmasa onlarıda yollarlardı sanırım.

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    60 YAŞ DOĞRU BİR KARAR AMA HER BÖLÜME UYGULANMAMASI YANLIŞ. THY TEKNİKTE BUNU UYGULAMALI.

    Cevapla
  7. 8 sene önce

    Bence 60 yaş kriteri doğru. Bazı haber siteleri yalan habere devam ediyor. Asparagas alım ilanları abartılı haberler hoş değil

    Cevapla