featured

Koltuğunu Ver Uçuştan Vazgeç Servet Kazan!

Dünyaca ünlü gezi yazarı/yorumcu Laura Begley Bloom’un başına gelen, United Airlines’da uçaktan atılan doktorun yaşadığından çok farklı.
Geçen Cuma, New York’dan Florida’ya yapılacak bir uçuşta, yolcu fazlalığı nedeniyle (overbook), ailesi ile gönüllü olarak biletlerinden vazgeçerek para kazandılar, hem de 11.000 USD$. Yani Delta Havayolları çilesi kara dönüştü. Forbes dergisine seyahat editörü olarak yazılar yollayan Begley Bloom, New York’taki LaGuardia Havalimanı’nda, gönüllülere yapılan teklifi anlattı.
Fırtına yüzünden art arda birkaç gün süren uçuş gecikmeleri ve iptaller yüzünden, Delta Havayolları gönüllü olarak vazgeçenlere para önerisinde bulundu. 60 Yolcu yer bulabilme umudu içinde ve standby beklemede muazzam bir kuyruk oluşturmuşken,  havayolu 900 USD$ hediye teklif etti.
Kocası Bloom’u düşünmeye ikna etti. Hediye kart teşviği, Florida’daki akrabalarına yapacakları ziyareti ertelemek için çok düşük olsa da, kendisi, kocası ve kızı için bilet başına 1.350 $ nakit demekti.
“Bir havayolu size ve ailenize 4.050 dolar teklif ettiğinde, uçuşu kaçırmak o kadar da kötü görünmüyor” diyen yazar, konuya olumlu bakmaya başladı.
Aileye, ücretsiz akşam yemeği yanında ücretsiz bir otel odası da teklif edildi, ancak havaalanına yakın oldukları için teklifi reddettiler.
Ertesi gün uçuş yine ertelendi ve Delta gönüllülerden yerlerinden vazgeçmelerini istedi. Eşler birbirine bakarak  ‘Cha-ching” dediler yani paranın sesini duydular.
Havalimanına vardıklarında, Delta gönüllülere para dağıtmaya başlamıştı. 300 $ … 600 $ … 900 $ … 1000 $ … 1.300 $ ve  Bingo! Kişi başı 1.300 $ teklif aldılar.
Ayrıca öğle yemeğine (her biri 15 dolar) ve gidiş-dönüş taksi ücretini (yaklaşık 50 dolara) ilave ettiler. Kısacası-üç kişilik bir aile için neredeyse 4.000 dolar.
İki uçuş gecikmesinden yaklaşık 8,050 dolar kazandılar. Durumdan ve bu kadar çok para kazanmaktan suçluluk duyarken, diğer yolcular teşekkür etmeğe başladılar.
Delta Florida seferlerinin Salı gününe kadar overbooked olduğunu bildirince, uçuşlarını tamamen iptal ettiler. Sonuçta 11.000 dolarla biten kârlı alışveriş konusunda çok da üzülmediler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir