featured

Lufthansa’nın borcu 11 milyar dolara yükseldi

 

CEO Carsten Spohr’a göre, Deutsche Lufthansa’nın koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 10 milyar avro (11 milyar dolar) daha borcu var.

Spohr, Schweiz am Wochenende gazetesine verdiği röportajda, Lufthansa’nın İsviçre havayolu Swiss’in pandemi ile ilgili aldığı devlet destekli kredileri yıl sonuna kadar geri ödemesini umduğunu, çünkü bunların faiz oranlarının yüksek olduğunu ve Swiss’in satılık olmadığını da sözlerine ekledi.
Lufthansa, özel seyahatlerin gelecek yıl pandemi öncesi seviyelere dönmesini bekliyor. Şirket, bazı destinasyonlara yapılan rezervasyonların 2019 seviyelerinin üzerine çıkmasıyla şimdiden bir iyileşme etkisi görüyor. CEO, pandeminin iş seyahatlerini yüzde 5 ila yüzde 15 arasında azaltacağını söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Petrol Şoku

Lufthansa ve diğer havayolları, Rusya’nın bir petrol şokunu tetikleyen ve havayollarını kapalı Rus hava sahasından kaçınmak için uzun mesafeli rotaları iptal etmeye veya yeniden yönlendirmeye zorlayan sorunlarla boğuşuyor.
Spohr, Lufthansa’nın bu yıl için artan petrol fiyatlarının nihayetinde daha yüksek bilet fiyatlarına yol açacağını söyledi.

“Petrolün varil fiyatı 10 dolar artarsa, bilet fiyatı da ortalama 10 dolar artar” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir