featured

KABİN MEMURUNA HAKARET İÇİN SUÇ DUYURUSU

Bir restoran, sosyal medya hesabından kabin memurlarına yönelik hakaret ve nefret dolu içerikler paylaşmış ve paylaşmaya devam etmektedir.
Bu gerekçe ile change.org sitesinde imza kampanyası başlatılmıştı.
İlerleyen günlerde artan tepkiler nedeniyle, Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Derneği bir açıklama yaptı.
İşte o açıklama:

Birkaç gündür sosyal medya üzerinde havayolları kabin memurları ve tüm havayolu personeline yönelik olarak bir şahıs tarafından mesnetsiz iddialar, hakaret niteliğinde ve meslek onurunu zedeleyen ifadeler içerir metinler paylaşılmış, söz konusu paylaşımlar meslektaşlarımız içerisinde haklı tepkiye neden olmuştur.
Tüm gelişmeler derneğimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. İlgili kişinin kullanıcının sosyal medya hesabının askıya alınması amacıyla derneğimiz hukuk müşavirliğince ilgili sosyal medya platformuna şikayet içerir ihtar metni gönderilmiştir.   Ayrıca şahıs hakkında hukuki ve cezai süreç başlatılmıştır. Hukuki ve cezai sürecin takipçisi olarak gerekli bilgilendirme derneğimizce yapılacaktır.
Havacılık sektörünün saygın, onurlu ve şerefli bir mesleğini yerine getiren kabin memurları olarak hakkımızda yapılan gerek gerçeklikten gerekse etikten yoksun yorumlara sessiz kalmayacağız.
Bununla birlikte bizim dün olduğu gibi bugün de onurlu bir biçimde var olmamızı sağlayan farkımız sağduyumuz, karakterimiz ve zekamızdır. Bugüne kadar hiçbir kişiyi olumsuz bir özne haline getirmediğimiz gibi hiçbir kişisel, çirkin hedefin de bizi özne yapmasına müsaade etmedik. Bugün de yarın da etmeyeceğiz. Bu nedenle sürecimizi, şahısın yoğun arzusuna ve hedefine rağmen nefret ile değil, adalet ile yöneteceğiz.
Camiamız adına iyiye, güzele ve doğruya dair tüm süreçlerin ve siz değerli üyelerimizin bir temsilcisi olarak gereken cevabın bize yakışır biçimde hukukun gücüyle verilmesini sağlayacağımızı bilmenizi istiyoruz. Sağduyunuz, sabrınız ve bize olan güveniniz, bu süreçteki en büyük yardımcımız olacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyururuz.
TASSA YÖNETİM KURULU

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir