featured

Japan Airlines'dan Boom Supersonic'e 10 milyon dolarlık yatırım: Sesten Hızlı Yolcu Jetleri Yolda.

Japan Airlines, süpersonik jet üreticisi Boom Supersonic’e 10 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Geçtiğimiz yıl Virgin Group’un kurucusu Richard Branson, şirketinin ilk 10 Boom jetine talip olduğunu açıklamıştı. Japan Airlines (JAL) ise bu siparişi ikiye katladı. Böylelikler firma, Virgin Havayolları kurucusu Richard Branson’la anlaşmasından sonra ikinci siparişini aldı.
Japan Airlines’ın Boom’a yaptığı 10 milyon dolarlık yatırım havacılık dünyası için çok küçük bir meblağ, ancak bir havayolu şirketinin geleceğin uçakları için bir başlangıç ​​yapmaya karar vermesi umut verici.
Uzun mesafe uçan havayolları, otel odası konforuna sahip birinci sınıf suitlerini sergileyerek zengin müşteriler için kapışıyordu. Oysa, havayolu firmsının bu sesten hızlı vaadi, müşterilere rakipsiz bir lüks sunacak gibi: vakit.
Japan Airlines, bu girişimle başarılı bir şekilde uçuş mesafesini yarı yarıya kısaltacak bir uçak geliştirileceğini söylüyor. Böylelikle sözgelimi İstanbul- New York arası 5 saate inecek.


Geçtiğimiz günlerde piyasanın hâkimi olan uçak üreticileri Airbus ve Boeing rekor sayıda yolcu uçurmuş olmaları ve aldıkları milyar dolarlık siparişlerle övündü. Fakat, yeni uçakları yakıt tasarrufu vaad etse de, yolcuların zamanını kurtarmak üzere pek az çalışıyorlar. Üstelik kurucu Scholl, tamamıyle business class olarak düzenlenecek Boom jetlerin Concorde’den daha ekonomik olmasını öngörüyor.
Boom, 2018 yılının sonlarında tasarımlarını “Baby Boom” olarak adlandırdığı üçte bir ölçekli bir model uçakla test etmeyi planlıyor. Uçakların 2020’nin ortalarında teslim edilmesi bekleniyor.Fakat 1973 tarihli bir ABD kanunu, kıta içi ticari süpersonik uçuşu yasakladığı için Boom ve Japan Airlines, sadece okyanuslararası güzergahlarda uçacak. 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir