featured

MAÇ BAŞLIYOR… SENDİKA SENDİKALIĞINI, İŞVEREN İSE İŞVERENLİĞİNİ YAPMALIDIR. 

THY Teknik A.Ş de bir toplu iş sözleşmesi dönemi daha başlıyor.  Vasıfsız Bay Hamdi’nin böl-parçala- yönet politikası yüzünden iş kolu değişikliğiyle Teknik A.Ş,  THY A.O dan koparılarak çalışanların birlikte uyguladığı dayanışmaya en büyük darbe vurulmuştu. O günden bugüne TİS süreçlerindeki kabin, kokpit, kargo ve teknik çalışanlarının birlikte ve güçlü dayanışması ve mücadele ruhu birbirinden koparıldığından, çalışanların masadaki gücü zayıflayarak günden güne kayıplarla tükene tükene şimdiki hale getirildi.

Tüm bunların üstüne THY Teknik’ de ÖZÇELİK-İŞ sendikasıyla geçmişte yaşanan hayal kırıklıkları ve üstüne birde pandemi belasıyla yapılan ücret düşüşlerinin gölgesinde önümüzdeki günler nelere gebe göreceğiz… Bakalım nasıl bir performans sergileyeceksiniz?

Önceki toplu sözleşmesinde THY AO’nun altındaki ücretlere imza atılırken, sanki büyük bir başarı sağlanmış gibi aidatlara zam yapılıp, THY A.O çalışanlarından daha fazla aidat alınmaya başlanmıştı. Mahkemelerde kazanılan Genelge Davasının, işveren ve sendika olarak kurulan uzlaşma masasındaki kayıpları, üstüne avukatlık ücreti tartışmaları ve güya direnişle başlayan işten çıkarmalar ve iktidar savaşıyla, istifalara ve sanki çok para alınıyormuş gibi %30 luk ücret kesintisi dönemi birlikte yaşandı.

Kısaca bu kadar sicili bozuk bir sendikanın geleceğini de, çok önemli değişim olmazsa, şimdiden görebilmek mümkün. Ancak, biz yine de umudumuzu kaybetmeden çalışanların lehine atılacak her adımı desteklemeye ve bize ulaşan görüş ve tavsiyeleri iletmeye devam edeceğiz.

Öyle veya böyle bir şekilde yetkili sendika konumunda olan Özçelik İş destek görmek ve üyelerinin gücünü arkasında hissetmek istiyorsa bunu lafla değil icraatla hissettirmelidir. Sendika, üyesine güven vermeli, dürüst ve şeffaf olmalıdır. Etrafındaki işgüzarların, menfaat odaklarının aklıyla değil üyelerinin gerçek ruh haliyle yüzleşmelidir.

Özçelik İş sendikası olarak, üyelerinizle güçlü bir iletişim kurmadan sorunlarına kör, sağır ve dilsiz kalır ve işveren temsilcisi gibi davranıp onları sıkıntılarıyla baş başa bırakarak sadece TİS süreçlerinde hâl hatırlarını sorarsanız, tabii ki kimse dönüp yüzünüze bakmaz.

Çalışanlara üstün körü bir duyuru maili atarak, “talep ve öneriniz varsa bize yollayın” demek, Temmuz da başlanması gereken görüşmelere çok az bir zaman kala yapılan bu sözde istek, bana adeta âdet yerini bulsun mantığında yazılmış ve âdet yerine bulsun diye yayınlanmış gibi geldi. Kısaca bu uygulamayı bir nevi tribüne oynamak olarak gördüm. Çünkü talep ve öneriler zaten belli ve sendika tarafından bilinirken bu nasıl bir istektir anlayan beri gele…

Neymiş efendim;  Güya Temsilciler, çalışanların görüşlerini toplayıp genel merkez yönetimine taşıyacaklarmış. Hayda… Şaka gibi…

Sevgili Özçelik İş sendikası yönetimi;  lütfen bu önemli dönemde aklımızla alay etmeyin, şaka yapmayın, çalışanları ahmak yerine koymayın. Temsilcilerin çalışanlar tarafından değil sizin tarafınızdan görevlendirildiği, yani atandığı bir düzende sendikanın temsilcisi ne soracak ki size ne iletebilsin.

Bu güne kadar neredeydiniz? Temmuz ayı geldi sayılır. Bu gün 13 Haziran… Siz ya gününüzü şaşırdınız yada yine çalışanlarla kafa buluyorsunuz. Şurada kalmış 13-15 gün… Vardiyalı çalışan bir ünitede tüm çalışanlar ile görüşüp istek ve önerileri almaktan söz ediyorsunuz. Bu konuda samimi olsaydınız, çoktan profesyonel bir çalışma sürdürür ve çalışanların istek ve önerilerini almış olurdunuz. Kısaca çalışanlar bu isteğinizi, yutar mı yutmaz mı bilemem ama, bana çok fazla amatör bir istek gibi geldi. Çalışanları boş verin ben size buradan çok kısaca söyleyeyim.  Ya adam gibi sendikacılık yapın ya da işgal ettiğiniz görevlerden istifa edin. İnanın ki çok dua alırsınız. Teknik A.Ş Genel Müdürüne sunduğunuz el yazması Kuran-ı Kerim’ in yanı sıra, sözleşmede isteyeceğiniz ve olmazsa olmazlarınızın yazılı olduğu dosyayı da beraberinde sunmalıydınız.

Bir zamanlar biz dernek olarak toplu iş sözleşmesi öncesi, sadece kendi üyelerimizin istek ve önerilerini sormuştuk. Bu çalışma ve değerlendirme aşaması aylar sürmüştü… Neredeyse 9000 çalışanın olduğu Teknik AŞ de bu sözde yapmak istediğiniz her departmana uğrayarak alacağınız istek ve önerileri toplama işini 13-15 gün içinde toplayıp, değerlendireceksiniz öyle mi? 

Şimdi size iletilen talepleri gerçekten kaale alıp üstüne çalışıp onlarla mı masaya oturacaksınız? Oturdunuz diyelim kalkışınız nasıl olacak?

Kasım 2018 de imzalayarak kalktığınız TİS masasına, kalktığınız rakamlarla oturup birde pandemi kesintilerini telafi ederek üstüne refah payı ile zam isteyebilecek misiniz?

Sevgili Sendika yönetimi siz fark etmemiş olabilirsiniz ama %30’luk kesintinin mutfaklardaki ve cüzdanlardaki tesiri yüzde %100 ü geçti. Enflasyon farkı ve alınamayan zamla kayıplar %50 lere dayandı. Masaya bu kadar büyük bir ücret kaybıyla oturup üstüne değecek oranlarda bir zam istemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Sakın ola ki biz istedik vermediler diye masadan kalkmayın. “B planınız varsa onu devreye sokun. B planınız da yoksa ortalarda hiç dolaşmadan genel merkezinize hemen dönün.

Önceki direniş rezaletindeki gibi Merkezi ayrı Şubesi ayrı telden çalıp birbirinizi suçlayarak can derdine düşecekseniz, şimdiden vazgeçin bu işten.

Formaliteden çalışanlara sordunuz mu dendiğinde, evet size de sorduk ve sizin isteğiniz doğrultusunda taslağımızı hazırladık mı diyerek işin içinde sıvışacağınızı sanıyorsanız yanılırsınız…

Morali, motivasyonu diplerde, ekonomik çöküntü içinde öfkeli ve sıkıntılı bir işçi grubu ile karışı karşıya olduğunuzu unutmayın.  Bu kadar baskıya ve zorluğa dayanacak halde olmadıklarını ben bile buradan rahatça görüyorum. Umarım sizde bunun farkında olarak adımlarınızı atarsınız.

Pandemide iş yükü 2’ye, 3’e katlanmış, herkes virüsten kaçarken, hayatını riske atarak bütün imkânlarını zorlayıp uçak altına yollanan üyelerinize artık sahip çıkmalısınız.

Pandemi döneminde Avrupa’nın en çok uçan, rekorlar kıran havayolu THY olduğuna göre, çok uçan uçakların bakımlarını yapan, onları uçuşa veren THY Teknik A.Ş. çalışanları da herhalde, Avrupa’nın en çok çalışan personelidir. Özçelik İş toplu sözleşmesi pazarlığında bunu dikkate almak zorundadır.

Siz sırça ve iklimlendirilmiş köşklerinizde otururken, onların tabiatın ağır şartlarında, hayatlarını riske atarak çalıştıklarını sakın ola ki unutmayın!!   

TİS döneminde THY A.O’nun altında rakamlara imza atarak onları işveren karşında ezdirerek, onlardan daha fazla aidat keserek daha fazla güven ve destek beklemeye hakkınız yoktur.  İşçiye sadık bir sendikacılık sunmadan, işçiden sadık bir üye olmasını ve size itibar etmesini bekleyemezsiniz.

Sizin, asgari ücrete yakın maaşla çalışan Teknik Desteğinizin, Teknisyenlerinizin olduğunu, bütün üyelerinizin neredeyse yarı yarıya eridiğini unutmayın.  Bir an önce nasıl bir takvimle ve bu işi hangi metotlarla yapmaya niyetinizin olduğunuzu ve hangi konularda nelere yoğunlaştığınızı üyelerinizle paylaşın. Üyelerinizin ruhunu temsil eden bir taslakla masaya oturup onlar için samimiyetle güçlü ve gerçek bir mücadele etme borcunuz var.

Herkes biliyor ki işveren size açıkça “sene sonuna kadar kapımıza gelmeyin” mesajı verip sadece enflasyon zammı uygulayacağını belirtti. Sizde şimdi haliyle işçinin lehine olsun diye süreci biz uzatıyoruz demek zorunda kaldınız. Hâlbuki bu sizin değil işverenin isteği idi.

Bari bu zaman dilimini çalışanların lehlerine kullanın.  Tahminen masaya Hava İş ile aynı dönemde oturtulacaksınız. Tecrübenizin bu konuda az olduğunu biliyoruz. Merak etmeyin arzu ederseniz sizlere yardımcı olabiliriz.  Çalışanlar haliyle, ne sendikalarına nede derneklerine güvenmediklerinden yarınlarına kuşkulu bakıyorlar.  Bu yazdıklarımı onları sesi olarak kabul edin.

Unutmayın ki bazılarının argo olarak göreceği,” İnsanlar anaları veya anıları ile hatırlanır” diye çok kullanılan bir sözcüğümüz vardır. Ben meslek hayatımı güzel anılarım eşliğinde bıraktım. İnşallah Allah sizlere de böyle bir geçmiş sunar. İşveren her zaman için işverenliğini yapar. Bu da onların görevidir. Siz çalışanlar, işverenden değil sendikanızdan istek yapabilirsiniz. Yasalarımız işverenin yanı sıra işçi sendikalarına da şans tanımış.  Bu şansı, ama öyle veya böyle, biz şekilde biz kullanmıştık. Sıra siz çalışanlarda…

Sakın ola ki THY ve Teknik AŞ ayrımı yaptırtmayın. Kırmızıçizginiz bu olsun.   

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74 Yorum

  1. 3 sene önce

    Daha masraflı diye sıfır kiralanan araçlara ithafen… Letgo , dolap gibi ikinci el eşya uygulamalarından hiç alışveriş yaptınız mı sayın yoneticilerimiz ? El kadar bebeğinize hiç ikinci el kıyafet aldınız mı mesela buralardan ? Yada biraz çizik olsun napalim deyip bebek beşiği aldınız mı? Eşinizin başkasının eskisini istememesine rağmen kabul etmek zorunda kaldığında yüzündeki hayal kırıklığını gördünüz mü hiç? Bizler kurulu robotlar , Excel tablolarinizdaki adam saatler değiliz anlayın artık. Bize de böyle emir geliyor demek yerine bir kez olsun gururlu bir duruş sergileyin …

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    Babam işçi çalıştırır, işçisini evinden alır evine bırakır, aynı sofraya oturur, derdini dinler, hakkını yemez, kendinden ayirmazdi. İşçisi de aynı sadakat ile işine sarılır, sahiplenirdi. Hani şimdi kurumsaliz ya ! Öyle bir hale geldik ki ne genel müdür ne başkanı kardeşim, baş teknisyen yahu baş teknisyenin havasından geçilmiyor konuşurken yüzüne bakmıyor… Yöneticilik ne yazık ki kişisel gelişim seminerlerinde edinilen bir beceri değildir. Bu durumda olmamızın tek sebebi emekliliği gelmiş gtü göbeği büyütmüş ‘aman şuradan emekli olup gidelim tekmeyi yemeden’ gayesiyle, akşama kadar zaten yolunda giden işleri hâlâ kağıt kalem elde sanki kendi yurutuyormus gibi gezinen basteknisyenlerdir. Biraz baba adam olsalar herkesi toplayıp dik dursalar bu durumda olmazdik. Haydi babalar gününüz kutlu olsun…

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    En ufak hak arayışında bırakın bu feto vari kalkismalari diyorlar ya ! Fetoculer otursa yıllarca kafa yorsa deseler ki ne yapsak da ülkenin en prestijli kurumunda ne aidiyet ne huzur ne çalışma sevgisi hiçbir şey kalmasa ! Emin olun bu kadar güzelini yapamazlardi. Teknisyen öyle bir kin dolu ki, sarf malzemenin anasını ağlatıyor. Hiçbir şeyi artık umursamıyor. Siz hani teknisyenin sakalini kestik diyorsunuz ya ! Teknisyen sizin kolunuzu kesecek haberiniz bile yok … Çok iyi bir sosyal medya takip ekibiniz olduğunu ve tüm yazılanların size ulaştırıldığıni biliyoruz. Sefa abiye guvenmesek buraya da yazamazdik bunları. Yazık ki koca şirketin dibi oyuluyor, içi boş ruhsuz bir kurum haline getiriliyor… Çok yazık.

    Cevapla
  4. 3 sene önce

    6000 liraya eşek gibi çalışan b1i var, 6500 liraya kırbacı esirgemeyen boardmani, 7000 liraya hiçbir iş üretmeyen ama iyi oturan vardiya şefleri var. Uçaklarda bir sorun mu oldu, bakımlar mı aksadı , kaza kırım mı oldu ? Niye sizi düşünsün ki işveren. Siz kendinizi düşünmeli ve bu gelir düzeyi yeterli gelmiyorsa başka bir sektöre yönelmelisiniz. Vasfınız daha çok ediyorsa da sektör eski canlılığına kavuşunca başar gidersiniz vasıflı arkadaşlarınızın yaptığı gibi.Tisten inşallah cumartesi tam gün çalışma çıkar.

    Cevapla
  5. 3 sene önce

    Uçuşta teknisyeni adam yerine koyup ekip yemeği bile verilmiyor bilet sırası hangar orada burada bırak ikinci sınıf üçüncü sınıf insan muamelesi yapılıyor hani itibarın yok maaşın iyi kabullen böyle olsun desen market kasiyeri maaşına uçak bakımı yapıyorsun gelmiş hâlâ iyi birşeyler olacak diye bekleyenler var pollyannacılık masterı yapmışsınız bravo allah sizi bu Stockholm sendromundan tez zamanda kurtarır umarım.

    Cevapla
  6. 3 sene önce

    hamdi topçu ve onu oraya getiren siyasallardan ve o siyasalları oraya getiren milletten allah razı olsun.attıkları tohumlar ağaç oldu.sayelerinde UÇAK TEKNİSYENİ maaşı TAŞERON personel maaşından daha az duruma getirilmiştir. Bundan daha iyisi de olur ilerde inşallah. 787 bakımını ve tamirini yapan çalışan asgari ücret almalı.. Bu millet en iyisini hak ediyor. Sayın sendikacılarımız BMW 7 serisi size az gelir. Bizim gibi gerizekalıları bulmuşken ROLLS ROYCE siparişi verin. Merak etmeyin en kısa zamanda öderiz.Sayın müdürler başkanlar .bizim gerizekalılar maaşı kesildikçe daha fazla çalışıyor. bunu sizlerin teşekkür mesajlarında da anlayabiliyoruz. Bu bakımdan bakımların daha hızlı ilerlemesi için maaşların %20 oranında daha kesilmesini talep ediyorum.göreceksiniz a bakım nasıl da yardıracak. selam ve dua ile.. allah yar ve yardımcınız olsun .

    Cevapla
  7. 3 sene önce

    Allah zandıkamızğdağn rağzi olzun

    Cevapla
  8. Şüğreddinnn hayasızlık edmeyin

    Cevapla
  9. Herşey bi yana şu aptal sinyorita olayına bi son verin insan ailesine rezil olmaktan yerin dibine giriyor..yaşayanlar ne dmeek istediğimi anlayacaktır

    Cevapla
  10. 3 sene önce

    Olan olmuş, uzatmadan yüzde 30’u geri alıp en azindan enflasyon farki alsak ve de yeni genel müdürümüzün gelişi şerefine ekstra seyyanen zam alsak yeterli.Ama bu süreç ne kadar uzarsa, mutsuzluk o kadar artiyor.Ben personelde bezmislik ve hevessizlik görüyorum. Inşallah çok uzatmadan anlaşma sağlanır da güzel günler görürüz.Yani zaten pandemi psikolojik olarak etki ediyor üzerimizde, maaşlar ivedi düzeltilirse sikintilar azalir.Yani şu sendika anlaşma olayini uzatmasinlar yapilacak belli. Ağustos 8’de zamli maasimizi alalim

    Cevapla
  11. Kendi ekonomimden önce şu ülkenin haline bir bakıyorum… sebebi çok net belli! Ülkede kimsenin refah düzeyi iyi değil sebebi yine belli! Ülkede tüm devlet kurumları ahırdan hallice sebebi belli! Kısaca şunu söylüyorum %150 zam alsanızda bu ülkeye yapılanları unutursanız evlatlarınızın yüzüne bakamayacağınız utanç dolu günler yaşarsınız.

    Cevapla
  12. 3 sene önce

    sefa bey eski ortağının şantajla nasıl zenginleştiğimi yazyaz kihavacılığın veyisini herkes görsünbildiklerini yazıp iyi partiyi ve ülkeyi bu çamur dan kurtarmazsam vebalis senin boynuna

    Cevapla
  13. 3 sene önce

    bunlar boş beleş işler ilk genel seçimde hesabını soracağım oymoyyok!!

    Cevapla
  14. 3 sene önce

    Kader arkadaşlarım’a merhaba, tk diye başvurup, haboma (asgari ücretin bir tık fazlası) “(YAKLAŞIK 700 ABD DOLARI)” hak kaybına uğratılarak, tekrar tkmya geçirilip, sonrasında iş olmasına rağmen, hergün işe gidilmesine rağmen, hatta mesaiye kalkınmasına rağmen iş yok diye maaşından %30 kesintiyi kabuş ettmek zorunda kalan, çocuğu yeni doğmuş, yeni evlenmiş, yeni işe girmiş, yeni borca girmiş, ve çocuklarına kendi bütcesine göre en iyi imkanları sunan kader arkadaşlarım. ” Sezarın hakkı sezara” derler, amcak bu şirkette Sezarda kendileri, brutus da kendileri. Kendileri oyunu kuruyor ve oynuyor. Gelelim konumuza; yıllar önce teknisyenler nasıl bu kadar maaş alır denilmişti. Habom ile sorunu çözmeye başladılar, sendikada yeni sıkalalar ve belli kadrolara sadece eflasyon zammı vererek, sorunu çözdü. Ama bitmemişti, ne vardı? İkramiyeler, %30 kesintiyi yaptıkdan sonra ikramiyelerde gitti. Peki bunlar nasıl geri alınacak, birlik beraberllik olmadığı, için ALINAMAYACAK, Sendika görüşmeleri, ortam düzelsin, uçuşlar artısın zammı fazla isteriz diyerek uzatacak. İş hakem heyetine kalcak, masaya oturmaya yakın, denecekki, tk iş kanununa göre ayda 180 saat çalışması gerekir iken, daha az çalılıyor. Her cumartesi işe gelmemiz gerekli yoksa zammı alamayız. Peki bunca insan ne diyecek buna, tabi ki KOCA BİR HİÇ, Sefa bey yazıda insan anıları ile yada.. Ben, yoruldum, bıktım. Yetti artık. 2011 yılında yaklaşık 700 ABD DOLARI ile başladığım yolculukda şuan yaklaşık 800 ABD DOLARI maaş alıyorum, yetikili ve 3 tipim olmasına rağmen. Dolar ile çalışan bir kurumda, çok güzel bir artış dimi? Yazat ne demiş, ya anıları ile ya…. Ben hiç bir şey hatırlamak istemiyorum. Bu saatten sonra, gemisini kurtaran kaptan.

    Cevapla
  15. 3 sene önce

    AHL Rumuzlu arkadaşa; bu dediğin iki isim mi kurtaracak sendika ve şirketi,güldürmeyin beni.Hadi oradan.

    Cevapla
  16. 3 sene önce

    Birleşik Metal (Disk) sendikası 25 Aralık 2020 tarihinden itibaren grevde. Kısaca 175 gün olmuş. Hala direniyorlar. bizde olsa işverene mailler yollanır. Ben ettim sen etme diye. İşte sendikacılık ve işçilik bu. Birleşik Metal ve üyelerinin cesaretleri nedeniyle kutluyor ve o işçilerin yüreklerinin bizlerde de olmasını diliyorum.

    Cevapla
  17. 3 sene önce

    Madem ışığı en son çıkan kapatsın. Madem dışrıda işe girmek isteyen binlerce kişi var. Madem teknisyenler ne iş yapıyor ki? O zaman, hodri meydan. Girmek istyene ver hakkını, bakalım elinde ne kalcak?

    Cevapla
  18. 3 sene önce

    Bire bir şahit olduğum konuşma. Bir teknisyen (yetkili), lise mezunu nasıl bir…. Fazla maaş alır.Ne kadar acı verici dimi? Ama şirketin teknisyenlere bakışı bu şekilde. Yakında qm lerin yetkililerinide arttırıp, b1 ihtiyacınıda azaltırlar. Yani bu işin bir geleceği kalmadı. Siz hala, sivil havacılık mezunu, lise mezunu, ön Lisans mezunu diye birbirinizi yiyin durun.

    Cevapla
  19. 3 sene önce

    Ne maçı, kendine rakip seçen thy mi maça çıkacak çelik iş ile, güldürmeyin. Alan razı, satan razı. Gerçekten inanıyorsanız sendikanın her şeyi düzelteceğine beğenmedim’e basın.

    Cevapla
    • Yönetici 3 sene önce

      Umarım bu yorumdan sonra gülmen yarım kalır:) Sendikanın her şeyi düzelteceğini bilsem bu yazıyı zaten yazmazdım. Sendikaya yetkiyi ben vermedim. Ben Sendikanızı değiştiremem. Bu sizin yapabileceğiniz bir eylem. Siz bu durumda eylem planınızı yazın ki destekliyeyim. Unutmayın ben sahada değilim. Sahada siz varsınız. Kısaca top sizin ayağınızda benim değil… Sefa İnan

      Cevapla
  20. 3 sene önce

    thy teknik hastalanınca işten attı thy de işe başladım sonra thy teknik kuruldu son senelerimde hastalanınca daha zor bölüme gönderildim engelli rapor cıkardım bu seferde emekliliğin doldu dediler 39 yaşımda işten atıldım PERFORMANS ım kötüymüş 

    Cevapla
  21. 3 sene önce

    Cumartesi günleri çalışmaya dahil olacak dedikoduları dolanıyor arkadaşlar tis’deki tek mevzu bu olur

    Cevapla
  22. Uçak bakım hangarı mı alman nazi kampı mı belli değil

    Cevapla
  23. 3 sene önce

    Esenboğada uçak ustu calismayan teknisyeni tip egitimine gonderip hangarı iş bilmez başteknisyenle dolduruyorlar teknisyenden verim bekliyorlar

    Cevapla
  24. 3 sene önce

    Maaslarin dusmus olmasi bir yana birde liyakatsizligin dibine sahit oluyoruz esb de teknisyenlik yapmayan koordinatorluk yapan bayan tip egitimine gonderiliyorrr hemde herkese butce yok tip egitimi yok dedikleri zamanda mudurde sefde seyrediyor malesef

    Cevapla
  25. 3 sene önce

    Bu ayrıştırmadan gördüğün zararı hala idrak edemeyen pırıl pırıl kafalarınızı azıcık kullanın. Uçak üstü komponent ayrımı yapılınca sana çok vermezler, komponentde çalişana az verirler. Bana verilmeyen senin cebine NAH girer. Komponent az alsın ki zaten sizden az alıyor bilmezsiniz yada işinize gelmez bu beni tatmin eder diyorsan oda senin karakterin, bu şirkette 4 sene çalişip komponente hapsedildik. Yetki alacagız her şartımız hazır ama pandemi vs denilerek yetkimiz verilmiyor. 4350 TL maaşla çalişiyoruz. 350si senin olsun istiyorsun ya sana yedirmezler rahat ol.

    Cevapla
  26. 3 sene önce

    Dünyanın yeni Çini olduk. Ucuz iş gücü olarak çalişmaya zorlanıyoruz. Yakında bu uçaklara bakım yapan personel afrikada kakao tarlasında çalişip çikolata yemeyen insanlar gibi uçak tamir edip uçaklara binemeyecek duruma gelecek. Orta direk bitti 5 6 yıla maaşlarımız asgari ücret bir tık üstü olur. Sendika işveren vs hikaye balık baştan kokuyor.

    Cevapla
  27. 3 sene önce

    Bu şahıs borajet üzerimden çok kazandı.SBK vs tüm kirli işlerde adı ortaya çıkacaktır.tarihte birşey gizli kalmaz.iyi parti bunu görecektir ve kovacaktır.airline olarak ilgilenin bu konu ile.hangi tarihlerde kimlerin otelinde kaldı?kimlerin misafiri olarak yurtdışlarında fink attı?kim besledi,nasık zorla reklam aldı?şantajlar tehditler

    Cevapla
  28. 3 sene önce

    Sefa bey havacı olmayan bu cahil adam senin havacı kimliğin üzerinden yükseldi.onu sen var ettin.havacılıktaki tüm kirli tezgahların içinde olan bu adamdan havacılığı kurtarmakta senin boynunun borcu.bunu bu ülkeye borçlusun.

    Cevapla
  29. 3 sene önce

    Yaziyi bastan sona okuduysan görmüş olduğun ve anlaman gereken üzere bu işin temel taşı teknisyen. Hanı bahsediyor ya 4 mevsim kar yagmur gece gündüz dışarıda calisiyor mühür vurursa uçak kalkıyor diye. Işte onlar için piyasa şartlarına göre büyük kayıplar söz konusu. Kimsenin yaptigi isi kucumsemiyoruz. bu bir ekip isi farkindayiz. Ama şunu da anlayıp sizin de belirtmeniz gereken bir durum var. Teknisyen uçağa bakıyor geri kalan neredeyse tüm birimler onlara yardımcı oluyor. Ne demek istediğimi anlayan anlıyor. Aradan laf cimbizlamak sana bisey kazandirmaz. Yazımda herkes icin istediklerimi takdir etmeden ayrimi yapmakla sen yönetime ve sendikaya fırsat vermiş oluyorsun.

    Cevapla
  30. 3 sene önce

    Muhasebeci veya büro yönetimi veya ofisboy vs arkadaşlarında mi piyasadaki muadilleri dolar euro maaş alıyor. Yada Dışarı da okuduğumuz okullar hariç, lisans vs alırken tip kurslarında binlerce euro ya imza atarken vs

    Cevapla
  31. 3 sene önce

    Sefa beytehdit santaj ile haber yapan yazı yazan gezilere gidenservet edinen havacılığın “veyis ateş” i eski ortağınız gıdık ı artık yazınızgazeteliğin yüz karasını

    Cevapla
  32. 3 sene önce

    Birşey isteyeceksen ayrım yapmadan iste uçak üstü komponent gibisinden sen ve senin gibiler yüzünden ayrıştırılıyoruz

    Cevapla
  33. 3 sene önce

    2 yıllık sözleşme.%30 indirimin geri verilmesi (%43).%20 uçak üzeri çalışan primi (özel sektörle aramızdaki uçurumun bir nebze kapanma icin).%20 seyyanen kur ve reel enflasyon kayıplarından.Enf.+ %5 Her 6 aylık dönem.10.000 net imza parası.Pass bilette adalet.A.O. ‘nun sözleşmesinde kazanacağı diğer haklar.Bugüne kadar olan kayıpların hesaplanıp peyderpey ödenmesi.Ilk bakışta fazla gibi görülse de yıllar içinde kayıplarımiz ve yeni TIS’in de önümüzdeki 2 yılı kapsayacagini düşünürsek çok makul mantıklı talepler.Bu standartları alabilmek için kapıyı nereden açması gerektiğine de TECRUBELI sendikamız karar versin…

    Cevapla
  34. 3 sene önce

    Sefa bey bir havacılık forum platformu kurmak lazim. Burada yorumlar üzerinden hiç bir yere gitmiyor bu iş. Iletişim kurulamıyor. Iletişim olmaz ise hiç birşey olmaz

    Cevapla
  35. 3 sene önce

    Bu son Tisiniz. 2023 de bazı şeyler değişince siz de gideceksiniz.

    Cevapla
  36. 3 sene önce

    Ulan kendinize yorum yapacak kadar kiralıksınız acizsiniz. Çalıştığınız yerlerde yıllarca yatıp göbek büyütüünüz. Tek kelime ingilizce bilmeden elinize bi iş değmeden yıllarca gelen gençleri sömürüp hep kaymağını yediniz zıkkımlandınız. Ne zaman görsek ya çay sigara yada goy goydaydınız, atelylerde çayhanelerde bizide sattılar, bize rağmen %30 kesintiyi imzaladılar, şube olarak toplu istifa ediyoruz, arkamızda durun diyordular. Şerefi oturtuldukları koltuklar kadar olanlar, tasmanızı kimler kaça değiştiridiği, yer kapmak nasıl düştünüz birbiinize, hepsinden haberimiz var. Gizli planlarınız kirli ittifaklarınız dolanıcak ayaklarınıza göreceksiniz.

    Cevapla
  37. 3 sene önce

    ÖNCELİKLE YAZI TAM KIVAMINDA SENDİKA VE İŞ VEREN SAYESİNDE ZORUNLU %30 KESİNTİDEN DOLAYI ARTIK AY SONUNU GETİREMİYORUZ. ÇALIŞANLARDA GRAM HUZUR VE SABIR KALMADI ÇOK KALİFİYE YERİ DOLDURULAMICAK YETKİLİ PERSONELLER İŞTEN AYRILDI Kİ DURUM BÖYLE DEVAM EDERSE AYRILMAYI DÜŞÜNEN DAHA FAZLA PERSONEL OLUCAK Kİ DURUM HİÇ BİR ZAMAN BİZ ÇALIŞANLAR LEHİNE DÜZELMEDİ. SAOLSUNLAR BENDE ARTIK SON BASAMAKTAYIM BU TİS DE HÜSRANLA SONUÇLANIRSA BENDE AYRILICAM HAKKIM HİÇ BİRİSİNE HELAL DEĞİLDİR SONUNA KADAR HARAM OLSUN

    Cevapla
  38. Bir üniversite tercihi insan hayatını nasıl karartabilir canlı canlı yaşıyorum bir de işe girme umuduyla bekleyenler var vallahi yazık verdikleri karton parçası bir halta yarasa yeminle basıp gidecem ama yok yüksek sıralama ile girip bir hiç olarak çıkılan başka bir bölüm var mıdır dünya üzerinde

    Cevapla
  39. bu adamlardan hala birşeyler bekleyen varsa büyük ihtimalle akit gazetesi okuyup sabah izleyen ve misvaktaki zorlama karikatürleri beğenen biridir.selam ve dua ile.

    Cevapla
  40. 3 sene önce

    yaşlı abin zamanında hava iş’e oy verin dediğinde yok canım çelik iş var hem namazında niyazında adamlar diyip koşa koşa oy verdin. komunist adama oy vermeyiz dedin. şimdi maaşınız kuşa dönünce aklın başınıza geldi. ama geç kaldın.

    Cevapla
  41. 3 sene önce

    Kimse sendikayı boş yere suçlamasın. Onların kucağına bizi düşürenleri suçlayın.

    Cevapla
  42. 3 sene önce

    Toplumlar hakettikleri şekilde yönetilir. İpimde değil hamd olsun. Bu şirkete hiç güvenmedim, hiçte güvenmeyeceğim. Haaa nasıl mı çalışıyoruz? Lafta değil icraattede %30 az çalışıyoruz. Pandemide ücret düşünce “Bende %30 az çalışırım” diyen kıdemli abiler yardır yardır çalışıyor. Eee tabi zamanında testiyi doldurdular, artık uzatmaları oynuyorlar. Emekli etmesinler bir kaç yıl daha takılıyım, şimdi kim takar 10.0 Teknisyeni, kim takar Teknik Destek personelini. Gençleri bu hale getiren, bu hale gelmesinde emeği geçen herkesin… Sözüm meclis dışı yarası olan gocunsun… Saygılarımla.

    Cevapla
  43. 3 sene önce

    Evlatlarımızın rızkını yiyen bir sendikanın bu şov hareketlerine karnımız da tok,gözümüz de. Delikanlı olup “biz işveren temsilcisiyiz” deseniz emin olun daha çok destek bulursunuz. Bir de süslü mailleriniz yok mu? Yok hak savunuyoruz,yok en yüce değer işçinin emeği falan,külahıma anlatın. Millet mecburiyetten sükunet ediyor,yoksa siz bu şirketin kapısından dahi girebilecek kalibrede değilsiniz. Bırakın bize ekstra geliri enflasyon karşısında dahi koruyamadınız.işten çıkarmaların önüne geçtik diye övünüyorsunuz ya hani siz etkisiz elemansınız, şirket habom projesini tekniğe uyguladı ve sayenizde 10 yıl öncenin yarısı fiyatına çalışıyoruz.Havacılık sektöründe bu kadar ucuz iş gücünün bir örneğini gösterin bize. Siz makam aracına binin,takım elbise ile gezin diye millet birikimlerini tüketti. Bu kadar steme,bu kadar gerçeğe rağmen lütfen biraz onurlu olun ve bu tis döneminde ya bizim sesimiz olun yada alın aidat dediğiniz haracınızı gölge etmeyin. Zaten batan battı.

    Cevapla
  44. 3 sene önce

    Sendika bizi bugüne kadar hiç şaşırtmadı bir tane bile teknisyen lehine kazanimi yok. Yapacaklari is en bastan belli. Sozlesmeyi uzatip direniyoruz ayaklari yalanlar dolanlar. Geçen sürede paranin iyiden iyiye deger kaybetmesi. Yil sonuna dogru enflasyon oraninda zam ve 3 yillik sözleşme( tabiki tuik verilerine gore). Alinacak 5 6 aylik farkin cogunun vergi yoluyla devlete hibesi. Basaramadik abi ve kapanis. Beklentisi olan varsa ibretle izliyorum.

    Cevapla
  45. Yavuzun uydusu Anadolu şube başkanından veya yeni ittirmeyle kurulan şubenin başkanından bir hayır bekleyen var mı?

    Cevapla
  46. 3 sene önce

    Sendika istifa etmeli az biraz çocuklarının yüzüne bakacak onurları kaldıysa onlar için bırakmalı.millet aç borç batağında ne hale getirdiniz havacılığı yazıklar olsun.o parayı çocuklarına yedirirken bı daha düşün helal mi bizim çocuklarımız belki istediğini yiyemiyor tekrar tekrar düşünün ve istifa edin çocuğu için insan dünyayı yakar bunu unutmayın!!

    Cevapla
  47. 3 sene önce

    İlk alım ilanında bırakacak yetkili arkadaşlar bı beğensin

    Cevapla
  48. 3 sene önce

    Kesinti, enflasyon, arada ki kayıplar ile benim hesabım %40 45 arası zam gerekiyor. Buna refah payı dahil degil. Bizden kesilen ve enflasyon oranı bu kadar.

    Cevapla
  49. Hakan Kamaş ve Hayrettin Acar ilgi alakası samimiyetine güveniyorum. Ama rezalet bir sonuçla gelir ve istifa etmezlerse en çok güvenenler en çok sövenler olacaktır. Elinizden geleni yapın yapamazsanız istifanızı verin. Şerefli namuslu insanlar olarak ilk sınavınızda inşallah yüzümüzü kara çıkarmazsınız.

    Cevapla
  50. Kasım 2018 de imzalayarak kalktığınız TİS masasına, kalktığınız rakamlarla oturup birde pandemi kesintilerini telafi ederek üstüne refah payı ile zam isteyebilecek misiniz?

    Cevapla
  51. 3 sene önce

    Bu iş yalnızca sandıkta çözülür. Ben bu yaşıma kadar Allah şahidimdir akp den başka partiye oy vermedim. Bu saatten sonra aile fertlerim dahil hiç kimseden zırnık oy çıkmaz bunlara. Sadece havacılık sektörü değil her yerde işçisi, teknisyeni, memuru öğretmeni isyanda. sarı sendika zulmü hat safhada. İnşallah tez zamanda seçim olur da tıpış tıpış gidersiniz siz yöneticiler.

    Cevapla
  52. Toplumlar hakettiği şekilde yönetilir

    Cevapla
  53. 3 sene önce

    Herkes kafasına göre beyler bu saatten sonra, max kapı gösterirler çokta …imde!

    Cevapla
  54. Madem ki işverenin dediği oluyor sendika çekilsin aradan en azından para yemesinler.Aidiyet yoksa aidatta yok.

    Cevapla
  55. 3 sene önce

    Boş yere beklemeyin. Sendika uzatabildiği kadar uzatacak, hakem heyetine kalacak. Eski maaşları unutun, şuan 15 yıllık c/s çzelde 2018 de yeni c/s e verilen maaş ile iş başı yapıyor. Bu kadar işsiz teknisyen ve gidecekde yer olmadığı için boşa beklemeyin. Kendi yolunuza bakın. Haftada kaç saat çalışıyoruz? İş kanununa göre max 45 olabilir, ayda 180 saat olur.. Hımmm acaba, aylık 180 saatin altında çalıştığımız için, yeni cinlikler gelebilirmi? Hımmm her cumartesi işe gelmek gibi mesela, yada 180 saati doldurmadan mesaiye kalındığında iş saati sayılması? AaaaBaşka neler var ki, İkramiyeler ne olacak acaba? Herkese sesleniyorum, bırakın sen şöylesin ben böyleyim muhabbetlerini. Artık l sektör bitti. Asgari ücretin biraz üstüne tamah edilecek. Gidin devlette zarfa mühüt vuran memur olun.

    Cevapla
  56. 3 sene önce

    Yazık günah nehale geldi uçak teknisyenliği 3400 tl ye çalışıyor resmen asgari ücrete düşürdüler geldiklerinden beri yaptıkları hak kayıpları 15 maddeyi geçti ve haala bu sendika burda yetkili sendika ve haala çalışanlar bu vasıfsız havacılıktan anlamayan bu sendikaya üye kalıyorlar ve yetki veriyorlar.Biraz delikanlı yada asil olsalar gururlu olup bugün istifa etseler yarısının bi fazlası yeter istifaya hepsi bile değil bu kuklalar tekniğe giremez ve girmemeli.bişeyler yapmalısınız THY TEKNİK deki kardeşlerim.

    Cevapla
  57. 3 sene önce

    Ülkede reel enflasyon yüzde 40 ların üstünde , insanların alım gücü yüzde 220 değer kaybetmiş son 1 yılda , kredi ile alışveriş , ihtiyaçtan mülk satma durumları rekor kırdı , İstanbul gibi bir pahalılık ortamında hayatta kalma mücadelesi bu şekilde devam ediyor , Thy Teknik AŞ çalışanları olarak pandemide zaten feda dedik cefa çektik artık yetti ! Yaptığınız ayrım bir yana oto sanayide çalışan arkadaşlar bizden yüksek maaş alıyor , prestijiniz sadece reklam panolarında , aidiyet bırakmadınız son 4 yılda insanlarda , aranızdan bir yöneticide çıkıp ulan bu adamlar işe niye mutsuz geliyor , neyi başaramadık dedimi acaba hem sendika yöneticileri hem şirket yöneticileri , gün gelir devran döner..

    Cevapla
  58. 3 sene önce

    Valla kusura bakmasın kar teknisyen kan ağlıyor kayıplarımızi fazlasıyla geri almazsanız biz getirmedik sizi ama bı göndeririz emin ol sendika aylık milyonları sen kaybedersin BMW binemezsini hangi işyerinden bukadar yüksek aidat kesebilirsinki biz zaten bitmişiz kaybetmişiz siz düşünün kaybeden siz olursunuz

    Cevapla
  59. 3 sene önce

    Bu sendika ile bu tis malesef gene hayal olacak kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz diyemiyorum artık unuttuk arkadaşlar unuttuk !!!!

    Cevapla
  60. Arabanın yağını 1300e değiştirdikleri bi dönemde 3500e motor değiştiren gençlik.

    Cevapla
  61. Maksak tis grüşmelerini uzatmak mali tabloya göre masaya olur ak olamaz mı! Sefa abi kusura bakma ama iyice sıktın be, verilen bir mücadele ve çabayı hissediyorum. ÖZELLİKLE yeni şube başkanı hat bakımda çalıyor bütün sorunlarımızı bilmekle beraber yaşıyor. Yani adamlar öneri maili atmış şu zor zamanda sende destek versen keşke. Eleştirmek en kolayı…

    Cevapla
  62. 3 sene önce

    Şuan uçuşta olan teknisyenlere 48 saat boş veremeyiz bidahaki ay aşı olun diyen dış istasyonlar müdürlüğüne allahtan vicdan diliyorum. Pandemi döneminde bussinessda yer varken yolcuların içinde oturtmaya zorladığınız teknisyenlerden 1 kişi bile hasta olup ailesinden birine bulaştırırda vefat ederse bunun vebali sizin üzerinizdedir unutmayın.

    Cevapla
  63. 3 sene önce

    Dünyanın neresinde işveren zorla sendika seçtirir dünyanın neresinde sendika haramzadesi emekçinin sırtından aldığı lüks arabasını daha az arıza yapanı ile değiştirir dünyanın neresinde buna karşı çıkan insanlara işveren gözdağı verip işten atar ben söyleyeyim tabiki muz cumhuriyetinde ve bütün bunlara rağmen hala teknisyen kendini riske atıyorsa tek derdi amirine ona buna tip için uçuş için takla atıp afedersiniz kucak dansı yapmak ise burada çürümüşlüğün resmi var demektir bu saatten sonra olacaklar bellidir nefes tüketmek boşuna önce buradan sonra bu ülkeden basıp gitmek lazım gelir…

    Cevapla
  64. 3 sene önce

    Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Gelmesin sendika hangara filan milletin gözü dönmüş zaten tutamaz kimse kendini.

    Cevapla
  65. 3 sene önce

    Kimse kimseyi 3500 lira maaşla korkutmasın. Burada çalışan her teknik destek 3500 liraya her yerde iş bulur.

    Cevapla
  66. 3 sene önce

    %30 maas indirimden kaynaklanan %43 kaybımız + maaşın kesildiği aydan itobaren geriye dönük ödemeleri + Refah payı %5-%10 arası yapilmadan kendimizi toparlayamayiz

    Cevapla
  67. 3 sene önce

    Eski maaşlara geri dönmek kaydıyla enfelasyon kabul edilir

    Cevapla
  68. Esenboğa teknikte 4 teknisyen istifa dilekçesi verdi.

    Cevapla
  69. 3 sene önce

    Söyledikleriniz harfi harfiyen doğru. Atılan maillerdeki herşeyi masada görmek istiyoruz. Şirket Devletçilik yaparak kısmi çalışmadan çıkardı bizi ve hem çalışıp hem de az para almayı dayattı bize. Seçenek bile sunmadı.(tabi işsizlik seçeneğinide sundu). 100/70=1.43. Yani bize kestiğini %43 olarak vermeli. Sendika bunuda farkedemedik demesin.Yüzde 30 değil. Ve reel enflasyonuda alabilmeli. Herkes borç içinde. Maaşımız net olmalı. Devlet gelir vergisini arttırınca bizim maaşımız azalıyor. Hergün daha çok kaybediyoruz. Şaşırt bizi sendika!

    Cevapla
  70. 3 sene önce

    Enflasyon +1 alamayan bunlara birde aidat veriyoruz yüzlerce lira veriyoruz yazık…

    Cevapla
  71. 3 sene önce

    Sefa Bey Onur Air ile ilgili bir gelişme var mı?

    Cevapla
  72. 3 sene önce

    Ooooo çoktan sözleşme imzalandı, hatta haftaada 1 madde onaylayarak sene sonu enflasyon + 0.1 ile rekor zam alarak yine sendikaniz olarak yola devam. Pandemi şartlarında daha iyi iş mi bulacaksınız…

    Cevapla
  73. 3 sene önce

    Kesilen yüzde 30 verilmeden masaya sakin ha oturmayın.

    Cevapla