featured

23 Aydır Maaş Alamayan Onur Air Çalışanı İntihar Etme Girişiminde Bulundu

Onur Air’de aylardır maaşlarını alamayan çalışanlar haklarını aramaya devam ederken üzücü bir olay yaşandı.

23 aydır maaş alamayan çalışanlar artık dayanamaz duruma geldiler dün akşam Onur Air binasında intihar girişiminde bulunan bir çalışan kaptanlar tarafından son anda ikna edildi.

Tarafımıza ulaşan bilgiler doğrultusunda intihar girişiminde bulunun kişinin Teoman Tosun’un şoförü Hüseyin bey olduğu bildirildi.

Onur Air’de kaptanlık yapan S… ve M… kaptan intihar girişimine kalkışan Hüseyin bey’i uzun uğraşlar sonucu ikna ettiler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 Yorum

  1. 2 sene önce

    bir dönem “herkes işçi çıkartırken biz bu dönemde personel çıkartmadık” diye övünen (!) Teoman Tosun seninde yatacak yerin yok!!! keşke çıkarsaydın daha makbule geçerdi! 2019 da Türkiye’nin en büyük 110. şirketi olan bu ekmek kapısını kimler bu hale getirdiyse Allah topunuzun belasını versin. bunca çalışanın ahı vebali mahşerde yakanızda olacak bu dünyada sürün keyfinizi ama diğer tarafta hesabınız daha ağır olacak. belki bu adalet sisteminde biz haklarımızı alamayacağız. Durum aşikar. Ama mahşer yerinde Allah ın huzurunda nasıl hesap vereceksiniz!!!!

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Bu intihar girişimindeki arkadaş alkoliğin tekidir diye çok duydum. Şirkette yatan biridir. Ve en son intihar edecek kişidir.Ama böyle bir haber çıkmasına , pilotlar sayesinde tabiiki, vesile olmuş. En azından Onur haberi yapıldı gene.

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Yazdığı yorumu beğenmeyen arkadaş. Sendemi habercisin? Onur Air camiası habercileri ispiyoncuları artık biliyor!

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Yıllardır gururla yaptığım mesleğimin gerektiren bütün fedakarlıklarını kuşkusuz yerine getirdim. Çalıştığım bütün şirketlerimi sevdim yeri geldi eleştirdim ama ben bu son şirketim Onur Air kadar iğrenç bir şirket görmedim. Sizin yüzünüzden 2 yıldır sevdiğim aşık olduğum işi yapamıyorum. Hergün alımlar açılsın diye dua ediyorum aynı zamanda bizleri bu duruma getiren kansızlara beddua ediyorum. Sen Teoman Tosun seni toprak dahi kabul etmeyecek , yargılanacaksın bunu kafana sok . Yüzüne söyledim buradanda söylüyorum yargılanacaksın . Bugüne kadar neler yaptığını çok iyi biliyorum biliyoruz.

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Arkadaşımızın yaşadığı olay beni ciddi anlamda fevkalade üzdü ve düşündürdü. Kimbilir neler yaşadı? Nasıl bu duruma geldi?Ve de çok eminimki Onur Havayolları’nda bu gibi bilmediğimiz çok trajedik durumda hakkını alamamış insanlar var. Ki genel müdür gibi o şahsın en yakınındaki insan böylesi bir durumun içindeyse demekki güvenecek tutunacak bir hal kalmamış. En yakından bilen birisi olarak. Bu arada ne yazıkki malum birileri yine çok malum birilerine yine haber yaydırıyor. Şirket iranlılara satıldı diye. Kardeşim utanın biraz 20 aydır bıkmadınız mı? Yalan dolan şerefiniz beş paralık oldu. Yazıklar olsun. Allah belanızı versin. İnsanları ne hale düşürdünüz. Bu haber yayanlar sizi kimse bilmiyormu sanıyorsunuz?

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Yazdığın yorumu “Normal şartlarda kötü niyetli bir yönetim Temmuzdan sonra işçi çıkartıp yoluna minimum personel ile devam ederdi. Bir gelecek gördüklerinden böyle yapmadıklarını düşünüyorum…” kısmına kadar okudum sonrasını okumadım. Komedisiniz gerçekten

    Cevapla
  7. ya shgm gitsene şu şirketi bir denetlesene!!! adamlar neler yapıyor niye korkuyorsun!!!!

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    Yıllarca bu şirkete iyi günde kötü günde emek vermiş bunca insanlara hakedişlerini vermediğiniz bir tarafa iki satırlık bilgilendirme yapmaya bile tenezzül etmediniz. Sebebi olanları yüce Allah’a havale ediyorum.

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    Yazık, gerçekten hiç bir öngörünüz olmadığı için bu kelimeleri sarf edebiliyorsunuz Açıkçası benim gibi herkes pandemiden önce son iki maaşını alamadı. Bu süreçte iş bulabilenler istifasını verdi ve ayrıldı. Şirkette davaa açtı kazandı alamadı v.b. Normal şartlarda kötü niyetli bir yönetim Temmuzdan sonra işçi çıkartıp yoluna minimum personel ile devam ederdi. Bir gelecek gördüklerinden böyle yapmadıklarını düşünüyorum. Allah kimseyi intihar veya başkasına zarar verecek bir ruh haline sokmasın. Fakat bu pandemi bu şirketin suçu değil. Ülkemizde yasak olmasa çoktan bir çoğumuz işten çıkarılmıştı bu süreçte. Kçö alanlar şanslı. Alamayanlar ne yapsın? Üç aydır sadece hibe gelmiyor sadece bir çoğumuza. Bu dönemde bir çoğumuz farklı işlerde çalıştı kendisine yakıştıramadığı. Ne için? Şirket ayağa kalksın da eskisi gibi çalışalım diye. Keşke ödeselerdi hakedişlerimizi. Tabii ki bir can suyu olurdu fakat kurtarırmıydı bizi? Niye bekledik bu zamana kadar? Hep bir umut pandemi biter işimize bakarız diye. Fakat şunu bilin bazılarının dolduruşları sadece daha kötüye götürür bizi. Bu dönemde farklı işler yapıp şirketin faaliyete geçmesini umacağız. Şirket faaliyetle geçmezse işimiz zor. Mahkeme süreçleri v.b uzun ister sendika olsun ister olmasın. Kimse sendikayla hayal kurmasın. Bu şirketten ayrılanlar hariç. Halen burada olup iş bulamayanlar bu şirket varsa siz varsınız iflası bir işinize yaramaz. İflası isteyenler istifa edip başka yerde çalışanlar. Onur Air umurlarında değil sadece geçmiş alacaklarıba bakıyorlar. Onları da suçlamam mümkün değil haklarının peşindeler. Fakat burası şu anda para kazanmıyor siz nasıl kira ödeyemiyorsanız onlarda maaş ödeyemiyor. Şirket iflas ederse bir çok kişi alacaklarını alıp iş bulursa çalışır bulamazsa oturur. Ama iflas etmeyip devam etmesi burada olanlar için iş demek. Geleceği şu an hiç birimiz ön göremez yeni varyant çıktı, hepimizin alternatif planları olmalı. Fikirlerimizden ve seçimlerimizden dolayı kimse kimseye hakaret etmemeli. Bu dönemde ben dahil kimsenin evde işsiz ve gelecek kaygısıyla kimsenin mutlu olduğunu düşünmüyorum.

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    Bu şirketi kimse almazzzzzzz. Atlas gibi iflas koşullarını bekliyor büyük ihtimal arada da gaz almak için haber yaptırıyorlar. İşin boktan tarafı şimdide yeni varyant çıktı. Bakalım ne olacak iş durumları.

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    Onurair’in OMS ve MC arasındaki organik bağı öyle veya böyle açığa çıkartacağız. Bitcoin işine seni sokanlar seni bir ceketinle Bodrum’a yollayacak farkında değilsin. Gerçi gideceğin yer Bodrum Açık ceza hapishanesi olabilir orası Adalet sistemimize kaldı. Tek tesellin yanında E, T, T, N ile zar oynaman olacak…insanları intihar eşiğine getirtmek ne demek.

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Sayın bagana sayın tosun şunu bilin siz olun cenaze töreninize herkes gelecek ne kadar pislik hırsız olduğunuzu aileniz görecek sizde utanma haysiyet şeref ve Allah’tan korkunuz olmadığını tüm aileniz horecek.imama karşı hakkımızı helal etmiyoruz diyeceğiz .bu şirketi batirinda elikanlin şekilde iflasinizi açıklayın .haysiyetsizlik yapmayın.siz yildiralim insanlar ayrılsın gitsin.birsey odemiyelim diye yalanla ve yalaka ispiyoncu ekibimizle insanların kanını emmeye çoluğun,Çocuğun riskini yiyerek kendinizi uyanık sanıyorsunuz.ama bundan sonra bu sektörde kim sizle iş tutacak kim sizi adam yerine koyacak insan içine nasıl çıkacaksınız. merak ediyorum.sayin bagana azrail bir an önce canını alsın.dun dediğini bugün unutan hasta adamsın Allah’tan korkun varsa erkeksen ya sat şirketi yada git Viagra iç ól sende kurtul herkes kurtulsun mezarda belki kendini hatırlarsın sayın yüksek tansiyonlu tosun sende tansiyonunu yükselt,bu kadar alçalma .ne kadar yatır varsa ziyaret ettim sizler o kadar hirsizsiinizki azrailin sizin canını alması için mızrağıni bile calmissiniz.ama bulacak kacisiniz yok.onca aileyi yuvayı dagittiniz insanların çoluk çocuğunu mağdur ettiniz aynısını sizin ailenizde çeker inşallah pisliksiniz siz pislik.size yalakalık yapanlarda aynı hezimete uğrar inşallah .

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Evet cankut bey bizler yani çalışanlarınız sizleri göklere çıkardık ve her zaman sizin duruşunuza saygı duyduk çünki adaletli çalışanını mağdur etmiyen birydiniz ne olduda siz bu kadar adaletsiz duyarsız biri oldunuz ah almayın hesabını veremezsiniz.

    Cevapla
  14. 2 sene önce

    X Kaptan demiş, şirket satılcak demiş, kesin bu sefer demiş, aman ha demiş, sen karışma liste var demiş…

    Cevapla
  15. 2 sene önce

    Ey Cankut Bagana , Teoman Tosun ve onlara yalakalık peşinde koşan yöneticiler şirketin çalışanlarını bu duruma soktuğunuzdan dolayı mutlu musunuz? Keyfiniz yerinde mi bakalım . Sizin parasal ve kişisel çıkarlarınız yüzünden bu insanlar perişan oldu . Kimisinin yuvası yıkıldı kimisi çocuğuna mama , bebek bezi hastasına ise ilaç bile alamadı . Yukardaki emekçi kardeşim gibi intahara teşebbüs eden oldu .Eserinizden mutlu musunuz bakalım ? Sizde hiç mi vicdan yok ? Allahtan hiç mi korkunuz yok sizin ? Yazık , günah . İnşallah bu yaptıklarından dolayı önce Tanrı’ya sonrada adalete hesap verirsiniz . Ha bu yaptıklarınızdan sokağa çıkacak yüzünün kalmayacak sizin . Bir çift lafımda Onur Air’de 23 aydır kafalarını kuma gömen , arkadaşlarının yanında yer almayan , uçacak uçağı olmayan şirketin listesine girmeye çalışanlara . Siz memnun musunuz bu manzaradan ? Size de yazıklar olsun. Susmaya devam edin siz . Günün birinde şirkette kalan sandalye ve kırık dökük eşyalarla uçarsınız .

    Cevapla
  16. 2 sene önce

    Teo, Cango ve ilkin haklarımız sonuna kadar haramdır. Allah nasıl biliyorsa öyle çıkarsın sizden hakkımız olanı…

    Cevapla
  17. 2 sene önce

    Allah belanızı versin artık

    Cevapla
  18. 2 sene önce

    Bu kan emicilerin çokta umurunda, bu olay gibi kaç olay yaşandı gün yüzüne çıkmayan ama bu vicdansızlar rahat uyusun yataklarında. Gün gelecek Allahta bunları çocuklarıyla sınayacak sevdikleriyle işte o zaman soğuk bir bira açıp sigaramı yakıp keyifleneceğim.

    Cevapla
  19. 2 sene önce

    Artık ne olaylar olmaya başladı dimi ne kadar üzücü yıkıcı olmaya başladıHER BÜYÜK SERVETİN ARKASINDA BÜYÜK BİR SUÇ VARDIR!!!

    Cevapla