featured

Lufthansa iptal edilen siparişler yerine Boeing 787 satın almak istiyor

Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, Avusturyalıların uzun mesafeli uçak filosunun bakım maliyetleri artmaya devam ederken, yeni jetleri alacak bir sonraki havayolunun Austrian Airlines olacağını açıkladı.

İlkbaharda, Avusturya Havayolları’nın Operasyon Başkanı Francesco Sciortino, uzun mesafeli filonun modernizasyon süresini bir kez daha daralttı: “Şu anda 4 adet Boeing 767 uçabiliyor. Bu, 4 veya 5 yıl daha devam edebilir. Bu, bir değişimin en geç 2028 yılına kadar gerçekleşeceği anlamına geliyor.

Bu bağlamda Carsten Spohr, Avusturya Havayolları’nın bir sonraki adımının yeni uzun menzilli modeller almak olacağını açıkladı. Lufthansa CEO’suna göre bunun nedeni, mevcut uçakları uçabilir tutmak için sürekli artan bakım maliyetleri.

Spohr bu nedenle Lufthansa Grup’un yan kuruluşu olan Avusturya Havayollarının oldukça eski uzun mesafeli filosuna atıfta bulunuyor. Avusturya Havayolları, şu anda 22 yaşında olan altı Boeing 777-200’e sahip. Avusturya havayolu şimdiden ortalama 23 yaşındaki 3adet Boeing 767-300’e veda etti.

Daha önce hiç bu kadar net bir açıklama olmamıştı. Lufthansa Grup şu anda üretimi ertelenen  B777X için tazminat ödemeleri konusunda Boeing ile görüşmelerde bulunuyor. Böyle bir durumda ödemeler yerine uçaklar almak her zaman daha iyidir.

Lufthansa CEO’su Carsten Spohr açıkladı : Boeing ile birkaç tane daha 787 almak için konuşuyoruz. Spohr, bunların Avusturya Havayolları için uygun uçaklar olabileceğini de sözlerine ekledi.

Lufthansa Group içinde Lufthansa German Airlines, SWISS, Austrian Airlines and Brussels Airlines. Lufthansa German Airlines, Lufthansa CityLine ve Air Dolomiti ile Eurowings Discover şirketlerini içeriyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir