featured

MURZİOĞLU, BAKAN TÜFEKCİ'DEN SAMSUN-ÇARŞAMBA HAVALİMANI İÇİN SÖZ ALDI

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bahreyn’in başkenti Manama’da ‘TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu’nda bir araya geldiği Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den bakım çalışmaları nedeniyle üç ay kapalı kalacak olan Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın 45 günde tamamlanması yönünde söz aldıklarını belirtti.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından Bahreyn’in başkenti Manama’da ‘TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu’nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bir araya geldi. Başkan Murzioğlu, Samsun kamuoyunun gündeminde yeralan havaalanının bakım nedeniyle üç ay süreyle kapatılması konusu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yle istişarede bulundu. Bakan Tüfenkci’ye Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın kent ve bölgeye sağladığı önemden bahseden Başkan Murzioğlu, havaalanının üç ay kapalı kalmasının kentin ticaret ve ekonomisine büyük sekte vuracağından söz etti.
Başkan Murzioğlu, yaptığı görüşmede Samsun-Çarşamba Havaalanı’nın yılda yaklaşık iki milyon yolcu ile bölgenin en büyük havaalanlarından biri olduğunu belirterek, “Bir sorun varsa biz de giderilmesi taraftarıyız. Burada yaşanabilecek her türlü istenmeyen durum kentimize olumsuz yönde yansıyacaktır. Bunun bilincindeyiz. Önceliğimiz elbette can ve mal güvenliği, ama havaalanının üç ay uçuşlara kapatılması demek şehrimizin ticaretine ve ekonomisine sekte vurulması demektir. Gerek işadamlarımızdan, gerekse şehrimiz kamuoyundan olsun bu konuda çok sayıda şikayet alıyoruz. Sizden ricamız yapılacak bakım çalışmalarının en asgari sürede bitirilerek, havaalanının tekrar ivedilikle kullanıma açılmasıdır” dedi.
Bakan Tüfenkci, ardından başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere ilgili yerlerle telefonla görüşme yaparak, durum değerlendirmesinde bulundu. Bakan Tüfenkci yaptığı görüşmeler sonucu Başkan Murzioğlu’na Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın bakım çalışmalarına başladıktan 45 gün sonra tekrar uçuşlara hazır olacağı yönünde söz verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir