featured

KKTC'YE ULAŞIMDA YENİ ADRES

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, “Bird Airlines” yetkilileriyle yapılan görüşmeler çerçevesinde mutabakata varılarak, Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş izni almaları koşulu ile KKTC hava sahasını kullanabilme izninin verildiğini belirtti.
Bakanlık, hükümet kararı ile başlatılan, KKTC’ye uçuş yapacak yeni bir havayolu şirketi bulma çalışmaları tamamlandığını duyurdu.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, Bakanlık nezdinde yapılan yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde, “Bird Airlines”ın KKTC’ye uçuş yapması için gerekli izinlerin verilmesi kararının alındığını belirtti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığından verilen bilgiye göre, Dürüst, bir süreden beridir, hükümet kararı ile KKTC’ye yeni bir havayolu şirketi arayışında olduklarını, birçok havayolu şirketinden teklifler alındığını ve en uygun şartları sunan Bird Airlines havayolu şirketine KKTC’ye uçuş izninin verilmesine karar verdiklerini belirtti.
Herhangi bir devlet ortaklığının söz konusu olmadığının altını çizen Bakan Dürüst, Bird Airlines’ın tamamen özel bir kuruluş olduğunu belirtti.
Bakan Dürüst, Bird Airlines yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, Ercan-İstanbul, Ercan-Ankara, Ercan-Trabzon, Ercan-Gaziantep, Ercan-Antalya, Ercan-Hatay, Ercan-Adana ve Türkiye aktarmalı 3’ncü dünya ülkelerine yönelik seferler konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, en kısa süre içerisinde seferlerin başlatılacağını belirtti.
Bird Airlines havayolu şirketi direktörü Tuncay Çelik de yaptığı konuşmasında, KKTC halkına en kaliteli ve en uygun hizmeti vereceklerini belirterek, KKTC halkına hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst tarafından Bird Airlines Direktörü Tuncay Çelik’e, KKTC’ye sefer düzenleme yetkisi veren izin belgesi sunuldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 sene önce

    Yolcu olarak asla uçmam bu şirketle. İnternette arattırdığınızda ICAO da adı geçmiyor, Hong Kong merkezli bir şirket olarak karşınıza çıkıyor ancak Hong Kong’da resmi olarak kurulmuş böyle bir şirket yok.

    Cevapla