featured

Laos ve Ürdün hava sahasını Rus havayollarına kapattı

Aeroflot, Laos’un hava sahasını Rus havayollarına kapatmasının ardından Tayland’a yaptığı charter uçuşlarının bir kısmını yakıt ikmal durakları ile gerçekleştirmeye başladı.

Havayolu, ülkenin hava sahası üzerinden uçmak için izin almayı umarak Laos makamlarıyla temas halinde olduğunu doğruladı. Ancak görüşmeler sonuçlanmadığı sürece, Vladivostok, Krasnoyarsk, Yemelyanovo ve Novosibirsk’ten Rus turistlere açık olan en popüler uluslararası gezi destinasyonlarından biri olan Tayland’a uçuşlarda Laos’u pas geçmek zorunda.

A330-300 ile gerçekleştirilen uçuşların uçuş süresinin uzatılmasına neden olurken, B737-800 ile uçulan servisler, Irkutsk Uluslararası Havalimanı’nda bir yakıt ikmali durağı ile uçuş süresini yaklaşık iki ila üç saat uzatıyor.

Azur Air ve Ikar gibi Uzak Doğu’da Tayland’a uçan diğer Rus havayolları, yakıt ikmali durakları olmadan Myanmar üzerinden uzatılmış rotayı kullanabilen uzun menzilli uçakları ( B757-200 veya B777-200) kullanıyor.

Flightradar24 ADS-B verileri, Rus havayollarının Kasım ayı sonuna kadar Laos hava sahasında uçtuğunu gösteriyor. Laos’un üst uçuşlarla ilgili kararını neyin değiştirdiği bilinmiyor. Tek partili komünist bir devlet olan Laos’un Çin ile çok yakın siyasi bağları var.

iFly Airlines ve Nordwind Airlines’ın Mısır’a uçuşlar için önemli bir geçiş ülkesi olan Ürdün üzerinden uçamasının yasaklandığını bildirdi. Hurgada ve Şarm el-Şeyh’e olan uçuşlarını, bu rotalarda dar gövdeli uçaklarla hizmet vermeleri neredeyse imkansız hale geldi. Geniş gövdeli A330-300’leri Suudi Arabistan üzerinden geçerek dolambaçlı bir rotad kullanacak.

Aeroflot, Red Wings Airlines, Azur Air ve Azimuth gibi diğer taşıyıcılar, yalnızca Rusya’da yasal olarak kayıtlı uçakları kullanarak Türkiye üzerinden Mısır’a uçabiliyor.

©AirlineHaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir