Kanada, Airbus'un Rus Titanyumunu Kullanmasına İzin Verdi

Kanada, Airbus’un Rus Titanyumunu Kullanmasına İzin Verdi

Kanada, Rusya’dan titanyum ithalatına getirdiği yasaklara rağmen, Airbus firmasının üretim sürecinde Rus titanyumunu kullanmasına izin verdi. Bu adım, Ukrayna’daki çatışmalar nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımların bir parçasıydı ve Kanada bu yaptırımlarla Rusya’ya karşı ilk adımı atmıştı.

Endişeleri Giderme Amaçlı Esneklik Sağlandı

Kanada hükümeti, Airbus Canada’nın Kanada’daki tesislerinde Rus titanyumunu kullanmasına izin vererek endişeleri gidermeyi amaçladı. Bu adım, özellikle Avrupa yapımı uçakların Kanada’ya ithalatının yasaklanmasıyla Airbus’ın ana operasyonlarının olumsuz etkilenme riskini azaltmayı hedefliyordu.

Airbus Canada’dan Açıklama Geldi

Reuters’in Airbus Canada yetkililerinden edindiği bilgilere göre, Airbus’a Kanada hükümeti tarafından Rus titanyumu kullanımı konusunda ayrıcalık tanındı. Airbus Canada yetkilileri, Airbus’ın Kanada’daki operasyonlarını yürürlükteki yaptırımlara uygun olarak güvence altına almak için gerekli izni aldığını doğruladılar.

Belirsizlik Devam Ediyor

Airbus Canada’ya verilen iznin ne kadar süreyle geçerli olacağı konusunda ise Reuters tarafından bilgi paylaşılmadı. Kanada hükümeti ise konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Airbus’un Titanyum İthalatı

Airbus, Danışmanlık şirketi Alix Partners’in 2022 tarihli verilerine göre kullandığı titanyumun yaklaşık yüzde 65’ini Rusya’dan ithal ediyor. Bu nedenle, Rusya’ya uygulanan yaptırımların Avrupa’nın havacılık endüstrisine olumsuz etkileri olduğu vurgulanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir