featured

Mucit Çocuk Kaybolan Uçakları Bulacak

Anne ve babasının bir dönem Amerikan Hava Kuvvetleri’nde görev alması nedeni ile de uçaklara karşı her zaman ilgi duyan bir çocuk.Bir gün televizyonda kaybolan uçaklarla ilgili bir program izlerken, Benjamin’in aklına dahiyane bir fikir geliyor.

Genç mucidin ortaya attığı fikre göre bundan sonra denize düşerek kaybolan uçak haberleri duymayacağız.

Eğer Ben’in fikri uygulanırsa, uçakların tepelerinde neon balonlar olacak. Bu balonların içerisinde ise birer verici bulunacak ve bu şekilde herhangi bir kaza anında bu balonların içerisindeki vericiler ile yer saptaması yapılacak.
Benjamin, teknik anlamda da bu balonlarla ilgili detayları paylaşmayı ihmal etmemiş.

 “Kaybolan uçaklarla ilgili olan bir program izlerken aklıma denize düşüp kaybolan uçakların yerini belirleme konusunda bir fikir geldi. Bence uçaklara balonlar yerleştirilebilir ve denize çakıldıkları zaman bu balonları serbest bırakacak bir sistem hazırlanabilir. Böylece balonlar deniz yüzeyine doğru yükselir. Bu noktadan sonra uçup gitmemeleri için de içlerine taşlar koyabiliriz. Daha sonra balonların içerisindeki vericiler sayesinde yerlerini kolaylıkla tespit edebiliriz.”
8 yaşındaki genç mucitten aldıkları mektuba cevabı ise Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı John E. Laughter verdi.

 Yolladıkları mektubu çok beğendiklerini, konudan sorumlu kişi olarak kendisinin cevap verdiğini ve uzun zamandır bu mesele hakkında yoğunlaştıklarını ve gönderdiği çözümü, gerekli teknik uzmanlara aktardığını belirtmiş.
Delta şirketi olarak Ben’e, kendi havayolu firmalarının aksesuarlarını da –model uçak, şirketin özel kalemleri vs.- yolladığını belirtmiş Laughter.

Laughter, bu hediyelerin belki de en doğru teşekkür etme yolu olduğunu ve bu fikri Benjamin ile aynı yaştaki çocuğundan aldığını da eklemiş.
Ben’in bu konudaki marifeti, senelerce Amerikan Hava Kuvvetleri’nde çalışmış annesi Laura Treider’e pek de sürpriz olmamış aslında.

‘’Ben, her zaman askeri uçakların tasarımına ve havacılığa karşı ilgiliydi’’ diyor Laura. Ayrıca Ben’in diğer hafta 9 yaşına gireceğini ve hediye paketini ilk aldıklarında, doğum günü paketi olduğunu düşündüklerini ekliyor.
Biz de genç mucidimizi kutluyor, bu taze fikrin daha da geliştirileceğini umuyoruz. Ayrıca Ben’in havacılık ile alakalı yeni fikirlerini de merakla bekliyoruz. (Onedio)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir