featured

Lufthansa ‘Eurowings Discover’ ismiyle yeni bir hava yolu şirketi kurdu

Lufthansa Hava Yolları, ‘Eurowings Discover’ ismiyle uzak mesafe destinasyonlara uçacak yeni bir hava yolu şirketi kurdu. Kurulacağı açıklanan şirketin isminin daha önce ‘Ocean’ olacağı duyurulmuştu.

Condor’a rakip olacak

Eurowings Discover’ın yaz sezonunda uçuşlara başlaması beklenirken, bu alandaki en büyük rakibi ise devlet tarafından kurtarılan Condor olacak. Condor, Lufthansa’nın bu alandaki iş birliğini sonlandırmasından ve üstüne bir de yeni şirket kurmasından pek mutlu değil.

Tatil uçuşlarını yeni şirkette toplayacak

Lufthansa Grubu’nun, daha önce Lufthansa, Lufthansa City Line, Brussels Airlines ve (kapatılan) Sun Express Almanya tarafından gerçekleştirilen tatil uçuşlarını Eurowings Discover’da birleştireceği belirtiliyor. Yeni kurulan hava yolu şirketinin 4Y IATA kodu ile, kendi sertifikasını alacağı öğrenildi. Şirketin genel müdürlüğü görevini üstlenen Wolfgang Raebiger’ın, uçuş görevlileri ve pilotlar dahil, ise şimdiye kadar 300 kişiyi işe aldığı açıklandı.

3 A330’la faaliyet gösterecek

Eurowings Discover’ın filosunun Punta Cana (Dominik Cumhuriyeti) ve Zanzibar gibi destinasyonlara uçacak 3 adet A330’dan oluşacağı kaydedildi. Şirketin daha önce filodaki uçak sayısını 7’ye çıkarıp, diğer uçaklarla Avrupa içindeki destinasyonlara uçmayı planladığı, ancak sonradan bu planı tamamen terk ettiği açıklandı.

Lufthansa’nın yeni hava yolu şirketi Eurowings Discover, Condor ile rekabet edecek. Lufthansa, yeni şirket kurmasının ardından Condor ile olan özel anlaşmasını, 31 Mayıs 2021’den itibaren geçerli olmak üzere, da iptal etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle krize giren Lufthansa Grubu, toplamda 22 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Şirket ayrıca, Garanti fonu destekli 9 milyar euro da mali destek almıştı. (turizmguncel)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir