featured

ORTAKLAŞA KURULAN HAVAYOLUNUN İSMİ BELLİ OLDU

Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları ile Alman turizm devi TUI Group’un ortaklaşa kuracakları tatil havayolunun ismi belli oldu. İsmi Blue Sky olması planlanan havayolunu konusundaki çalışmalarda sona yaklaşıldı.
60 uçakla önemli turistik merkezlere seferlere başlayacak olan havayolu konusunda tüm detayların 23 Kasım’da tamamlanması bekleniyor. Kokpit.aero sitesinin haberine göre; yeni havayolunun Almanya, Avusturya ve İsviçre’de yüzde 35’lik pazar payı hedeflediği kaydediliyor. TUI Fly grubu, 6 Ekim’de personelin hasta olduğu gerekçesiyle iş bırakması yüzünden çok sayıda uçuşunu iptal etmek zorunda kalmış, ardından bütün uçuşlarını durdurmuştu. Bu durum TUI Fly ve Etihad’ın ortak havayolu kurma fikrinden vazgeçtiği yorumlarına neden olmuştu.
Merkezi Avusturya’da olacak olan Blue Sky havayollarında Etihad yüzde 25, TUI yüzde 24’lük paya sahip olacak. Geri kalan yüzde 51’lik kısım Avusturyalı fon tarafından temsil edilecek. Yeni havayolu 14 adet Boeing 737 (TUIfly’a ait Air Berlin’de wet-lease olarak uçuyor), 27 adet 737NG (TUI Fly’a ait) ve 17 adet Airbus A320 (FlyNiki’de bulunuyor) olmak üzere 58 uçakla operasyonlara başlayacak. Ancak şirket uçak sayısını 60’a çıkarmayı planlıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir