featured

Kadın Pilot Ukrayna’ya Teslim Edilecek

Rusya’ya kaçırılarak yargılanan pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’nun mahkeme kararını verdikten sonra Ukrayna’ya teslim edileceği iddia edildi.

Ukrayna’nın ‘5. kanal’ televizyonuna konuşan Feygin, Rus mahkemesinin Savçenko’yu suçlu bulacağı fikrini dile getirdi.
Ancak Moskova ve Kiev’in, mahkeme kararından sonra Savçenko’nun Ukrayna’ya teslim edileceği konusunda anlaştığını ileri süren Feygin, teslimat koşullarının görüşülmeye devam ettiğini bildirdi.
“Savçenko hapiste yatmayacak. Bu bir siyasi ve propagandacı bir yargılama” diyen Feygin, işgalci Rusya yönetiminin, mahkûmiyet kararından başka bir karar kabul etmeyeceğini, çünkü bahse konu olan kararın sadece asker Savçenko’ya değil tüm Ukrayna’ya verilecek bir karar olduğunu ifade etti.
Terörle mücadele operasyonuna gönüllü olarak katılan Ukrayna ordusunun tek kadın pilotu olan üsteğmen Nadejda Savçenko, 18 – 19 Haziran tarihinde Lugansk bölgesi Sçastye şehri yakınlarında “Lugansk Halk Cumhuriyeti” ayrılıkçıları tarafından rehin alınmıştı. 8 Temmuz tarihinde Savçenko’nun Rusya’nın Voronej şehrinde tutuklu bulunduğu, Nadejda Savçenko’nun, Ukrayna’da Rus gazetecileri öldürmekle suçlandığı öğrenilmişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Nadejda Savçenko’nun Rusya’ya sevk edilmesine ilişkin dava açıldı.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 3 Mart tarihinde Ukraynalı kadın pilot, milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko’yu Ukrayna Kahramanı unvanıyla ödüllendirmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir