featured

Jeff Bezos Ay yolculuğu hakkındaki planlarını paylaştı

Sahip olduğu özel uzay araştırma şirketi Blue Origin ile bir süredir yeniden kullanılabilir ve dikey iniş yapabilen roketler üzerinde çalışan Bezos, uzay geliştirme konferansında ilginç açıklamalarda bulundu.
Bezos, ağır sanayinin Ay üzerine kurulması durumunda Dünya’da bulunan doğal kaynakların korunabileceği fikrinde.
“Çok yakın bir vakitte değil. On yıllardan bahsediyorum, belki de 100 yıl.” diyen Amazon’un kurucusu, “Şu anda Dünya’da yaptığımız şeyleri çok daha kolay yapabileceğiz, çünkü çok daha fazla enerjimiz olacak. Bu gezegeni terk etmek zorundayız. Onu bırakacağız ve bu, bu gezegeni daha iyi yapacak.” açıklamasında bulundu.
Günümüzde bazı şeyleri yapmamızı sağlayan bir takım mineraller ve kaynakların ayda bulunmadığını belirten Bezos; buna rağmen Ay’da bir üretim tesisi yapılmasının tartışılmayacak bir konu olduğunun altını çizdi.
Ay’da güneş panelleri için 7/24 güneş, yüzeyin altında su ve inşa yapmak için oldukça bol regolit olduğunu söyleyen Bezos, “Sanki birisi bizim için bunları hazırlamış” açıklamasında bulundu.
NASA ile Blue Origin’in Ay’a yük taşımak ve yüzeyde araştırma yapmak üzere bir anlaşma yaptığı çoktan biliniyor. Ay’ın yüzeyine 5 tonluk bir yük taşımayı hedefleyen Blue Origin, uydumuzda üretim yapabilme olanaklarını araştıracak.
Lakin firma, Space X’den daha önce kurulmuş olmasına rağmen halen tam olarak yörüngeye bir roket oturtabilmiş değil. Testlerine devam eden firmanın, gelecekte bunu başarıp başaramayacağı ise belirsiz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir