featured

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat Görevden Ayrıldı

Yaklaşık 11 yıldır görevini sürdüren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ın yerine  Carrefoursa Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Mehmet Nane geldi. Sertaç Haybat görevine yönetim kurulu üyesi olarak devam edecek.
 Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, değişiklikle ilgili olarak; “Sertaç Haybat’ın Pegasus Ailesinin her bireyine katkısı oldu; şirketin her önemli kararının içinde bulundu, şirket öncülüğünü yaparak Pegasus değerlerini inşa etti. Son on bir yıldır Pegasus Ailesinin Sertaç Haybat önderliğinde yaptığı çalışmalar kalıcı ve sürdürebilir bir strateji yarattı ve Pegasus’u başarıya ulaştırdı. Pegasus Türk toplumunun bir parçası oldu. Pegasus Ailesi olarak kendisine müteşekkiriz.
Nane, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ın yerine göreve geldi. Nane, 2013’te Teknosa’daki görevinden ayrılarak Carrefoursa’nın dümenine geçmişti. Sabancı Holding’in Fransız ortağı Carrefour’dan yüzde 12 Carrefoursa hissesi alarak hâkim ortak olmasının ardından Nane, “Beşte Beş” stratejisini oluşturarak şirketi 2014’te kâra geçirmişti.
Mehmet Nane’nin göreve başladığı 2013 yılında Carrefoursa 38 ilde 244 mağaza ile hizmet veriyordu. Şirketin mağaza sayısı 2015’te 779’a ulaştı. Nane döneminde Carrefoursa Antalyalı Genpa ve 1E1 marketleri, İsmar ve Kiler’i bünyesine kattı.
OTEL AÇMIŞTI
Mehmet Nane, geçtiğimiz yaz Türkiye’de perakende sektörünün önemli 2 ismi ile Marmaris Bozburun’da turizm yatırımına imza atmıştı. Dönemin Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, Kiler Holding Perakende Genel Müdürü Nihat Özdemir ve perakende danışmanı Avi Alkaş ortaklığında gerçekleştirilen MiaMai Otel, 9 milyon liralık yatırım ile hayata geçmişti.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 8 sene önce

    Doğru karar alınmış. Sertaç bey Pegasus’a çok şey kazandırmıştır. Yönetim kurulunda kalması bile kazançtır

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Duayen havalılarda biri daha kendini Pasifize etti. Ali bey ile Sertaç bey arasında ki dostluk devam ediyordur. Sertaç bey yorulmuş olmalı 65 yaş civarı bu yoğun tempoyu kaldırmaz . Yönetim kurulunda kalmak doğru karar

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    Ada’m gibi adamdı Sertaç bey yolu açık olsun

    Cevapla
  4. dunyada turkiye’den baska hangi ulkede bir sirketin genel muduru bir anda bir havayolu firmasi genel muduru olabiliyor acaba?

    Cevapla