featured

"Kendi Emniyetin İçin Hostesine Sahip Çık"

Kabin memurları, Vecihi Hürkuş rumuzuyla Change.org’da açtıkları imza kampanyasıyla kendilerini özlük haklarından yoksun bırakan Borçlar Kanunu sebebiyle uğradıkları mağduriyeti anlatarak, yurt genelinde seslerini duyurmak ve destek almak istediler.
Hostesine Sahip Çık‘ isimli kampanyada yayımlanan metin şu şekilde:
İŞ KANUNU TÜM ÇALIŞANLARIN HAKKIDIR !
                     KENDİ EMNİYETİN İÇİN HOSTESİNE SAHİP ÇIK !
Halk dilinde Hosteslik, kendi içinde ise Kabin Memurluğu olarak adlandırılan bir meslek sahibi olarak, sizlere uğradığımız haksızlığı anlatmak ve tüm meslektaşlarım için desteğinizi istemekteyim.
Öncelikle kabin memurlarının, herkesin bilmediği bir kaç özelliğini vurgulamak isterim.

  • Her birimiz iyi derece İngilizce ve bir çoğumuz ikinci yabancı dil sahibiyiz.
  • % 90 ımız üniversite mezunu.
  • Her birimiz ileri derece ilk yardım eğitim sertifikalı cankurtaranlarız.
  • Sizlerin güvenli bir uçuş gerçekleştirmeniz için onlarca emniyet ve güvenlik prosedürlerini kendi adımız gibi ezbere biliriz.

Sadece bu sene ülkemizde; 2 bebek boğulmak üzereyken, onlarca kişi kalp krizi geçirdiği sırada, yüzlercesi başka sebepler dolayısı ile kabin ekiplerinin doğru müdahalesi sonucu kurtarılmış,1 bebek TürkHavaYolları kabin ekiplerinin gerçekleştirdiği  başarılı bir doğum sonucu sağlıklı şekilde dünyaya gözlerini açmıştır. Ayrıca her gün, sizin farkına dahi varmadığınız olayların uçuş ekipleri tarafından önlenmesi sonucu ile hayatlarınız ve hayatlarımız kurtarılmaktadır.
Bunların yanında verdiğimiz servis hizmeti ise Cabası…
Tüm bunlara rağmen; bizim meslek olarak seçtiğimiz bu özel iş, Devlet nazarında gerçek bir iş olarak görülmemekte ve bu sebeple tüm çalışanların sahip olduğu İŞ KANUNU hakları, biz uçucu personeli kapsamamaktadır.
Bizler BORÇLAR KANUNU diye adlandırılan,çalışanına hiç bir özlük hakkı tanımayan bir kanuna tabi durumdayız.
Şirketler, Borçlar Kanununun kendilerine tanıdığı yetki ile HİÇ BİR SEBEP GÖSTERMEDEN, HİÇ BİR TAZMİNAT hakkı doğmadan işinize son verebilmektedir.
Geçtiğimiz yıllarda bir havayolu şirketi; bir otele davet ettiği yüzlerce uçuş personelinin işine, toplantı halindeyken son vermiş ve işten atılanların hiç biri  hiç bir yasal hak iddia edemedikleri gibi avukat ve mahkeme masrafları ödemek zorunda kalmışlardır.
İş bu sebeple her daim kovulma korkusu yaşayan uçuş ekipleri, şirketlerin altında fiziksel ve psikolojik olarak ezilmektedir.
YASAL ELDEN MOBBİNG UYGULANMAKTADIR !
HER GEÇEN GÜN UÇUŞ EMNİYETİ TEHLİKEYE DÜŞMEKTEDİR !
KENDİ EMNİYETİN İÇİN HOSTESİNE SAHİP ÇIK !
İŞ KANUNU TÜM ÇALIŞANLARIN HAKKIDIR !
Change.org’da yer alan imza kampanyasına buradan ulaşabilrsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. THY yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. Milyarlarca zarara uğradım. Kızım 25.000 kişinin müracaat ettiği 5 imtihanı kazandı. Ankara’dan İstanbul’a taşıdım. Milyarlarca para harcadım. 7.5 ay sonra tazminatsız, ihbarsız işten attılar. Kızım şok geçirdi. Hastanede iğne ile zor düzeldi. Hava limanı yönetim kurulu başkanına, genel müdürüne 3 defa resmi dilekçe yazdım. Dilekçeme cevap dahi vermediler. Sadece telefonda işe 2 defa 2 dakika geç geldi diye söylediler. Yazdığım dilekçelerde; Atatürk Hava Limanında binlerce kamera var. İşe geç geldiğini gösteren kamera görüntüleri ile bana ispat edin diye 3 dilekçe yazdım dilekçeme hiç cevap vermediler. Çalmadığım kapı kalmadı, en az 5 millet vekiline durumu anlattım, Cumhurbaşkanlığı makamına 2 defa resmi yazı yazdım. Hiçbir yere başvurma, mahkemeye gitme sorunu halledeceğiz dediler. Kimse halledemedi. Hiçbir sonuç alamadım. Cumhurbaşkanlığı sekreterliği 2 dilekçeme aynı gerekçe ile telefon ettiğimde sizi ailecek çağıracağız dediler 2 yıldır kimse çağırmadı. Milyarlarca zarara uğradım.

    Cevapla