Pegasus

Pegasus Havayolları Polonya seferlerine başlıyor

Türkiye’nin düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Havayolları ilk kez Polonya’ya tarifeli seferler düzenleyecek. Düşük maliyetli havayolu şirketinin uçakları 4 Haziran Pazar gününden itibaren Ankara ile Varşova Chopin Havalimanı arasında uçacak. Türkiye’nin başkentine gidiş-dönüş yaklaşık 140 Euro’ya uçmak mümkün olacak.

Son zamanlarda Polonya’dan seyahat edenler, yaz sezonu boyunca Polonya ve Türkiye arasında doğrudan ve düzenli uçuşlar sunacak daha fazla havayolu tarafından seçim yapma şansı buldu. En çok kazanan ise yolcuların İstanbul’a uçabilecekleri John Paul II Uluslararası Havalimanı oldu. Türkiye’nin en büyük şehrine uçuşlar Polskie Linie Lotnicze’nin yanı sıra Türk Hava Yolları tarafından da sunulacak. Geçtiğimiz hafta Krakow Havalimanı, Balice limanının güzergah ağına Antalya’nın da ekleneceğini duyurdu.

Artık Polonya’dan seyahat edenler Türkiye’ye bir başka doğrudan uçuşa daha sahip olacak. Düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Havayolları’nın rezervasyon sisteminde Ankara-Varşova arasında uçuş rezervasyonu yapma imkanı ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti ile Chopin Havalimanı arasındaki düşük maliyetli Türk havayolu şirketi, özellikle Pazar günleri olmak üzere haftada bir kez uçmayı planlıyor.

İki başkent arasındaki yeni Pegasus hizmeti sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Polonya ile Türkiye arasındaki ikili havacılık anlaşmasının Ek 2’si Pegasus Havayolları’nın Polonya ile Türkiye arasında uçuş gerçekleştirme yetkisine sahip olduğunu açıkça ortaya koyduğu için, Türk havayolu şirketinin böyle bir rotayı işletmek için Polonya Sivil Havacılık Ofisi’ne işletme izni başvurusunda bulunmasına gerek yoktur.

Ankara ve Varşova Chopin Havalimanı. Düşük maliyetli taşıyıcı, bu tür uçuşlara izin veren slotlar için Chopin Havalimanı’ndaki slot koordinatörüne her yıl başvuruda bulundu, ancak verilen haklar kalkış ve iniş hiç kullanılmamıştı.

Açılış uçuşunun 4 Haziran’da yapılması planlanıyor. ‘PC1743’ sefer sayılı uçağın yerel saatle 10:15’te Ankara-Esenboğa Havalimanı’ndan kalkması planlanıyor. İki saat elli dakika sonra, saat 12:05’te Fryderyk Chopin Havalimanı’na varılacak. Bir saatlik molanın ardından 13:05’te ‘PC1744’ sefer sayılı uçak Türkiye’nin başkentine dönüş uçuşu için havalanacak. Ankara’ya varış yerel saatle 16:40’ta gerçekleşecek. Son rotasyon 22 Ekim tarihinde yapılacak.

Tek yön uçak bileti, en ucuz ücretle, taşıyıcı tarafından açılış gününde 70 € olarak fiyatlandırıldı. Dönüş yolculuğu ise 140 Euro tutmakta.

©AirlineHaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir