featured

Oğlunun pilot olma hayalini gerçekleştirmek için uçak yaptı

Önemli komponent ve malzemeleri yurt dışından ithal edilen uçağın tamamlanması 3 yıl aldı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Suudi bir adam, oğlunun pilot olma hayalini gerçekleştirmek için Cidde’deki evinde bir uçak inşa etti. Muhammed Bilal Koutani, “Oğlum bana pilot olma arzusunu anlattı. Onun hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olmak için ne yapabilirim diye düşündüm. Oğlumun yerde antrenman yapmasına yardımcı olmak için bir uçak yapma fikri aklıma geldi.”

Khoutani, bir uçağı nasıl tasarlayıp inşa edebileceği konusunda çok araştırma yaptı. Bir uçağın nasıl inşa edileceğine dair çok şey okudu ve videolar izledi.

Khoutani, gerekli malzeme ve ekipmanı satın almadan önce bileşenlerini ve parçalarını ve bunların nasıl bir araya getirildiğini öğrendi.

“Oğlumun uçağını bitirmem neredeyse üç yılımı aldı. Koutani, “Dışarıdan bileşenlerini satın almadan ve sonra onları bir araya getirmeden önce uçağı tasarlamak için aylar harcadım” dedi.

Uçağın tasarımının uzun sürdüğünü çünkü ithal etmek zorunda olduğu motor ve izolasyon malzemeleri ve boyalar gibi malzemeleri temin etmekte zorluk çektiğini söyledi.

Khoutani, tasarım ve uygulanmasından başlayarak, parçaları bir araya getirerek, direksiyon, motor, göstergeler, frenler, payandalar ve diğerleri gibi elektrikli parçaları monte ederek sürecinin aşamalarını özetledi.

Uçak uçmuyor, ancak bir havacılık kolejine katılmadan önce oğlu bununla yerde gerekli ön eğitimi alacak. Bundan sonra, hayalini gerçeğe dönüştürmek için bir havacılık kolejinde pilotluk eğitim alması yeterli.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir