featured

KLM ilk Dreamliner’ini aldı

KLM Royal Dutch Airlines, ilk 787-9 Dreamliner uçağını teslim almasının sevincini yaşıyor. 787’ler Hollanda bayrak taşıyıcı şirketinin yenilenme ve genişleme çalışmalarında önemli rol oynayacak. KLM uçağı AerCap teasing şirketi üzerinden aldı.
Şirket ilk Dreamliner’ını Amsterdam – Abu Dhabi – Bahreyn hattında uçuracak.
KLM CEO’su Pieter Elbers yaptığı açıklamada, “ilk 787 Dreamliner uçağımızı teslim almış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu uçak KLM’nin geleceği için yeni bir aşama anlamına geliyor. Bizim yatırımda önceliğimiz müşterilerimizdir. Bu uçak da bu yaklaşımın bir neticesi. Bunda 33,000 KLM çalışanın her birinin emeği var” dedi.
Dünkü uçağın dışında şirketin 19 adet 787-9 ve 6 adet de 787-10 siparişi bulunuyor. Bunların dışında 12 adet 787 uçağını da AerCap üzerinden leasingle alacak.
787-9, 787 ailesinin bazı eklemeler ve tamamlamalar yapılmış yeni üyesi. 6 metre daha uzun gövdesiyle yüzde yirmi daha fazla yolcu ve yüzde yirmi üç daha fazla kargo taşıyabiliyor. Bunlarla birlikte yüzde yirmi yakıt tasarrufu ve yine yüzde yirmi emisyon düşüşü sağlıyor.
KLM 1919 yılında kurulan, Amsterdam Schiphol base’li ve kurulduğu adını hala taşıyan dünyanın en eski havayolu şirketi. Air France-KLM ortaklığının bir ortağı olan şirket dünya çapında 135 destinasyona uçuyor. Geçtiğimiz yarım asır boyunca şirket 200’den fazla Boeing uçağı teslim aldı.
Çeviri: Mubin Yazar
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir