featured

Kırgızistan'dan TAV'a Yatırım Daveti

Kırgızistan Başbakanı İsakov, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ile görüştü. Görüşmede İsakov, TAV’ı, Kırgızistan’ın Bişkek ve Oş kentlerindeki iki uluslararası havaalanının modernizasyonuna yatırım yapmaya çağırdı.

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, TAV’ı, Bişkek ve Oş kentlerindeki iki uluslararası havaalanının modernizasyonuna yatırım yapmaya davet etti.
Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Başbakan İsakov’un, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ile görüştüğü belirtildi.
Açıklamada, görüşmede yatırım projelerinin değerlendirildiği, İsakov’un, Şener’i Kırgızistan’ın Bişkek ve Oş kentlerindeki iki uluslararası havaalanının modernizasyonuna yatırım yapmaya davet ettiği belirtilerek, İsakov’un, “yeni yatırımcının iç piyasaya rahat bir şekilde girmesi için gerekli hazırlık çalışmalarını tamamlamaya hazır olduklarını” söylediği aktarıldı.
İsakov’un, “ülkedeki havaalanlarının iyileştirilmesi ve kapasitelerinin artırılması için yatırımcı aradıklarını, havaalanlarına yatırım yapan TAV Havalimanları Holding ile iş birliği için parlamentodan destek alabileceklerini” ifade ettiği bildirildi.
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener de “TAV Havalimanları Holding’in dünyanın önde gelen havalimanı operatörlerinden biri olduğunu, dünyada toplam 100 milyon yolcu kapasiteli 17 uluslararası havaalanını işlettiklerini” söylediği, görüşmede, TAV’ın Gürcistan ve Makedonya’da uygulanan projelerde havaalanı altyapısını önemli ölçüde iyileştirerek yolcu trafiğini artıran projelerini anlattığı kaydedildi.
Şener’in, “Kırgızistan’daki havaalanlarına yatırım yapma isteklerini” açıkladığı da belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 6 sene önce

    Yatırım demek istihdam demek. İstihdam ise ancak yeni yatırımlarla desteklenirse kalıcı olur. Türkiye gibi güzel bir memlekete yatırım yapmak istihdama katkı sağlamak istiyorsanız aşağıdaki linki inceleyin derim. Tüm kurumlardan sahibinden ayrıca hazineden uygun yatırım fırsatlarını göreceksiniz çok fazla ödemeden yatırımlarınıza başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca yabancı yatırımcılar içinde haritadan bulma özelliği çok etkin.

    Cevapla