featured

PAKİSTAN UÇAĞINDA SKANDAL !

PIA Pakistan Havayolları BBC’ye verdiği demeçte 7 yolcunun Suudi Arabistan’a giden uçakta koridorlarda taşınmasına ilişkin olayın araştırıldığını bildirdi. Ayrıntılar Dawn isimli gazetenin kapsamlı araştırmaları nedeniyle ortaya çıktı.
Gazeteye göre; 20 Ocak’da Karaçi’den Medine’ye giden Boeing 777 uçağında 416 yolcu taşındı. Uçağın ekip koltukları da dahil olmak üzere toplam 409 koltuk kapasitesi mevcuttu. Yolculara elde yazılmış boarding kartları verildi. Yolcuların hayatını tehlikeye attığı halde, ne havayolu ne de çalışanlar cezalandırılmadı.
Havacılık uzmanları, acil bir tahliye sırasında bu kadar kalabalık bir kabinin sorunlara neden olacağını, yolcuların ani olarak oksijene ihtiyacı olduğunda, oksijene erişemeyeceklerini ve yolcuların hayatını riske attığını bildirdi.
Uçuş kaptanı Anwer Adil’e göre; kalkış sonrasına kadar kendisine ekstra yolcular hakkında bilgi verilmedi. Yani, uçağı yeni kaldırmış olan kaptana, purser kapıyı kapatmadan önce bilgi vermedi. Karaçi’ye tekrar geri dönüp inmek, yakıt boşaltmak gerektirdiğinden, havayolunun çıkarına ters düşeceği için mümkün görünmüyordu.
PIA süzcüsü Danyal Gilani BBC’ye konunun soruşturma kapsamına alındığını ve gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.
Soruşturmanın ne kadar süreceği sorulduğunda, ” bir zaman vermenin mümkün olmadığını” ilave etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 7 sene önce

    Dediğiniz gibi (bizim cingöz, tercümeci havacılık medyası güzelce atlamış…): Uçak bir B777-340ER ve gerçekte 393 yolcu koltuğu var: 35C54W304Y. Üzerine 16 tane de jump seat (kabin ekibi koltuğu). Adamlar bunlara da bilet satmış (kurallara uygun mudur bilemem), o da yetmemiş “ayakta 7 yolcu” daha!… Anlayacağınız, şu fotolarda, filmlerdeki Pakistan-Hindistan-Bengladesh’de bedava seyahat için trenlerin tepesine tırmanıp tüneyen yolcuların havayolu versiyonu…

    Cevapla
  2. Gun gecmiyor ki PIA ile ilgili olumsuz haberler okumayalim.
    Ne mutlu ki THY 1 Subat 2017 de baslayan code-share yapti PIA ile. THY’nin kilavuzu olarak PIA’i atamasi muthis olmus. Tersi degil yani.

    Cevapla