featured

Konya-Tahran uçak seferleri başlatılsın isteği

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Şirin, önceden ilan edilen Konya-Tahran direkt uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.
Ambargoların kalkması ile hedef pazar haline gelen İran’a Konya’dan uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini vurgulayan Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Şirin, önceden ilan edilen Konya-Tahran direkt uçak seferlerinin ertelenmesinin Konya iş dünyasında kırgınlık yaratığını söyledi.
Bu ertelemenin Konya ekonomisi başta olmak üzere çevre iller ve ülke ekonomisine de zarar verdiğini belirten Şirin, “Yetkililerin yaptığı açıklama da uçak seferlerinin iptal olmasının en önemli sebebinin yeterli talep olmaması yönündeydi. Ancak bir takım araştırmalar yaptık, TÜRSAB yetkilileri ile görüştük. Ne yazıkki durumun öyle olmadığını gördük. Hatta tam tersine bu destinasyon verimlilik ve karlılık anlamında bize göre THY’yi ziyadesiyle memnun edecek seviyeye ulaşmış. Çünkü hem Konya hem de Antalya’dan bazı turizm firmalarının zaten koltuk satın aldıklarını, uçuşların büyük bölümünün garantiye alınmış olduğunu gördük. Yapılan açıklamalar üzerine, bu bilgileri öğrenince kırılmadık desek yalan olur” dedi.
Yavuz Şirin, rantabl olmadığı gerekçesi ile 2 milyon nüfuslu Konya ile 78 milyon nüfuslu İran arasındaki uçuşları iptal eden iradenin, 400 bin nüfuslu Trabzon ile 2 milyon nüfuslu Kuveyt arasında direkt uçak seferlerini başlattığını hatırlatarak, bu durum Konya iş dünyasını derinden yaraladığını ve pozitif ayrımcılık yapılarak, Konya’ya haksızlık yapıldığına dikkat çekti.
HER ŞEYE RAĞMEN İRAN’A İŞ GEZİSİ DÜZENLEDİK
Konya ve Tahran uçak seferlerinin en kısa zamanda başlamasının ekonomimiz açısından fayda sağlayacağını dile getiren Şirin, bu olumsuzluk yanında darbe kalkışmasına rağmen Ağustos ayında KONTİMDER olarak hem Tahran Confair 2016 Fuarı’nda stant açtıklarını hem de bir heyetle iş gezisi düzenlediklerinin altını çizdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir