featured

KATAR HAVAYOLLARI BOEING’TEN TAZMİNAT TALEP ETTİ

Qatar Airways, Boeing’den MAX uçağı için tazminat istedi…

Qatar Airways’in hissedar olduğu Air Italy’nin sahip olduğu Boeing MAX uçakları, iki ölümcül kazadan sonra yasak sebebiyle uçuştan çekilmişti.

Doha merkezli Qatar Airways,  Air Italy şirketinin en büyük hissedarı pozisyonunda. Air Italy filosunda üç adet 737 MAX tipi uçak bulunuyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ airital

Boeing şirketi iki ölümcül kazanın ardından zor günler yaşamaya devam ediyor. Şirkete verilen B737 Max tipi uçağın siparişler teker teker iptal edildi. Ancak bir de mevcutta bulunan uçaklar için tazminat talepleri gelmeyi başladı. Geçtiğimiz günlerde Milli Bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları ‘da park halinde bekletilen Boeing 737 max tipi uçakları için tazminat talebinde bulunulanacağını duyurmuştu.

Qatar Airways İcra Kurulu Başkanı Akbar El-Baker, “Qatar Airways’de MAX uçak kullanmıyoruz ancak Air Italy  olan yatırımımızı 737 max krizi etkiledi.” dedi.

Air Italy de bulunan üç adet 737 max uçağının yerde bekletilmesinden kaynaklı olarak uçuşlarında kesintiye giderken, şirketin zararın bir şekilde karşılanması gerektiği belirtildi.

Akbar El-Baker Boeing’in zararlarının karşılaması gerektiğini bildirirken tazminat taleplerinin miktarını açıklamadı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ airita

QATAR HAVAYOLLARI RUSYA’DA ORTAK OLUYOR…

Qatar Airways, Moskova’nın yolcu trafiğine göre üçüncü en büyük olan Vnukovo havaalanında % 20 hisse satın almak üzere görüşüyor. Qatar Airways İcra Kurulu Başkanı Akbar El-Baker, satın alma işleminin yıl sonuna kadar gerçekleşmesini istediklerini bildirdi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Vnukovo 1

‘Genişleme  fırsatı’

El Baker, “Sheremetyevo ve Domodedovo çoktan tıkanmış durumda ve genişleme imkânı olan tek havaalanı Vnukovo.” Dedi.

“Havaalanına daha fazla trafik getirmek, trafiği yoğunlaştırmak, orada büyümek, gümrüksüz alanları artırmak için için büyük bir potansiyel görüyoruz.” dedi. Rusya’da bir başka havalimanı ile görüşmeleri olmadığının da altını çizen icra kurulu başkanı Rusya’da Vnukova Havalimanı ile büyümeyi hedefliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir