featured

MI-2 tipi helikopter uçuş sırasında düştü: İki kişi hayatını kaybetti

Ukrayna’nın Mıkolayiv (Nikolayev) bölgesinde bir helikopter düştü. Meydana gelen kazada biri pilot ve biri yolcu olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna’nın Mıkolayiv Bölgesi Acil Durumlar Servisi Basın Ofisinden bugün yapılan açıklamaya göre, özel bir hava kuruluşuna ait olan MI-2 tipi helikopteri henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Mıkolayiv bölgesindeki Zayve köyünde düştüğü belirtilen helikopterdeki 1 pilot ve 1 yolcu olmak üzere toplam 2 kişi hayatı kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ukrayna’nın Mıkolayiv (Nikolayev) Bölgesi Acil Durumlar Servisi Basın Ofisi bugün, 101 numaralı özel hattından saat 05:46’da özel bir tarım işletmesine ait helikopterde yangın çıktığına dair bir ihbar aldı. İhbar üzerine olay yerine Ukrayna Devlet Acil Servisi’ne bağlı 21 devlet itfaiye ve kurtarma birimi ve özel amaçlı acil kurtarma müfrezesi sevk edildi. MI-2 tipi helikopteri uçuş sırasında düştü ve 6 metrekare olan yangın çıktı. İtfaiyeciler 06.15’te yerelleştirildi ve 06.35’te enkaz ortadan kaldırıldı. Polis, kazanın koşullarını ve nedenlerini belirlemek için Ulusal Havacılık Olayları ve Sivil Uçak Olaylarını İnceleme Komisyonu gelene kadar olay yerinin güvenliğini sağladı.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir