Japonya, 33 Milyar Dolarlık Yolcu Uçağı Projesini Başlatıyor

Japonya, 33 Milyar Dolarlık Yolcu Uçağı Projesini Başlatıyor

Japonya hükûmeti, havacılık sektöründe önemli bir dönüm noktası oluşturacak yeni bir yolcu uçağı projesi için 33 milyar dolarlık bir fon oluşturduğunu duyurdu. Bu proje kapsamında, hidrojen yakıtıyla çalışan bir yolcu uçağı geliştirilmesi planlanıyor. Ancak, hibrit sistemlerin de masada olduğu belirtiliyor.

Yapılan açıklamalara göre, Japonya’nın yeni nesil yolcu uçağı projesi 2035 yılına kadar tamamlanacak. Projenin finansmanı için oluşturulan 33 milyar dolarlık fon, önümüzdeki 10 yıl içinde harcanacak. Japonya Ekonomi Bakanı Kazuchika Iwata, bu projenin Japonya’nın havacılık sektöründe yedek parça üretiminden öteye geçmesini sağlayacağını belirtti.

Japonya’nın bu iddialı adımının arkasında, ülkenin 2050’de karbon nötr bir ülke haline gelme hedefi yatıyor. Hidrojen yakıtının fosil yakıtlara göre daha çevre dostu olması, projenin bu hedefe ulaşmada kritik bir rol oynaması bekleniyor. Ayrıca, hidrojen ekonomisinin geliştirilmesiyle birlikte Japonya’nın enerji bağımlılığını azaltması ve enerji güvenliğini arttırması hedefleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 hafta önce

    100 yıldır patentle uçak yapıp dünyaya satan Abd 200 milyar dolar bütçeyle uçak yapıyor,diğer bir teknoloji ve sanayi devi Japonya uçak yapmak için 33 milyar dolar fon ayırmış ama 500 milyon dolar gibi komik bir rakamı yıllık %8 faizle borç alıyoruz ve yerli ve milli uçak,helikopter,
    motor,gemi,araba vs yapıyoruz!!!

    Cevapla