featured

"Manisa, havalimanını hak ediyor!"

Manisa için bir havalimanın şart olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, “Alternatif meyveciliği, 60 bin öğrencisi, uluslararası organizasyonuyla hassasiyet arz eden kent bunu hak ediyor”dedi.

Manisa’nın Büyükşehir olması ve yatırımların artmasıyla birlikte hızlı bir nüfus artışı yaşandığını belirten AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, kente bir havalimanı inşa etme vaktinin geldiğini söyledi.
Nüfusun yakın bir zamanda 2 milyonu bulmasının beklendiğini belirten Özdağ, “Manisa tarım ve sanayi de öncü bir şehir olması, alternatif meyveciliği, 60 bin öğrencisi ve eğitim durumuyla, kültür ve medeniyetiyle, Mesir Macunu Festivali gibi uluslararası bir organizasyonuyla, turizmiyle artık havalimanını hak ediyor” dedi. İzmir Havalimanı ile Manisa’ya ulaşımın en az bir saati bulduğunu hatırlatan AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ, “Bu nedenle hem tasarruf etme hem de zamandan kazanma adına Akhisar’da bulunan askeri Havalimanı’nın sivil uçuşlara da açılması doğru olacaktır” diye konuştu.
TALEPLER ARTIYOR  
Özdağ, halkın ve işadamlarının Manisa’ya havalimanı yapılması konusundaki talepleriin kendisine ulaştığını, çalışmalara hız vereceklerini dile getirdi. Kentin birbuçuk milyon nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Özdağ, şunları söyledi: “Manisa coğrafi açıdan da Balıkesir ve Kütahya ile sınır. Şu anda Manisalılar olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanıyoruz. Manisa tarım kenti olduğu gibi aynı zamanda sanayi kenti. Kentte bulunan Organize Sanayi Bölgesi bilindiği üzere dünyada en çok yatırım yapılabilir yerler arasında gösterildi. Böylesine önem ve hassasiyet arz eden bir kente acil havalimanı yapılması gerekir. Şu anda halihazırda bir havalimanı da aslında var. Bu havalimanı Manisa Akhisar- Gölmarmara yolu üzerinde askeri bir havalimanı. Burası arazisi çok uygun olduğu için askeri olarak kullanılmaya devam edilebileceği gibi sivil uçakların da iniş ve kalkış yapabileceği bir duruma getirilebilir. Vatandaşlarımızın da bizlere bu konuda talepleri var ve bizler bu talebin yerine getirilmesi için çalışma yapacağız. Bu doğrultuda STK temsilcileriyle Ulaştırma, Haberleşme ve Havacılık Bakanı’mızı buluşturmayı hedefliyoruz” (Star)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir