featured

Özbekistan Havayolları, Taşkent’ten Kyiv’e direkt uçuşları yeniden başlattı!

Özbekistan Havayolları, Taşkent’ten Kıyiv’e doğrudan uçuşları yeniden başlattı. Böylece Ukrayna ile Özbekistan arasında 6 yıl aradan sonra doğrudan uçuşlar gerçekleşecek.

Özbekistan Havayolları, Ukrayna ile Özbekistan arasında 6 yıl aradan sonra ilk kez doğrudan uçuşları başlattığını duyurdu. Ukrayna için daha geniş fırsatlar sunması beklenen uçuşların yeniden açılması; devletler arasındaki yatırımın ve işbirliğinin artmasına katkı olması bekleniyor. Öte yandan, bu adımla beraber turist sayısında artış öngörülüyor.

Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, direkt uçuşların yeniden başlamasından memnuniyet duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

…Yeni seferler, Ukrayna için daha fazla fırsat anlamına geliyor. Her şeyden önce, direkt uçuşlar her zaman yatırımların artmasına ve devletler arasındaki işbirliğinin derinleşmesine yol açar. Turist akışlarının ve kültürel alışverişin artması da gerekiyor. Benim için Özbekistan yabancı bir ülke değil. Orada doğdum ve hayatımın ilk yıllarını orada geçirdim. Bu nedenle Taşkent-Kyiv uçuşunun yeniden başlamasından memnuniyet duyuyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir