Havalimanı

Milano Malpensa Havalimanı’nda Kundakçı Kaosu: Check-in Alanı Tahliye Edildi, Yolcular Panik Yaşadı

Milano Malpensa Havalimanı’nda bu sabah yaşanan olay, yolcular için adeta bir kabus sahnesi oluşturdu. Terminal 1’de 28 yaşındaki Malili bir adam, çöp konteynırını ateşe verip elindeki çekiçle iki check-in kontuarının arasındaki paravanları kırmaya çalıştı. Şüphelinin üzerinde ne biniş kartı ne de pasaport vardı; olayın motivasyonu ise henüz netlik kazanmadı.

Görgü tanıkları, yoğun duman ve alevlerin terminali kapladığını, yolcuların panikle kaçıştığını anlattı. Sophia Kim adlı bir yolcu, “Check-in kontuarı alevler içindeydi. Kocamla el ele hayatımızı kurtarmak için koştuk. Herkes çığlık atıyor ve panik içinde kaçıyordu. Öleceğimi sandım” diyerek yaşadığı dehşeti aktardı.

Şüpheli, yanıcı bir sıvı kullanarak yangını başlattı; alevler yaklaşık 1,8 metreye kadar ulaştı ve check-in ekranlarını tehdit etti. Havalimanı çalışanları ve sınır polisi, saldırganı engelleyerek yolcuların güvenliğini sağladı. Müdahale sırasında bir çalışan hafif şekilde yaralandı.

İtfaiye ekipleri hızla olay yerine gelerek yangını kontrol altına aldı. Yetkililer, terminalin güvenlik nedeniyle boşaltıldığını ancak hava trafiğinde ciddi aksama yaşanmadığını açıkladı. Şüpheli, gözaltına alındı ve yarın hızlı yargılama için mahkemeye çıkarılacak.

Havaalanı operasyonları kısa sürede normale dönerken, yolcular terminal dışındaki güvenlik kontrollerinde uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldı. Yetkililer, olası gecikmeler ve iptaller konusunda uyarıda bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 1 saat önce

    Sosyal medyada THY kontuarlarına saldırı şeklinde bir haber vardı
    O olay mı bu acaba

    Cevapla