featured

MİLLİ UÇAK İÇİN TEKNİK DESTEK ALABİLİRİZ

SSM Müsteşarı İsmail Demir, milli savunma projeleri için teklif veren firma ve ülkelerden danışmanlığın yanı sıra teknik destek hizmeti alabileceklerini söyledi
Demir, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın (SSM) 31’inci Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla basın mensuplarına çalışmaları hakkında şunları söyledi:
”Teklifini iyi gördüğümüz üç firmadan en iyisiyle görüşmelere başladık. Tasarım sürecinde tecrübemizin az olduğu konularda o şirketin tecrübelerinden istifade etmek, gerektiğinde ortak geliştirmek, gerektiğinde transfer etmek… Ana kavram bu. Süreç sonunda işbirliği yapılan konuda bize danışmanlıkta bulunacak. Belirli bir süreçte uçağın asli unsurları öne çıkacak, ondan sonra asıl prototip geliştirme safhasına geçeceğiz. 2023’ü zikrederken, şekli ortaya çıkmış tanınabilir uçağı kastediyoruz. Danışmanlık ve teknik destek sağlamadan söz ediyoruz. İmza aşaması da sonuçlanmak üzere.
Yolcu uçağı, bir ülke projesi. Yani SSM’nin doğrudan önceliği ve içinde olduğu bir proje olarak adlandırılması zor ama projeyi belirili aşamalara getirdik.
Biz Hava Savunma Sistemi ihalesinin iptal olduğunu söyledik ancak projemizin iptal olmadığını belirttik. Orada da biz bununla ilgili olarak, milli geliştirmeye devam ediyoruz. Bize destek verme durumunda olan, ülke veya firmalardan da destek alabileceğimiz, teknik işbirliği yapabileceğimizi belirttik. Orada da kapımızın kapalı olmadığını, daha önce teklif veren firmalarla da görüşebileceğimizi söyledik. Şuanda da durum aynıdır. Çinliler görüşmek istedi, onlarla görüşüyoruz, Ruslar görüşmek isterse onlarla görüşüyoruz. Bizimle teknik anlamda işbirliği yapmak isteyen firmalara kapımız açık.
İsmail Demir, FETÖ’nün savunma projelerini engelleyip engellemediğine ilişkin olarak da “Bazı projelerimizin kabul, test vesaire aşamalarında arkadaşlarımızın bazılarının anlamlandırmakta güçlük çektiği konular olmuştu geçmişte. ‘Acaba o yapılanmanın bir yavaşlatması mıdır?’ diye soruların aklımıza geldiği oluyor” diye konuştu.
Altay Tankı’nda ikinci teklifi aldıklarını söyleyen Demir, “Geliştirme yapan firmadan seri üretim için teklif aldık. Birinci aşaması sonrası, ilk teklifin çok beğenilmemesi üzerine tekrar yenilenmiş bir teklif daha istedik. O tamamlanmak üzere” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir