featured

Özçelik-İş’ten THY Teknik A.Ş. Çalışanlarına Açıklama

Özçelik-İş Sendikası 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin, 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle sona ermesi ve bu tarihten itibaren de yeni bir toplu iş sözleşmesi süreci hakkında THY Teknik A.Ş. Çalışanlarına duyuru yaptı.

Özçelik-İş Sendikasında yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi;

Değerli THY Teknik A.Ş. Çalışanları,

Kıymetli Üyelerimiz,

Bildiğiniz üzere, THY Teknik A.Ş. ile Sendikamız Özçelik-İş arasında imzalanmış olan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz, 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle sona ermekte, bu tarihten itibaren de yeni bir toplu iş sözleşmesi süreci bizleri beklemektedir.

Siz değerli üyelerimizin refah ve mutluluğunu önceleyen bir toplu iş sözleşme taslağını ortaya çıkarabilmek adına, bu doğrultuda çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız.

Her yıl milyonlarca kişinin güvenli bir şekilde havayoluyla seyahat edebilmesinde büyük emeği olan THY Teknik A.Ş. çalışanı siz değerli üyelerimizin, toplu iş sözleşme taslağı hazırlanma sürecinde görüş, öneri, talep ve beklentileri bizler için büyük önem arz etmektedir.

Bu çerçevede, toplu iş sözleşmesi taslağımızda yer almasını istediğiniz görüş ve önerilerinizi en kısa sürede thyteknik7.donemtis@ozcelikis.org mail adresine göndermenizi rica ederiz.

Bu önemli süreçte, ortak akılla hazırlanmasını arzu ettiğimiz 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslak metnimize yapacağınız katkılardan dolayı şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Özçelik-İş Sendikası Anadolu ve Avrupa Havacılık Şubeleri

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

34 Yorum

  1. 3 sene önce

    Minimum 10 bin net ve yüzde 80 zam ve bundan sonraki dönemler için enflasyon +5 alınması gerek. Biz pandemi döneminde elimizden gelen özveriyi yaptık sıra şirkette, biz aileysek aile gibi davransınlar.

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    Tis bitiyor adamlar şimdiye kadar yapması gerekeni şimdi yapmaya çalışıyor. 3 4 ay önceden tis bitmeden çalışanlarına sorsaydında şimdi masaya hazır ve kararlı bir şekilde otursaydın. Bu nasıl bir rezilliktir. Bu sendika yüzde 20 alır oturur başkada bir halt olmaz bunlardan.

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    TGS’nin sendikası olmadığı halde aşı programına dahil olabildiler bizim sendikamız olduğu halde böyle bir ne çalışma var ne de bilgi. Ne beklersiniz ki bu sendikadan kendileri çalıp kendileri oynuyorlar her ay boşa gidiyor sendika aidatı yazık cidden.

    Cevapla
  4. yaklaşık 23 sene öncesine kadar thy teknikte kadrolu alım olurdu şirkette 50 civarı uçak vardı ama iş barışı vardı arada ucurum tek genel müdür vardı eski mersedes vardı başka şirket arabası görmedim tek sözleşme olurdu sendika ortaktı sonradan sözleşmeli alımlar habom ve işkur alımları başladı şirket passat tarzı araclarla doldu yönetici yemekhanesi ayrıldı Neden böyle oldu böylesi hakmı adaletmi günah yazık

    Cevapla
  5. 3 sene önce

    Eğer herzaman ki gibi istediklerini vereceklerse hiç ugrastirmayin.Direk imzalayin.Zaten geçinemiyoruz, borçları ödemek için tazminatları verin çıkıp köyümüze geri gidelim.istedigimizi alıcaz diyorsanız grev vs ne gerekiyorsa yapalım.Bunun için anket de yapabilirsiniz.Maaslar market çalışanlarından daha az durumdayken daha neden korkacağız.Oran istiyorsanız yüzde 85 ile yüzde 100 arası almanız gerekir.malum vardiyasız teknik destek kardeşlerim 3000 aliyor ve uçak tamir ediyor, farkında mısınız? Easa duysa şirketi kapatır.Ucak teknisyeninin maaşının 3 asgari ucretten aşaği olmamasi gerektiğini bilmiyor musunuz?

    Cevapla
  6. tevbe suresi ﴾34﴿ Ey iman edenler! Bilin ki yahudi din bilginlerinin ve hıristiyan din adamlarının birçoğu halkın mallarını haksızlıkla yerler ve Allah yolundan alıkoyarlar. Altın gümüş biriktirip Allah yolunda harcamayanları elem veren bir azapla müjdele!﴾35﴿ O gün bunlar cehennem ateşinde kızdırılıp onların alınları, böğürleri ve sırtları dağlanacak:

    Cevapla
  7. tevbe suresi ﴾34﴿ Ey iman edenler! Bilin ki yahudi din bilginlerinin ve hıristiyan din adamlarının birçoğu halkın mallarını haksızlıkla yerler ve Allah yolundan alıkoyarlar. Altın gümüş biriktirip Allah yolunda harcamayanları elem veren bir azapla müjdele!﴾35﴿ O gün bunlar cehennem ateşinde kızdırılıp onların alınları, böğürleri ve sırtları dağlanacak.

    Cevapla
  8. 3 sene önce

    Başkanım 2021 model bmw nin parasını bu TIS çıkarırız. Rahat olun…..

    Cevapla
  9. 3 sene önce

    Temmuz ayında bitecek tis in çalışması haziranda başlanmaz. yıllık enflasyon belli ocakta başlarsın hazirana hazır olur. masaya oturursun pazarlıklar sürer. daha taslak yok ortada. THY hergün açıklıyor Avrupa nın en çok uçan havayolu diye. Bu senede kâr yapma masrafı çıkar çalışanın PARAsını VER.

    Cevapla
  10. 3 sene önce

    Karalartalmısın kara trollmüsün belli değil. Ama kesin ve belli olan dışardaki bizden değilsin.içerdeki kiralıklardansın. Yoksa Yavuz bile senin kadar saçmalayamazdı. Böyle öneri mi olur. Keserken tek seferde nefesimizi kesicekler, verirken 3 5 senede enflasyona harmanlayıp 3 er 5 er yalvartarak, lutufta bulunacaklar. Bunu ancak bi kaç sene daha mücadele ediyoruz bak alıyoruz veriyoruz diye kendini koltukta tutmaktadır bir isteyen kiralık sandukacılar konusur.Ama ben görücem sizi almaya giderken bakalım neler kaptırcaksınız kolpaçinolar. Bi seçim kadar ömrünüz kaldı.

    Cevapla
  11. 3 sene önce

    2018 deki gibi %1 gibi saçma sapan teklifler karşımıza çıkmayın.Hayat şartlarını,geçim şartlarını biliyorsunuz yaşıyorsunuz.Kesilen yüzdeliğimizin hepsını geri alın bu 1 rincisi 2.ilk Altı ay için 10 ikinci altı için 10 ve diğer aylar içinde %5 ve enflasyon oranları ve bunlara bağlı olarakda sosyal yardımın yükselmesi .Alın size öneri, Alın sizde görüş yapın uygulayın arkanızda duralım ,yoksa yapamazsanız bizden yalandan yere bilgi ve öneri istemeyin.Not:ARTIK GERÇEK SENDİKACILIK YAPIN GÖREVİNİZİ YAPIN.

    Cevapla
  12. 3 sene önce

    MAİL ATMAYA GEREK YOK İSTENİLEN BELLİ. SİZ İSTEDİĞİNİZ BÖYLE OLDU DEMEYİN.SENDİKACILIĞI İYİCE ÖĞRENMENİZ LAZIM.ARA ARA DOLAŞIN HANGARLARI ZATEN ANLARSINIZ.

    Cevapla
  13. 3 sene önce

    Estağfurullah ne haddimize asıl sizin bir isteğiniz var mı 2021 BMW falan alamadiysaniz arkadaslarla 3-5 birşey toplayalım alın..

    Cevapla
  14. 3 sene önce

    TİS KAÇ YILLIK OLACAK.HAKLARIMIZ ALINMYACAKSA 1 YILLIK OLSUN.TÜM HAKLARIMIZ ALINSIN.TASLAK İSTİYORDUNUZ TASLAĞA GEREK YOK NE İSTEDİĞİMİZİ BİLİYORSUNUZU.KESİLENLERİ GERİ ALIN 1 YIL İÇİN %20 DİĞER 6 AYLAR İÇİNDE %10 ENFLASYON FATKI OLUR.(MALUM ENFLASYON GERÇELTEN YANSITMIYORLAR)BU DEĞERLEDEN AŞAĞISI KURTARMAZ BİZLERİ.

    Cevapla
  15. 3 sene önce

    Siz havacılığa atılmış en büyük kazıklardan birisiniz, THY yönetimi de siz de tez zamanda hakettiğiniz tekmeyi yiyeceksiniz inşallah.

    Cevapla
  16. 3 sene önce

    Yalandan oyalayip sunu yapioz bunu yapioz taslak hazurliyoz demeyin İ.A VE M.A zaten vermicez demiş siz neyin pesindesiniz neye imza attiginizi soyleyin bizide ugraştirmayin herkes bisey alamicaginizi biliyo zaten. Ne kadar kesinti olucak söyleyin siz ancak calisandan hakkini alirsiniz.

    Cevapla
  17. 3 sene önce

    Bize müstehak.2023 cumhurbaşkanı adayım RSP.

    Cevapla
  18. 3 sene önce

    Biz değilmiydik maaşımız %30 düşürülüp %100 çalışacağımıza %30 işe gelmeyip o günlerin maaşını almayalım en azından hakettiğimizi alırız diyen. Siz değilmiydiniz merak etmeyin arkadaşlar yeterki siz bizimle olun %30 kesinti burada olmaz diyen. Biz değilmiydik THY için yıllardır 2. Sınıf insan muamelesi gören. Biz değilmiydik covid olmuş arkadaşlarımızla uçağın içinde, dışında saatlerce çalışıp maskemiz ağızımızdaysa temaslı olamayan. Hergün ailemizin yanına risk içinde gidip gelen. Biz ne istiyoruz biliyorsun sendika bunu bize mail atmana gerek yok unuttuysan hatırlatim;1) Maaşlarımıza en az %43 zam istiyoruz ki eski hallerine dönebilsin. (+ reel enflasyon,+ refah payı) 100 bin in %30 u nu kesince 70 bin eder, 70 bin e %30 ekleyince 91000 eder. 2) Teknik, AO ayrımı istemiyoruz.3) Çalışana değer verildiğini görmek istiyoruz.4) Bizden maaş alan sendikanın bizim sorunlarımızı yalandan değil cidden çözüm odaklı dinlemesini istiyoruz5) Aşağıdan başlayıp en üste kadar sendikadan görev alan kişilerin ve alınan, alınacak olan kararların şeffaf olmasını istiyoruz. Hangara gelip merak etmeyin biz sizin haklarınızı koruyacağız diyip arkamızdan imza atan siz%30 sizden kesilmeyecek siz sürekli işin içinde çalışıyorsunuz diyen siz, bunlar olmazsa istifa ederim diyen siz, bunların hangisini yapabilir siniz?Cevabınızı size kendilerini savunsun diye maaş veren bizlere mail ataranız ve birgün önümüzde dik durursanız seviniriz.

    Cevapla
  19. 3 sene önce

    Ya sizden kimse bir şey istemiyor. Aman hazır kalan üç beş hakkı da vermeyin yeter. Sizlerden kurtuldugumuz günü bekliyorum sadece.

    Cevapla
  20. 3 sene önce

    Bu son Tisiniz. 2023 de bazı şeyler değişince siz de gideceksiniz.

    Cevapla
  21. 3 sene önce

    Evet beklediğimiz hamle geldi. Bu mail’e cevap verenlerin listesi işverene sunulur ve kim ne kadar memnun, kim bizden yana ve kimler baş kaldırmış(ak koyun, kara koyun misali) ortaya dökülür ve işten çıkarma yasağının kalkması ile verimsizlikten işten çıkarılmalar başlar. Düştük yine bir kumpasa. Şimdiden geçmiş olsun.

    Cevapla
  22. 3 sene önce

    ulan her sözleşme yalandan yere mail attın, yok bizi arayın, yok bize ulaşın diye yalandan yere mavra atmayın delikanlı olun. Gidip fazıla merak etme abi bu kerizlerin aidatı bende, zaten maaaşı sende. istediğiniz kadar bineriz sırtlarına istediğiniz kadarda oyalarız. Nasılsa hepsi korkak kedi. şublerede diktim yeni kiralık kemikçileri, nasıl istesem öyle havlıyorlar. yılbaşından sonra da çaktık mı enflasyon artık 1 2 puana kapatırız mevzuyu. sonrada ver ALLAH vatan milllet sakaryaa ver ALLAH pandemi ver ALLAH işten atılma korkusu yürüsün gitsin kervan. 3 – 5 de kılçık adam çıkarıp kokru saldınmı ne sendika, ne seçim, ne bmw, ne genelge, ne avukatlık ücreti ne 2 katı aidatı hatırlar. hepsi kuzu kuzu bakar.. ALLAH layık olduğunuzu vermiş. Beduuaya gerek yok

    Cevapla
  23. 3 sene önce

    ulan varya hepinizi beşe katlarım da bir maaşın gözüne baktığımdan ses çıkartamıyorum.Sağcı solcusu bilmemnecisi hepisinin karakteri bozuk ulan.Parayı makamı gördümü el pençe bağlamaya başlıyorsunuz lan siz kahvelerrrr.Şahsiyet yok,erdem yok hiçbir şey yok ama cuma günü geldimi ” mübarek olsun”, kadir gecesi geldimi ,mesajlar ,videolar bip gruplarına video atmalar. Ulan varya hepiiiniz kahvesiniz kahveeee.Sorsan beş tane ayet bilmez islamcı gözüken takiyeciler başta olduğundan sizde islamcı oldunuz tam omurgasızsınız ulan siz omurgasız.cumaya gitmeyen cumaya gitmeye başladı.sosyal medya hesaplarında övgü yazıları yazmaya giriştiniz ulan siz.KİM PİSLİK SİZE GÖSTERECEM. Bırakın ulan elinizi milletin cebinden,çekin ulan elinizi.Allah a hesabını veremeyeceksiniz,haa gerçek şu zaten müslüman değilsiniz kur’andan gram nasibiniz yok okumadığınız bir kitaba inandığınız iddiaa eden bir tebaa sınız .Yazık ulan size yazık çocuklarunıza. Yaptıklarınız Gayretullaha dokundu artık. Gayretullah ALLAH cc ismi ,onuda(allah) fetöcü yaptınız ulan siz.Delisiniz ulan siz deliiii. KAHVEEELERRRR sözlerimi RABBİMİZİN ŞU AYETİYLE KAPATIYORUM “Ey iman edenler! Kendinizi ve yakınlarınızı, yakıtı taşlar ve insanlar olan ateşten koruyun.”

    Cevapla
  24. 3 sene önce

    ilker aycı zaten igada yıl sonuna kadar iyileştirme yok sadece enflasyon zammı olucak demişti.Bu haramzadelerde toplamış yalamaları; sizin iyiliğine sözleşmeyi yıl sonuna kadar uzatıcaz imzalamıyacaz demişler. ulan kolpaçı ulan yalamalar şuna gidip yeni gm yede biatımızı sunduk, garibanalarada bu iyiliğinize diye yıl sonuna kadar bu yalanı uydurucaz desenizee. ferooo süsslüüüü feroo gelsene hanagara sana kol düğmelii, soy isimli gömlekler diktirimişler, gelde gidirsinler sırık boyuna. Ahını aldığın saatığın yol arkdaşlarının kanı sıçramıştın üstüne. Ama duydumki Yunus çevirdiğin fiimleri öğrenmiş ilk fırsaata da basacaksmıs götüne tekmeyi, alttaki yalakalarda biribirini kemiriyormus yerine oturmak için. Onurluuu duran Erküt ne oldu hanii umut tacirlerine rest çekmiş, istifa etmiştin. Aralara saklanmışsin ama gördüm seniiii resimlerde. Ulan Hepiniz kolpacınsınız, hani toplu istifa ediyordunuz hani bizi kurtarıyordunuz. Tatlı geldi diğmi paralar. eee haklısınız mükail emekliisi gelen dinazorların kıçına tekmeyi basacak diye uç buçuk atıyorsunuz. Bir umuttur ARİF başkan olmak HAKAN başkan olmak. Yunusa baktıkça hepinizin bi BMW hasretini binme hayalinide anlıyorum. şerefi yedi kebap kadar olan çakma sandukacılarrr siziide unutmadım. (şerefli olanları herkes biliyor onları tenzih ediyorum) Bol bol yalayın, bol bol havlayın sizede sıra gelecek.

    Cevapla
  25. 3 sene önce

    Ağlamayııınnnn, bunu hepimiz hakettik. TOPLUMLAR HAKETTİĞİ GİBİ YÖNETİLİR… Elinizdeki gitmesin dua edinde ?

    Cevapla
  26. Sorunların çözümü için 2023 yılına odaklanın.. bu onursuzlar %100 zam yapsa bile 2023 de bu işi kökünden çözelim. Ailenizi büyüklerinizi bilgilendirin, ülkenin akıbetini genel durumunu asla unutmayın! 20 yılda koca bir gençlik yok oldu…

    Cevapla
  27. 3 sene önce

    süslü sendikaaa tamaammmm.ulan varya hepiniz kahvesiniz ,columbia hemde kahveeee.o işçilerin parasıyla aldığın BMW nin hesabını ALLAH a veremeyeceksin süslü sendikaaa.Hepinizin ALLAH belasını verecek.Burnunuzdan fitil fitil gelecek cehennemde yaptıklarınız.Müslüman değilsiniz lan siz ,kahvesiniz lan kahveeeee.Cehenneme girince cıyak cıyak bağıracaksınız ulan cıyak cıyak kahvelerrrr

    Cevapla
  28. 3 sene önce

    Ya bu sendika daha sözleşmenin ne zaman bittiğini yeni sözleşmenin ne zaman başlayacağını bilmiyor bunlar mı bizi temsil edecek.Ders 1 : 6. Dönem 30.06.2021 de bitecek.Ders 2: 7. Dönem 01.07.2021 d2 başlayacak.Ders3: Yeni sözleşmeye 3 hafta kalmış siz hala komisyon kurup taslak mı hazırlayacaksınız?Ders4: Eski başkan güya istifa ettiya(!) meğerse terfi etmiş bilmem ne sendikası ıstanbul il başkanı olmuşDers5:Pandemide bizler eksi maaşlar alıp indirimleri aldığımızda sizler neden aidat indirimi yapmadınız sizin ne kaybınız oldu?Ders6: Söleşmeyi kim imzalayacak siz mi?Tabiki hayır bakınız öncekilere ve geçen seneyeDers6: Sözleşmede kim ne kazanım elde edecek sendika mı bakınız son 2 sözleşmeyeDers7: …

    Cevapla
  29. 3 sene önce

    Arkadaşlar 18.05.2021 de yetkileri geldi.. Benim bildiğim yetki geldikten 15 gün sonra taslağı işverene vermek zorundasın. Yoksa yetki düşer.. Burada daha ne taslağı hazırlanıyor nasıl bir oyun var bilmiyorum.. Yalandan taslak hazirliycaz demesinler bari. İşverene taslağı vermişlerdir buna inanın.. Oyunlar… Oyunlar. Yazık bize..

    Cevapla
  30. 3 sene önce

    Genel başkan neden hangara gelmiyor hiç? BMWnin yakıtı bittiyse biz dolduralım depoyu da gelsin bi gül cemalini görelim. Gelecek yüz varsa tabi.

    Cevapla
  31. 3 sene önce

    Şirket aynı, personel aynı sonuçlar bambaşka bir yerde onarılması gereken bir şey varsa önce ver sonra iste adil olacaksan “Arif”olan sen olacaksın..!

    Cevapla
  32. 3 sene önce

    Mayıs bordrolarında gelir vergisi iki kat artmış,arttırılmış haberiniz var mı?Oldu bitti ile bir yıldır zaten maaşlar %50 kesilmişti, geriye dönüş konuşulmazken şimdide vergiler yoluyla çalışanın cebine göz dikiliyor.Sendika neredesin aloo oradamısın yandaş sendika.

    Cevapla
  33. 3 sene önce

    Bu zamana kadar ne kazaniminiz oldu ki bundan sonra olacak. Anca cebinizi doldurdunuz otomobilleri yenilediniz. Sizden hicbisey istemiyoruz. Bize yapacaginiz tek iyilik istifa edip cekip gitmektir ama nerde sizde o çap. Altin yumurtlayan tavuk birakilir mi dime ? Sakin ha sakin atolyelere gelmeyin. Gelirseniz de soyleniceklere katlanin.

    Cevapla
  34. 3 sene önce

    Her zamanki gibi Sendikadan bir umudu olmayan yönetimden bir umudu olmayan biz teknisyenler yine hiç birşey beklemiyoruz sizlerden çünkü hiç birşey olumlu geçmeyecek şuan şirkette 3000 TL maaşla çalışan teknisyen var A101 ve BİM market çalışanları bilene fazla maaş alıyor ama şunu unutmayın ki teknik A.Ş de eski birlik ruhu geri gelirse ozaman siz düşünün çalışanların artık canına tak etti köpek gibi çalışıyoruz izin mazeret izni kullanırken bilene artık senelik izin yazdiriyorlar bizi bu hale koyan sendika ve yönetime hakkımı helal etmiyorum biz çalışanlar olarak zaten her türlü fedakarlığa açığız ama %30 çok oldu ve uzun sürdü bırak insaf olur insan da bari %15 geri verin pandemi bitince geri kalanı verin ama nerde hakkım haram olsun

    Cevapla