featured

ÖZÇELİK İŞ’DE ŞUBELER KAPATILMALIDIR… YENİ DÖNEM DE NE YAPILMALI…ARACI SİMSARLAR…

 

Değerli Okurlarımız; 

THY tarihinde eşi benzeri görülmemiş rezalet bir sendikal dönem yaşadı. Bay Hamdi döneminde yapılan gereksiz iş kolu değişikliği ile Teknik AŞ taşımacılık iş kolundan çıkartılıp metal iş koluna sokuluverdi. ( Bu değişikliğe neden gerek duyuldu hala muamma) Gerek yok iken yapılan ve hala neden yapıldığı bilinemeyen(!) iş kolu değişikliği yaptıkları sendikanın, başına bir de abuk sabuk yöneticiler koyup, hata üstüne hatalar yapıldı. Üyelerden fazla kesilen aidatlar, başarısız toplu sözleşmeler, rezalet dolu genelge ve ek protokol süreçleri, yetmezmiş gibi bir de üstüne hileli, tehditli baskın şube seçimleri, sektörümüzde daha evvel görülmemiş çok büyük bir rezaletti. Bu durduk yere gereksiz sendikal yetki değişikliği, hangi geri zekâlı yöneticiden çıkmış bunu zaten biliyorsunuz.   

THY’de ki Habom’dan Tekniğe geçişin kayıpları, Bay Hamdi döneminin acımasız personel politikaları tüm teknik çalışanlarında onarılmaz yaralar bıraktı. Öyle ki, mevcut sendika yönetiminde utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan, toplu sözleşmeyi imzaladıkları halde, üyesine yalandan size sormadan imzalayamayacağız diye mail atan sendika yöneticileri türedi.  

Lüks içinde bar pavyon harcamalarını bile çalışanın aidatından yapanlara rastlandı. Bu tür gereksiz giderleri sendikaya fatura edenler, hangarlarda ellerinde hoparlör, gaza gelip nara atan çakma mavi, kiralık yeşil sendikacılarda gördü. 

Birbirlerinin ailelerine yetmez gibi özel hayatlarına, kazançlarına, mal varlıklarına kadar inanılmaz iddialarla birbirine saldıran, karsısındakini küçük düşürmek için kendi yönetim döneminde dahi herkesi hırsızlıkla suçlayan ama aynı suça ortak yüzsüzleri de hep birlikte gördük.

Neyse ki İlker AYCI giderayak yaptığı, Toplu sözleşmedeki idari maddeleri bile gündeme almadan erken ücret artışıyla ( idari maddeler bile imzalanmadan) kesilen maaşların iadesini yaptı.  Aynı olumlu iklimi sürdürmeye çalışan Ahmet BOLAT ın gayretleri de biraz olsun bu kötü dönemde işçilere nefes aldırdı. En azından ilerde dağıtılması beklenen kar, yüksek enflasyon farkı zammı, birde pass ced bilet uygulamalarındaki değişiklikler çalışanların bir nebze olsun umudunu ve motivasyonu diri tutuyor.

Bunca rezaletin yaşandığı dönemde, en çok da basit bir şube seçiminde bile işçinin tercihine tahammül edilememesine de rastlandı. Bazı üyelerin tehdit edildiğini ve o nedenle sandık başına gidemediklerini de yasadık. Bende şimdiye kadar yaşanmayan bu rezilliği köşe yazımda yazmıştım. 

 Sevgili sendika, hem üyelerinizin aidatıyla saltanat sürecek, hem de onlara karşı korkaklıklarınız yüzünden acımasızca davranacaksınız. Var mı böyle bir saçmalık… Yahu en azından neticede son kararı veren sizlerken bari dertlerine aracı olabilseydiniz.  Ama sizde o kadar bile demokrasi kültürü olmayınca, neticeden ürker ve uykunuzu kaçırırdı değil mi ama… Çünkü siz seçime değil kendinizi ne pahasına olursa olsun seçtirmeye odaklanmıştınız. (Bu süreci bende sizlerle birlikte yaşamış ve yazmıştım) 

Sevgili Okurlarım; 

Kimden ya da hangi tarafı desteklerse desteklesin, bir emekçinin ailesinin yanında dövülüp hakaret edilmesi küçük düşürülmesi asla kabul edilemez.  Karabük’te yaşanan bu olay, ne kadar rezil ve aşağılık bir durumda olunduğunun en büyük ispatı değil midir?  Bu zihniyet değil miydi Kırmızı delegeleri en ahlaksız biçimde işiyle ekmeği ile tehdit eden. Sizden insanlık beklemek zaten abesle iştigal olurdu… ama görüyorum ki kendi içinizde bile koltuk kavgası olduğunda acımasızlıkta ve ahlaksızlıkta sınır tanımıyorsunuz. Sonuçta bu bir sendika yönetim seçimi… Savaş meydanı değil…

Yapılacak genel seçimde, Gönül isterdi ki aranızdan ya da sendikalarınızdan daha demokratik iddialarla daha vizyonlu yeni yönetimler çıksın. Ama nerde!!  Görüyorum ki sadece ufak tefek modifiyelerle aynı yüzler ters düz edilmiş. Bu sistemi oy verecek olanlar yutar mı? 

Sonucu ne olursa olsun geçmişindeki hatalarından ders almayan, eski hasatlıklarından vazgeçmeyen, geleceği daha dürüst ve ahlaklı bir anlayış üzerine kuramayan hiçbir sendikal anlayış THY de barınamaz. Bu tür insanlar, 4 yıl değil belki 4 ay bile iş yerinde kalamaz. Şartlar değişir ve kartlar yeniden karıldığında, kirli geçmişin tozu pisliği üzerinize ve gömülür kalırsınız.

Tehdit etmekten, birbirinizle uğraşıp dedikodu yapmaktan, işverene yakın, üyelerinize uzak kararlar almaktan vazgeçin. Toplu sözleşmelerinizde dersinize çok iyi çalışıp değişen ve ağırlaşan dünya koşullarında üyelerinizi samimi biçimde savunun. İşçinin aidatıyla zenginleşmek ya da saltanat sürmek yerine onlara faydalı hizmetlere geri dönüşünü sağlayın. İktidarların ya da bir takım siyasi anlayışların arka bahçesi olmak yerine üyenizin arka bahçesi, sığındığı limanı olun.  

Özel günlerde onları hatırlamak, onore etmek ve onlara kendilerini değerli hissettirmek zorundasınız. Bu işlere çıkarlarıyla değil gönüllülükle bağlı olanlarla yürümelisiniz…

Siyasi ya da sosyal farklılıkları işinize işyerinize bulaştırmadan, kimseyi kimseden ayrıştırmadan savunun herkesi. Yoksa ülkenin başta THY TEKNİK, KARDEMİR, İSDEMİR, ETİ ALEMİNYUM TEMSA gibi bir ülkenin birçok kurumuna yakışır bir sendikacılık yapamaz ve eskiden daha beter durumlara düşer ve üyelerinize çok yanlış yapmış olursunuz. 

Kısaca; 

Kim seçilirse seçilsin Airlinehaber olarak yayıncılık anlayışımız, kesinlikle işçiden ve çalışan emekçiden yanadır… Onu ihmal eden ve yanıltan kim olursa olsun ensesinde olacağımız kesin… İyi yapılan girişimleri takdir etmek, yanlışları ise tenkit etmek bizim görevimiz…

Hadi bakalım kolay gele… Bize malzeme olmadan işçinin yanında durun. Adam gibi sendikacılık yapın yahu… Aksi takdirde ipliğiniz pazara çıkar bilesiniz. 

YENİ DÖNEMDE NE YAPILMALI…

Aslına bakacak olursak, mevcut sendika yapılanması acilen değiştirilmelidir. Düne kadar tek bir sendika ile hem THY çalışanları temsil edilirken, bir işgüzarın girişimi, tüm THY çalışanlarını birlikte temsil eden tek sendika olan Hava-İş’in yanına gereksiz olarak Özçelik İş’i koyuverdi. Bu değişiklik, gerekli miydi derseniz size koskocaman bir HAYIR derim. 

Neden mi? 

Tüm THY çalışanlarını senelerdir tek başına temsil eden Hava-İş sendikasının yanına Özçelik İş sendikasının ilave edilmesi THY camiasına ne fayda getirdi ki? Böl-Parçala-Yönet” taktiği çalışanın lehine mi yoksa aleyhine mi oldu? 

Ayrıca, düne kadar, tekniği, uçuş işletmesi, büro çalışanları vb… Birlikte toplu iş sözleşmesi sürecinden geçerken, şimdilerde Teknik AŞ’nin farklı bir tarihe alınıp farklı bir sendika yönetimi ile temsil edilmesi, düne kadar birlik ve beraberlik içinde çalışan tüm THY çalışanlarını ayrıştırması kime yaradı dersiniz? 

Bu saçmalıklar yetmiyormuş gibi, birde Özcelik İş sendikasının şubelerine ne demeli?   Bir zamanlar Hava-İş sendikası, tüm THY çalışanlarını sadece genel merkez ve temsilcileri ile temsil ederken, şimdilerde ise bu Özcelik İş saçmalığı ile bir dolu şube yönetimleri yaratıldı. Kısaca masraflar inanılmaz arttı. 

Bu işin aslı nasıl mı olmalı?  Bence Tek sendika yönetimi ve temsilciler yeterlidir. Genel merkez yönetimi dışında bina alımı veya kiralanmasına hiç ama hiç gerek yok. Bunların yanı sıra şube başkanlarının da araçları da varmış… Bu araçların ve büroların kirasını, Teknik AŞ çalışanları ödüyor. Al aracı gez, toz seyahate cık sonra da masrafları çalışanlar ödesin. Olacak iş mi bu? 

Şube başkanlarının, temsilci olmanın dışında ne görevleri var ki, onlara özel araçlar tahsis edilmekle, kullandıkları araçların yakıtları merkezden ödenmekle kalmayıp birde bürolar kiralanıyor. Bu nasıl bir savrukluktur? Tabii ki genel merkez şube yöneticileri için araç gereç ve bürolar verirseniz, onlarda oralarda yan gelip yatmakla kalmaz ailecek yer içer gezerler.  

Bu söylediğim sistemi ben uydurmuyorum. Benim zamanımda da toplu iş sözleşmeleri vardı. Benim zamanımda da temsilcilikler vardı. Şimdilerde ne oldu da maddi yönden bu kadar çok para harcanır oldu? 

Nasıl olsa işçinin parasını yiyorsunuz. Kimse de sizi sorgulamıyor. Tabii ki bu avantajları bırakmamak için neler yapmazsınız ki…

Bu nedenle sendikaların en gereksiz organı şubelerdir. Yüksek maaş, makam aracı, ofis giderleri, kırtasiye masrafları yetmez gibi konaklama ve temsil giderleri ila tam bir israf hane gibiler.   

Yahu kardeşim ne gerek var. O kadar para ve masrafı daha fazla çalışanlar arasında temsilcilere harca… Bu nedenle ben olsam şubeleri anında kaldırırım. Nasıl olsa işçinin seçtiği kişilere tahammülünüz yok. Kendi adamlarınızı zorla veya baskın ya da hileli seçimlerle dayatıyorsunuz. 

Aslına bakacak olursanız bu acemiler düzgün bir genel yönetim merkezinin yanı sıra hukuk ve toplu sözleşme konusunda uzman bir ekiple bu çalışmaları yaptırtırdım. Kimse kusura bakmasın ama kadrolar çok ama çok acemi… Bu sayede, çalışanlar yani işçiler, direk merkezden yönetilip aracı bilgisiz simsarlardan korunmuş olur. 

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ SEFA INAN MANSET IC 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

29 Yorum

  1. 2 sene önce

    Paraya tapan üst kurul delegeleri gene Yunus’un oynuna gelmiş . Kafanıza göre üst kurul delegesi yazarsanız olacağı o

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Thy Teknik’in 2700 taşeron personeli var ve Nisan ayından beri sözleşmesiz çalışıyoruz.Bir yetkili çıkıp bizi bilgilendirmiyor, mail atmıyor, konuşmuyor.5 Temmuz’da ihale vardı, 3 hafta geçti halen bir şey yok ortada.2 tane havacılık sitesi var ve onlarca yazar…Biri de oturup “TAŞERON BİLMECESİ” adı altında bir yazı yazmıyor.Ben sade ve sadece kaale alınmak, süreçten, şirketten haber almka istiyorum.

    Cevapla
  3. Fiilen teknisyenlik yapan teknik destek personelleri , tesis bakıma yaptığınız gibi ÜNVAN değişikliği bekliyor.Saygılar

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Ferhan facebook hesabını kapatmış :))

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Birde oturduğu yerden havacılık şube’ye boş boş sallayanlar var,yahu genel kurul oldu Ankara’da, farklı iş kollarından, farklı vilayetler’den 100’lerce emekçi zor şartlarda,oralara kadar gelip,şubelerini samimi ve içten bir şekilde sonuna kadar desteklerken, havacılık’tan kaç kişi geldi,koca bir (0).Sadece üst delegeler.Sonra oturduğun yerden,elini taşın altına koymadan.sürekli ustura yap,yok öyle.Önce kendine düşeni hakkıyla yapıcan ki, sonrasında sorgulamaya hakkın olsun.

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Demek ki biliyor bu durumda,yunustan kurtulmak için sadece istemek yetmiyor,senin içinde çürük yumurtalar var,sadece kendini düşünen,ekip ruhundan bir haber, vicdani olarak eksik, nasıl olcak bu iş.

    Cevapla
  7. 2 sene önce

    Tmm.ozaman sen başı çekip,başka sendikaya geç,peşinden gelen birileri elbet olur.

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    tasaron hali ne olacak ne ilgilenen var nede hatirlayan vay bizim halimize

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    sefa bey tum tasaron firmalri zamlari acikladi gokce bir iki firma kaldi bunlardan niye ses cikmiyor allah rizasi icin bir dile getirin havalimanlarda en az maas alan gokce firmasi yerhizmetleri ve dhmi temizlikcisi bile bizden fazla maas aliyor gecine miyoruz zordurumdayiz bir sesimiz olsaniz DEGERLI BASKANIMIZ AHMET BEYLE BIR GORUSSENIZ bence bizden haberi yok yokca mutlaka bizede bir yardim eli uzatirdi saygilar

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    Hakkını aramayan, yanlışlara ve sarı sendikacılara tepki vermeyen çalışanlara herşey müstahak! ! !

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    Sefa bey cankut bagana neden 1000 kişiye hala eziyet ediyor iflas etse olmuyor mu artık ücret garanti fonundan 3 aylık maaş alırdık bari, gencecik çocukların alacaklarını bile vermedi 1 kuruş bile ödeme yapmıyor, biz ne yaptık ona, 15,20,25 senelik çalışanlarına bu yapılanlar reva mı, 80 yaşını aştı, bu yaştan sonra onurair onun olsa ne olur olmasa ne olur, niye o kadar alıcı geldi satmadı anlamakta zorluk çekiyorum yemin ederim, zaten ekonomik kriz var herkesin canı burnunda, 1000 kişinin banka hesabında 100bin lirası olsaydı şu an kötü mü olurdu, yeterince kazanıp yeterince yemedi mi cankut bagana,

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Sayın Ahmet Bolat bey çok teşekkür ederiz çalışmalarınızdan dolayı 

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Benim anladığım, millete mavi boncuk dağıtılıyor, he ne işe yarıyor derseniz millet sadace umutlanıyor, elde var sıfır. Bunlar yönetici taktikleri, milleti beklentide tutmak. Değişen tek şey söylemler ama eylemler aynı. Teknikte hala iş baskısı var, biraz zam verdiler diye milleti ölesiye çalıştıralım mantığı var, o zammı yapmasalar çoğu kimse yurtdışlarında iş bakıp gitmişti bile, böyle bir korku olmasa o zammı bile yapmazlardı. He bir de içimizden bazıları tutturmuş çok iyi zamlar çok iyi paralar alıyoruz diye. Arkadaşların algısında sorun var. Maaşlar diğer mesleklere göre iyi gibi duruyor ama sorsan 1000 dolar civarı maaş alınıyor, alım gücü belli. Arkadaşlar şu an o sizlerin bahsettiği o çok iyi maaşlarla ev araba alamıyoruz, ay sonu anca geliyor, neresi iyi? Madem maaşlar bu kadar iyi, yok efendim piyasanın üzerinde, bu evleri arabaları alanlar bizden daha çok alıyor demekki! Hey gidi hey. Bir laf var siz giderken biz dönüyorduk diye.. Bir laf daha var da siz daha dönüşe geçmediğiniz için söylesem de anlamazsınız…

    Cevapla
  14. 2 sene önce

    Uçağı havada tutan pilotlar ve teknisyenlerdir..bu iki calışan grubu bu piyasayı ayakta tutuyor ve yeri doldurulamaz kisiler bunlardır..Buna göre de ücret almalıdırlar..vesselam.

    Cevapla
  15. 2 sene önce

    maaşın %3’ü neden sendikaya gidiyor biri anlatabilir mi?

    Cevapla
  16. 2 sene önce

    Teknik büyük baskı altında çalışıyor. İş yükü kaldırılacak gibi değil. Bakım hataları yaşanıyor. Üst yönetim öncelikle bu konuya odaklanmalı. Uçuş emniyeti koltuk doluluk oranından, müşteri memnuniyetinden, marka değerinden vs çok daha önemli. Farkına varın artık şunun!!!

    Cevapla
  17. 2 sene önce

    Ahmet bey, acilen bizim maaşlarımıza %30 civarinda bir iyileştirme yaparak enflasyon üzerinde bir rakam vermelisiniz. Zaten hali hazırda %47.35 bizim sözleşme geregi enflasyon hak edisimiz, kısacasız sizin bize en ufak artınız yok şu durumda. TGS personellerine hiç bir sözleşme (TİS) veya anlaşma yok iken %43 zam yansıtıyorsanız bizede aynı oranda yansıtmanız gerkemektedir + olarak çünki herkesin geliri kadar gideri var TGSli arkadaşlarımıza hayırlı ve bereketli olsun. Ayrıca İGA daki toplantınızda TGS prim demişsiniz buda iyi güzelde daha önce TGS lafı hiç etmediniz sadece THY ve %100 iştirakler dediniz şimdi TGS arkadaşlarda alsınlar ama bu bizim total kardan alacagımız paradan degil diger fonlardan karşılanmalı çünki bizim hak edişlerimiz düşüçek ve bu hak ve hukuka sıgmaz. TGS THY ve HAVAŞ ortaklıgıdır havaşın karındanda yansıtılmalıdır bizim hak edişlerimiz düşürülmemelidir. Bizim aldıgımız risklerle tgs bir degildie bizler yani kokpit, teknik kelle koltukta iş yapmaktayız riskimiz had safhadadır ve bununda karsılıgı aynı oranda olmalıdır diger birimler bizim hak edişlerimizi düşürmemelidir.Herkes kazansın ama herkes riskine göre para almalı. Ve acilen enflasyon farklarının üzerine TGS yapılan dokunuş kadar bir dokunuş yapılmalıdır İlker aycı beyin yaptıgı gibi. Ve primlerde en az 150k-200k olmalıdır dişe dokunucak rakamlar cunki bu rakamlara araba bile kalmadi artık büyük rakamlar degil. İnsanlar biraz nefes alsin bir 100gr.kahve olmus 35tl,ekmek 10tl,su 30tl.Bence artık taşın altına elinizi koymanızın zamanı geldi. Sözlerinizin ardında durmalısınız. Syg

    Cevapla
  18. 2 sene önce

    Rahmetli Muslum Babanın güzel Bi şarkısı var, Aldatilanlar diye. Nedense Hem İlker Bey hemde Ahmet Bey yüzünden bu şarkıya konu olmuş gibi hissettiriyor kendimizi. Hadi diyelim İlker Avcı vurdu gitti. Ama Ahmet Bey sevgi sozcukleriyle önce Bi yüreğimize dokundu sonra merhametli elleriyle başımızı Bi güzel okşadı ve bizi gazlayan o şaşalı cümleleri her hafta birini kullanarak verdi gazı verdi gazı. Mesela senyorite mesela enflasyon üzerinde vermeye devam edeceğiz gibi. Sende mi Aldatmaya geldin bizi Ahmet Bolat Bey. Sen de mi yüzümüze yüzümüze söyleyip hicbirsey yapmayanlardan olacaksın. Hani çözecektin bu konuları. Nerede ?? Soruyorum nerede vaatlerin. Ekrem İmamoğlu gibisin. Şuan önünüzde çözmek için 2 konu var. Biri senyorite diğeri dönem zammı. Kendinizi yalanlamanizi istemem. Ne senyoriteyi çözdünuz ne de enflasyon üzerinde zam verdiniz. Umarım umarım umarım tarihi ödül dediğiniz şeyde de hüsrana uğrayan, aldatılan olmayız. Ama açık söyleyeyim o konuda fiyaskoyla sonuclanac gibi duruyor. Demedi demeyin

    Cevapla
  19. 2 sene önce

    Sayın Ahmet BOLAT geçen gün iga’da toplantı yapmışsınız bu güzel bir adım lakin atladığınız birsey var TGS ye zam almlıdır zaten sözleşme dışı %43 zam versiniz kaldıkı tgs deki arkadaşlarımızın sendikal süreçleri yok bu exte bir hak ediş olarak verildi güzel bir adım lakin o zaman Teknik ve AO ya extra bir zam vermeniz gerekmektedir çünki bu şirketten en büyük riskleri alan teknik, pilot ve ucucu personellerdir. Ses kaydınızda şu ifadeyi duydum performan primini tgs nin eylül’de vericez demişsiniz iyide bu nereden cıktı bildigim kadarıyla thy ve %100 iştiraklere vericem demiştiniz (vermeyin demiyorum hak ediyorlar tgs deki arkadaşlarımız) ama bu arada bizim hak edişlerimizide artırarak vermeniz gerekmezmi? Mesela biz neden bayram harçlığı almadık herkes herşeyi eşit biçimde alıyorsa? Garip bir hal aldırdınız mevcut süreci, teknikte nefws alınmıyor baskı had safhada eminim ki uçuş kısmında da aynıdır o zaman gercek hak edişlerimizi iade edin 2 yıla yakın kesilen (önceki yönetim tarafından baskı ile sözleşme imzalatılarak) bu ödemelerin yapılması gerekmektedir arada kaynatılan iade farkları gibi. Çünki aldıgımız riskler hsr ne kadar size eksik anlatılıyor olsa da en ufak yapılan bir hatada yetki alınması gibi uç cezalar alıyorsak, araç kullanırken kaza yaparsak bunu bize ödettiriliyorsa ki bunu bizim ödememiz kadar saçma birsey yoktur babamın şirketi degil. Aldıgımız zam siye nitelendirdiginiz rakam enflasyon farkıdır ki malum gerçegin çok altinda aldik bunu da bü yüzden gerçek bir fark verip kalitenizi göstermelisiniz TGS ye hesapta olmayan farkları veriyorsanız ki verin sorun yok ozaman bizlerede extra zam yansıtmalısınız. Yok olmuş olan iş barışı ve aidiyet duygusu için bu elzemdir. Saygılar…

    Cevapla
  20. 2 sene önce

    10 bin kişi için 27 bin kişiyi Küstürmemek lazım dedi. Bunun için de pas biletleri ced in önüne aldık diyor. Yani senyorita eşitlemesi yalan oldu demek doğru değil.

    Cevapla
  21. Hala şu adamın seçilebildiğine inanamıyorum. Verdiğim aidatları zaten helal etmiyorum. Kötü günler bizi bekliyor

    Cevapla
  22. Pass bilet hakkında 8bin calisan icin 27bin kisiyi karsima alamam demiş.Yani pass bilet işi yine yalan oldu.

    Cevapla
  23. 2 sene önce

    Ne Ayci maas iadesi yapti, ne de Bolat sozde enflasyon farkli ve ced biletle calisanin motivasyonunu arttirdi. Sadece Teknik ile ilgili yazmaya devam edin, bilmediginiz konulara girmeyin !!!

    Cevapla
  24. 2 sene önce

    Anadolu Avrupa 54 delege den 50si Yunus Degirmenciye oy vermemiş tabi ki şubeler kapatılır.

    Cevapla
  25. 2 sene önce

    Ne demiş ?

    Cevapla
  26. 2 sene önce

    Esbde sefler birbirini yiyyormus.mudurun zayifligindan faydalanip mudur olma kavgasina dusmusler.rmzn muduru tanimiyolar….

    Cevapla
  27. 2 sene önce

    Tekrar Teknik çalışanların sığdıra sığdıra sevdiği Yunus denen zatı muhterem ki ne muhterem öz çelik çomak sendikasının genel başkanı seçilmiş. Yanında yöresinde bulunup kol kola gezdiği listesinde olan arkadaşlarımızıda çok ama çok seviyoruz. Onlarıda yanında sevgiyle anıyoruz. Yine teknik aş fiyasko dolu söleşmelere devam eder. Nasrettin hocam derki 2. Fil bunlara müstahak. Buradan da havacılık şubeye sesleniyorum. Dedinizki bizi çiğnedi imza attı merak etmeyin koltuktan inmicez ama bu adamı göndereceğiz az sabredin. Gitmedi bu adam ve sizi aslında bizi hiçe sayarak tekrar bildiğini okuyacak. Varmısınız üyeleri örgütlemeye ve çelik çomaktan çıkıp başka bir yere geçmeye. Ya bu hareketi yapın yada hangarlarda biz elimizden geleni yaptık ama olmadı yalanını bırakın.

    Cevapla
  28. 2 sene önce

    Yunus tekrar seçilmiş Aydın da yardımcısı akıllanmaz bu millet.

    Cevapla
  29. Sefa bey Ahmet Bolat beyin c.tesi akşamı hat bakimda pass bilet ile alakali konuşmasını duydunuz mu?

    Cevapla