featured

Katar savaş uçakları, BAE ait sivil bir uçağı taciz etti

Katar savaş uçakları, Bahreyn seferini yapan ve içerisinde 86 yolcu bulunan Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait sivil bir uçağı taciz etti.
BAE resmi haber ajansı WAM’ın haberine göre, BAE’ye ait uçağın rotasını takip ederken Katar uçakları tarafından güvenliği tehdit edildi.
BAE Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, “Olay, sivil havacılığın güvenliğine yönelik tehdidin yanı sıra uluslararası hukuk ve sözleşmelerin ihlal edilmesinin açık bir tekrarıdır. Yolcuların güvenliğinin tehdit edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez” ifadeleri yer aldı.

ICAO’ya şikayette bulunulacak

Açıklamada, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) bu ihlalle ilgili şikayette bulunulacağı kaydedildi.
Sivil Havacılık Otoritesi, BAE’ye ait sivil uçağa güvenliğini tehdit eder bir şekilde yaklaşan Katar savaş uçaklarının, sivil uçağın pilotunu ani bir manevra yaparak çarpışmaktan kurtarmak zorunda bıraktığını aktardı.
Katar savaş uçaklarının BAE sivil uçağını takip ettiği ve oldukça yaklaştığına dikkat çekilen açıklamada, aradaki mesafenin yatay olarak iki milden daha az, dikey olarak ise 700 feete kadar düştüğü belirtilerek, yolcuların hayati tehlike atlattıkları ve yolcu uçağının güvensiz bir şekilde yaklaşan uçakla çarpışmaktan sadece birkaç saniye ile kurtulduğu ifade edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir