featured

Kokain dolu uçağın Türk kaptan pilotu motorları çalıştırıp kaçmaya çalışmış

Brezilya Federal Polisi’nin operasyonuyla ağzına kadar kokainle dolu yakalanan Türk uçağının Türk pilotu V.D. nöbetçi mahkemeye çıkarıldı …

Brezilya Federal Polisi’nin operasyonuyla ağzına kadar kokainle dolu yakalanan Türk uçağının Türk pilotu V.D. nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Pilotun mahkemede yaptığı “Yolcunun kişisel bagajı, benim bilgim yok” yönündeki savunmayı inandırıcı bulmayan hakim, Türk pilotun tutuklanmasına karar verdi. V.D. İspanyol yolcu Gonzalez Valdez’le birlikte cezaevine konuldu.

MERDİVENİ TOPLAYIP MOTORLARI ATEŞLEMİŞ

Operasyon sırasında Türk pilot V.D.’nin uçağın kapısını kapatıp, motorları ateşleyerek kaçma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Hatta Brezilya basınına göre Federal Polis silahlarını çekerek polisi durdurdu.

Yansıyan bilgilere göre olay şöyle gelişti: 

Sao Paulo kentinde Ribeirao’daki Leite Lopes Havaalanı’ndan kalkan uçak uluslararası uçuşlar için gerekli çıkış işlemlerini yapmak üzere Fortaleza’ya indi.

Federal Polis’in ele geçirdiği uçuş planına göre uçak önce Portekiz’in Lizbon kentinden Avrupa’ya girecek, buradan da Brüksel’e geçecekti.

Brezilya saatiyle 05.00 sıralarında denetim için uçağa giren Federal Polis, çok sayıda çantayla karşılaştı.

İspanyol yolcu Gonzalez Valdez’e sorular yöneltilmeye başlandı. Valdez önce iş seyahatine çıktığını söyledi ardından ifade değiştirerek turistik geziye çıktığını savundu.

Bir ara polis uçağın diğer bölmelerine bakmak için aşağı indiği sırada pilot kaçma girişiminde bulundu. Uçağın motoru ateşlendi. Uçağın merdiveni geri çekilmeye başlandı. Brezilya basınına göre tam bu sırada Federal Polis ajanları silahlarını çekti ve pilotu durdurmayı başardı.

Daha sonra kamuoyuna yansıyan polis kamerasındaki görüntüler yaşandı. Çantalardan biri açıldı ve yapılan hızlı testle çantadakilerin kokain olduğu ortaya çıktı. Toplam 1304 kilogram kokain 24 bavula dağıtılmış ve kabine yerleştirilmişti.

BÜYÜKELÇİLİKTEN AVUKAT 

İspanyol yolcu ile iki pilot, teknisyen ve kabin memurundan oluşan dört Türk mürettebat gözaltına alındı. İkinci pilot, teknisyen ve kabin memuru ilk sorgularının ardından serbest bırakılırken İspanyol yolcu 60 yaşındaki Gonzalez Valdez  ve 48 yaşındaki Türk Kaptan Pilot V.D. nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Brezilya’daki Türk Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen bir avukatın da eşlik ettiği duruşmada, Türk pilot ve İspanyol yolcu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAÇMA GİRİŞİMİ PİLOTU ŞÜPHELİ HALE GETİRDİ

Kokain dolu halde yakalanan uçağın sahibi Diyarbakırlı iş insanı Şehmuz Özkan’a ait Air Charter Market (ACM) olayın duyulmasından hemen sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“Müşteri ve şahsi eşyalarının şirketimiz ve uçuş ekibimiz ile hiçbir ilgisi olmadığı ve yolcu eşyalarının kontrol sorumluluğunun tamamen havalimanı otoritesinde olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasına müteakip uçuş ekibimiz ve uçağımızın en kısa sürede Türkiye’ye geleceği tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Ancak, kaynaklar kaçma girişimi ve 24 bavuldan şüphelenmeyip havalimanında yeniden arama talep etmemesinin asker kökenli pilot V.D.’nin tutuklanmasında etkili olduğunu değerlendiriyor.

Kaynak: Sözcü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 3 sene önce

    Tüm dünya basını olayı detayları ile verirken bizim basınımız bir İk internet sitesi ve gazete dışında haberin üzerinde hiç durmadı. Merak ettim neden acaba!!!

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    bu kaptan yıllarca brezilya hapishanelerinden çıkamaz. bu sabıkayla temizlikçi bile olamaz

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    bu ne rezalet böyle. çeksin cezasını şerefsiz.

    Cevapla
  4. Bu herhalde slow kardes gonzalez

    Cevapla
  5. Olay çok büyük sadece pilotun veya İspanyol yolcunun bu işi yaptığına inanmıyorum Türkiye’deki işbirlikçileri de bir an önce yakalanır inşallah

    Cevapla
  6. 3 sene önce

    Askerler bir tarafına bastı herhalde

    Cevapla
  7. hkk kökenli. aykırı ve dengesiz olması ile tanınırdı. 2010 yılında tsk dan emekli olmadan istifa hakkıyla ayrılmak zorunda kaldı. değil kaptan olarak f/o olarak bile uçması uygun değildir. şimdi iş iyice arapsaçına dönmüş. kendini de yaktı, şirketini de.

    Cevapla
  8. 3 sene önce

    Diyarbakır- kokain-askeri kökenli pilot-AvrupaBu işlerle kimlerin ilişkisi olabilir, bir düşünelim yakışacak mı bakalım, teror orgutu+siyasi gücü olan bir evlat veya yeğen+uluslararası gözlem yapma yeteneğine sahip TK yer perspneli (torpille dış istasyona konuşlandırılmış) +Avrupa Mafyası…. Olaya bak amma da komploymuş benimkide heee :))

    Cevapla
  9. 3 sene önce

    Bu askeri kökenlilerin de eli kolu heryere ulaşıyor, boşuna okumuşuz. Bunların emekli olduktan sonra çalışmaları yasaklanmalı…

    Cevapla