featured

Kahraman Pilot Köye Düşmemek İçin Kendini Feda Etmiş

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde, F-16 tipi savaş uçağının düşmesi sonucu şehit düşen Üsteğmen Yasin Boy’a kahramanlığı için köy halkı teşekkür etti.

Dün akşam saatlerinde Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyü Karabağ mevkiinde düşen F-16 içerisinde bulunan Üsteğmen Yasin Boy’un şehit olmasının ardından kahramanlık öyküsü ortaya çıktı. Ovaören köyü halkı düşen uçakta şehit düşen Üsteğmen Yasin Boy’un, köyün üzerine uçağı düşürmemek için kendisini feda ettiğini söyledi. Köyde bakkallık ile uğraşan Erdal Özden, “Akşam saatlerinde arabama bindiğim esnada bir ışık hissettim. Işığı hissetmem ile birlikte patlama meydana geldi. Uçak köyümüze çok yakın uçuyordu. Pilotumuz isteseydi kendisini kurtarırdı ancak pilotumuz köyün üzerine düşmemek için kendini feda etti” dedi. Köyde kaza anına şahit olan köylüler de uçağın çok alçak uçtuğunu, köyün üzerine düşmemek için Şehit Pilot Üsteğmen Yasin Boy’un kendisini feda ettiğini söyledi.

Kaza yerine vatandaşlar akın etti

Meydana gelen uçak kazası sonrasında askeri personellerin ve kaza kırım ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını tamamlamasının ardından vatandaşlar, kaza yerine adeta akın etti. Kaza yerinde uçaktan kalan parçaları inceleyen vatandaşlar bir süre sonra kaza yerinden ayrıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 6 sene önce

    Düşen uçakta pilot uçağı uçurmakla ve kendi canını kurtarmakla uğraşır, köyün üzerine düşüp düşmediğini idrak edecek vakti olsaydı, ilk önce fırlatma koltuğunu kullanırdı. Ölümden sonra epiksel hikayeler yazmak adettendir, şehidimize Allahtan rahmet diliyorum

    Cevapla