featured

Lufthansa toparlanıyor

Lufthansa’dan iki atak: 2.1 milyar Avro sermaye artışı , yaz destinasyonlarına 130 ek sefer

Uzun süreden beri mali sıkıntı içinde olan, kamu yönetimini devreye girerek dokuz milyar kredi sağladığı Lufthansa toparlanıyor.

Şirket mali sıkıntıdan çıkış çalışmaları kapsamında 2.1 milyar Avroluk sermaye artışına giderken uçuş noktaları ve sefer sayılarını da artırıyor.

Bu kapsamda Lufthansa, sonbahar döneminde Frankfurt ve Münih’ten yaz destinasyonlarına 130 ek sefer yapacağını açıkladı. Uçuşların 80’i Frankfurt, 50’si Münih Havalimanından yapılacak.

Türkiye’den bir yerin olmadığı uçuş yapılacak destinasyonlar; İspanya’nın Mallorca, Kanarya adaları, Fuerteventura, Malaga ve Sevilla ile İtalya, Yunanistan ve Portekiz olarak açıklandı.

Lufthansa, bazı rotalarda temmuz ayına göre ekim ayında uçuşlarını yüzde 45 arttırdı.

Öte yandan Lufthansa, iki hafta önce duyurulan sermaye artışını başarıyla tamamladı. Havacılık grubu, kurumsal yatırımcılardan 2,1 milyar Avro topladı.

Sermaye artırımından elde edilen 2.1 milyar Avro’nun 1.5 milyarı grubun Alman Ekonomik İstikrar Fonu’ndan (WSF) alınan kredinin geri ödenmesinde kullanılacak.

İstikrar Fonu (WSF) hükümetin talimatıyla verdiği kredi karşılığında devlet Lufthansa’ya hissedar olmuştu. (turizmgazetesi)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir