featured

KALEM İÇİNDE PATLAYICI!

Manchester Havalimanı’ndan İtalya Bergamo’ya gitmek isteyen Nadeem Muhammad, 43, uçağa binişte durduruldu. Havalimanı tarayıcıları üzerinde bir cihaz tespit etti. Ancak üzerinde patlayıcı ile ilgili bir tespitte bulunulamadı. Sorgulanan adam kimlik tespiti sonrasında serbest bırakıldı ve evine gitti.
Aradan 5 gün geçtikten sonra, başka bir Ryanair uçuşuna izin verildi. Bu arada, adli tıp uzmanları el konulan cihaz hakkında daha fazla test yaptı, patlayıcıyı buldu ve dönüşte adam tutuklandı.
Uydurma bir boru bombasının, patlayıcı bir itici ile kombine edilmiş olduğu ve bir kaleminin içine yerleştirildiği tespit edildi. 3 Pille destekli olan düzeneğin, birleştirildiğinde cihazı patlatabilecek telleri mevcut..
Ocak ayında yaşanan bu olayla ilgili olarak, aslen Pakistan’lı olan fakat İtalyan vatandaşlığı bulunan Muhammed, tespit edilen patlayıcının bir bomba olduğunu inkar etmesine rağmen, duruşma devam ediyor.
Yargıç Jonathan Sandiford, Manchester Kraliyet Mahkemesi’ne “o cihazı uçakta bulundurmasının tek sebebi, Boeing 737 içinde patlatmayı amaçlamak ve yolcuların hayatını tehlikeye atmak” iddiasını sundu.
Duruşma devam ediyor.
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir