PEGAS Touristik’ten Moskova–İstanbul Uçuşlarına Kış Uzatması

PEGAS Touristik’ten Moskova–İstanbul Uçuşlarına Kış Uzatması

Rusya merkezli önde gelen tur operatörlerinden PEGAS Touristik, İstanbul’a yönelik yaz sezonu uçuş programını 2025-2026 sonbahar-kış dönemine kadar uzatma kararı aldığını duyurdu. Karar, İstanbul’a olan yoğun talep ve artan rezervasyonlar doğrultusunda alındı.

Yeni programa göre, Southwind Havayolları iş birliğiyle Şeremetyevo Havalimanı’ndan İstanbul’a günlük direkt uçuşlar düzenlenecek. Uçuşlar, 28 Mart 2026 tarihine kadar devam edecek. Bu blok uçuşlar üzerinden oluşturulan paket turlar, 1 ila 29 gece arasında esnek konaklama süresi sunuyor.

Yoğun Talep, Kış Dönemine Uzatma Getirdi

PEGAS Touristik’ten yapılan açıklamada, özellikle ağustos, eylül ve yılbaşı dönemine yönelik rezervasyonların öne çıktığı, 2025 yaz sezonundaki satış performansının beklentilerin üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Bu ilginin, İstanbul hattındaki uçuşların kış sezonuna taşınmasında belirleyici olduğu vurgulandı.

İstanbul’da Tercih: Dört Yıldızlı Oteller

Şirketin verilerine göre, İstanbul’a seyahat eden turistlerin büyük çoğunluğu dört yıldızlı otelleri tercih ediyor. Daha önce daha yaygın şekilde seçilen üç yıldızlı otellerin oranı ise bu yıl %30’a kadar gerilemiş durumda. Seyahat eden kitlenin çoğunluğunu ise çocuksuz çiftler oluşturuyor. Ortalama konaklama süresi 3 ila 5 gece arasında değişiyor.

Kış Sezonu Fiyatları Netleşti

PEGAS’ın sisteminde, 2025 sonbahar ve 2026 kış sezonu için İstanbul paket tur fiyatları da belli oldu. Buna göre:

  • Kasım başında dört gecelik, iki kişilik bir İstanbul turu yaklaşık 95 bin ruble seviyesinden başlıyor.

  • Aralık başında fiyatlar 75 bin rubleye kadar geriliyor.

  • Yılbaşı ve 8 Mart gibi özel tarihlerde ise fiyatlarda artış gözlemleniyor.

  • Şubat ve mart ayları, daha uygun fiyatlarla İstanbul’a seyahat etmek isteyenler için öne çıkıyor.

FUN&SUN da Takipte

PEGAS Touristik’in dışında, İstanbul hattında başka tur operatörlerinin de blok uçuş programları bulunuyor. Örneğin FUN&SUN’un 3 Eylül–25 Ekim arasında uygulayacağı uçuşlar için kış uzatma planı masada, ancak henüz resmiyet kazanmadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir