featured

İŞVEREN-SENDİKA-ÇALIŞAN İLİŞKİLERİ…

Geçtiğimiz hafta ülkemizdeki sendikacılık ve seçim sisteminin en büyük ayıplarından birini daha yaşayarak tamamladık. El altından oldubittiye getirilerek yapılmaya çalışılan BASKIN DELEGE SEÇİMİNİ sizlere haber sitemizden duyurmuştuk.  Ardından hiçbir tarafı olmadığımız ve sadece demokratik bir ortamda gerçekleşmesini arzu ettiğimiz şube yönetimi seçiminin bize ulaşan tüm bilgilerle sizlere aktarmaya çalıştık. Maalesef bunlara rağmen hiç hoş olmayan tehdit ve baskıların gölgesinde anti demokratik yöntemlerle seçimin sona erdirildiğini gördük.

Bence bu konuda her kesime ayrı ayrı söylenecek çok şey ve sorulacak çok soru ile üzerinde düşünülecek çok husus olduğunu düşünüyorum.

Sizlerin üyeliği ve ödediği aidatlarla hayat bulan sendikaların, adınıza işverenle toplu sözleşme masalarına oturan, hakkınızı savunan ve kazanımlarınızı korumak ve artırmak zorunda olan bu kurumların maalesef amacı dışında her türlü güç, koltuk ve menfaat savaşına dönüştürülüp THY Tekniği istedikleri gibi at koşturma alanına dönüştüğünü üzülerek izledik.

Bir taraf sırtını genel merkeze ve işveren desteğine dayayarak sandıkta kaybettiği delege seçimini ahlaka ve hukuka uymayan biçimde rakiplerini maça çıkartmadan galibiyetini ilan etti. Bu ahlaka ve vicdana ve adalete sığmayan yöntemin herkes tarafından kabul göreceğini düşünüyorsanız bence yanlıyorsunuz.

İçinizden eski yönetimden bile olsa, muhalif ya da farklı görüşte hiçbir sese bile tahammülünüzün olmadığını izledik.

Bir yandan da seçimde delege çoğunluğunu kazanarak önde kapatan Kırmızı Listenin bu baskı ve tehditlere boyun eğerek seçimden çekilmesi kendisine oy ve destek verenlere haksızlık olmadı mı?

Böyle bir iddiayla yola çıkanlar bu tarz olaylarla karşılaşacağını hiç düşünemedi mi? Birlikte yola çıkanlar yan yana omuz omuza durma cesaretini gösteremedi mi?

Şimdi koca Teknik AŞ’yi bir atölyeden 2 kişiyle hat bakımı, uçak bakımı ve diğer ofislerle kalan birimleri neye göre nasıl temsil ettiğinizi söyleyeceksiniz. Onların birimlerine ve çalışma koşullarına özel sorunlarını ile ilgili nasıl çözüm nasıl iletişim kuracaksınız? Biz yaptık, biz seçtik oldu demek yetecek mi?

İşverenin işi sadece çalışanlarla ilgili konulara eğilmek değil ki. Onun asıl işi para kazanmak ve işletmesini büyütmeye çalışmak…

Bu nedenle çalışanlarla ilgili maddi konuları, sendika ile birlikte düzenliyor. Tabii ki sendika bilmediği bir konuda çalışanları nasıl temsil edecek. Hele hele Teknik AŞ de mümkün değil. Çünkü Teknik AŞ çalışanlarını temsil eden Öz Metal İş sendikası, havayolu işletmeciliğinde SIFIR BİLGİYE HAİZ.

Ayrıca yönetime koyduğunuz kişiler, mühendis, uzman, memur gibi iş gruplarını temsil etmediği gibi aynı bölümde kendinize biat eden kişileri seçmeniz ne kadar ahlaki olmuştur.

Hangi yüzle bu adamların taleplerini soracak, onların adına masaya oturacaksınız? Anlamakta güçlük çekiyorum.

Açıkçası bundan sonraki süreçte ne yaparsanız yapın bu durumu izah edemezsiniz? Aynı biçimde pes eden, şube kongresine dahi gidemeyen bir ekibin kendisine oy verenlere bu durumu nasıl izah edebileceğini merak ediyorum.  Umarım onlarda farklı tekliflerle kendilerine oy verenleri yarı yolda bırakmamıştır.  Yoksa öteki ısmarlama yönetimden hiçbir farkı kalmaz.

Aidat aldığı üyesini savunmak yerine işiyle, ekmeği ile tehdit ettiren ve bir şekilde baskı kuran bir sendikaya kim bundan sonra güvenebilir ki?

Ya tek başına seçime giren MAVİ LİSTE onlara ne demeli ki? Karsı taraf sizin arkadaşınız, aynı atölyelerde birlikte çalışıyorsunuz. Diyelim ki bir şekilde Kırmızı liste seçime giremedi. Peki, siz Mavi Liste olarak, Kırmızı listedeki arkadaşlarımız, meslektaşlarımız olmadan seçimi oldu bit tiye getiremeyiz diyerek seçimi bir başka güne erteleme isteği yaptınız mı? Yoksa rakibinizi egale ettirerek maçı oynamadan hükmen kazanmayı mı yeğlediniz.

Bu muydu sizin demokratik anlayışınız? Umarım yaşanan bu rezaletleri Anadolu Şube yönetimi seçiminde de yaşamayız.

Sevgili şirket yönetimi; Sizler ve bizler biliyoruz ki, getirdiğiniz veya size önceden ısmarlanan bu sendikayla sırf istediğiniz gibi yönetme, istediğiniz ücret ve çalışma politikaların hayata geçirme pahasına, vurmadığınız darbe kalmadı.

Maalesef THY’nin eski yönetim kurulu başkanı Bay Hamdi Topçu döneminde başlayan iş kolu değişikliklerinden sonra ısmarlama sendikacılık yaptırmayı tarih hiçbir zaman affetmeyecektir. Tarihin bile asla affetmeyeceği büyük hatalarla ne büyük yaralar açtığınızın farkında bile değilsiniz. İşkolunu değiştirmeniz ve istediğiniz genelgeyi ya da yönetmeliği hayata geçirmeniz ve toplu sözleşmelerde her istediğinizi sendikaya kabul ettirmenizin karşılığında sendikayı koruduğunuzu, çalışanınızın aidatının sendikaya peşkeş çekildiğini artık görüp anlamayan kalmış mıdır?

Kısaca;

Sendika ayrı tehdit eder, işveren çaktırmadan baskı kurar… İşçi kendi içinde parça, pörcük ne yapacağını bilmez durumda. Dertlerini anlatıp çözüm üretecek ne dernekleri(!) var nede kendilerini anlayabilecek ve temsil edecek sendikaları… Kısaca işverenin iki dudağı arasında sıkışıp kalmışsınız. Belki de işveren bu rezilliği görür ve devreye girip hakkı yenen İş gruplarını destekleyici hamleler yapar. Unutmayın ki geçen toplu iş sözleşmesinde sizlere verilen 1500 TL imza parasına imza atan sendikaya rağmen THY yönetim kurulu başkanı yapılan hatayı görüp rakamı 5000TL ye çekmişti.

Neyse sonunuz hayırlı olur inşallah diyeceğim ama maalesef görünen pek de öyle değil…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

44 Yorum

  1. 3 sene önce

    Hedef 2023, ancak böyle kurtuluruz bunlardan.

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    İşveren ve sendika öyle uzlaşı içinde bu işi götürüyorlar ki ; çalışanlardan sendikaya için kesilen (milyonları) sendika aydatlarını ortak masa çevresinde payına düşenler kapalı kapılar arkasında paylaşılıyor mu diye insanın aklına soru işareti gelmiyor değil.

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    Eee bende onu diyorum güzel kardeşim. Hepsi danışıklı dövüş. Tavşana kaç, taziya tut! Personel küskün, personel bitkin, personel umutsuz. Personeli TİS ile ezmissin, kıdem ile ezmissin, dil tazminatı ile dahi ezmissin, gerçek olmayan enflasyon zammı ile ezmissin, pandemi olmuş yuzbinlerce kişi kısa çalışma ödeneği almaya devam etmiş, sen olmaz yeter aldınız siz hadi işinizin başına deyip, bir de üstüne yüzde 30 u da yükleyip sırtına milletin, isteyen çalışsın istemeyene kapı orda demişsin. Cidden o kadar makaminiz eğitiminiz var. Aklınız alıyor mu el kadar çocuğa bile markette çikolata almayınca sevmiycem artık seni baba diyor. Bu insanlar bu kadar kaygı ile yüzde kaç performans ile çalışır? Bunu göremeyecek kadar nasıl kör oldunuz ? Sendikanin yalnızca orda olması gereken bir meta olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle de yanı başında edilen küfürlere kulağını rahatça tikayacak kişilerden seçilen bir kadro. Velhasıl kelam şirket istediğini elde etti. Artık ne olursa olsun başka çaremiz yok kardeşim susup caliscaz diyen bir kadro var ellerinde. Habomu gerceklestirememis olmanın acısını, koca bir şirketi haboma çevirerek çıkaranlara selam olsun.

    Cevapla
  4. 3 sene önce

    Sendika yönetimini degiştirecek gücün var mı?atı alan Üsküdar’ı geçti. Şirket yönetimini degiştirecek gücün var mı? Yok. Sendikanı degiştirecek cesaretin var mı? Ne anlatıyorsun kardeşim bizde durumu biliyoruz. 

    Cevapla
  5. 3 sene önce

    1. Cebren ve hile ile ile alınmış bir yetki var ortada ne demek kırmızı mavi farketmez.2. Sendika bizim arkamızda durmak için var. Eli kolu bağlı olan biziz.3. İşverenin vermiyorum demesine karşı yaptırım uygulasin diye var zaten sendika.4. TİS ten sonra atış serbest mi ? Tam bir sendikaci ağzı bu, köprüyü geçene kadar istediğin yalanı söyle, iş işten geçtikten sonra isteyen istediği kadar sövsün. Ne olacak ki şerefim namusum diye mail atarsın sendikadan istifa ediyorum diye, sonra bir bakmışsın hoop makama gelmişsin. Sendika zaman kazanmak için hayal pazarlamaya devam ediyor olan bu. Herkes herşeyin farkında. Şirkette 800 küsür kişinin maaşına haciz geldiği konuşuluyor. Evini arabasını satıp kredi borcunu ödeyenler cabası. Özetle bırakın bu polyanna masallarını. Artık kimse o parayı hesabında görmeden inanmaz bunlara.

    Cevapla
  6. 3 sene önce

    Kırmızıydı maviydi artık kaşımanın manası yok. Tis sonuçlanana kadar bu kadronun arkasında durmamız gerekiyor. Destegi olmayan sendikanın masada gücü olmaz. Sendika %50 istiyorum dese işveren vermiyorum ne yapacaksın der geçer. Aklınıza başınıza alın şuan destek vakti ancak Tisden sonra atış serbest…

    Cevapla
  7. 3 sene önce

    Otoparktaki motorların arkalarındaki Trendyol go paketlerini görmeyen kaldı mı ? İnsanlar üç kuruş ek gelir için ne hallere düştü. tabi sirketimizin bunlar için de alacakları onemler gecikmez. Aman prestijimiz sarsilmasin çalışan ne halt ederse etsin! Kolu kopmus teknisyenlere yara bandı yapıştırmaya devam edin bakalım nereye kadar gidecek. Aylar öncesinden hazırlanıp imzalanmış olması gereken TİS yine yıl sonuna uzayacak, olan çalışana olacak. Yazık çok yazık, bu şirkete kayyum atandiginda, iş işten geçmiş olacak !

    Cevapla
  8. 3 sene önce

    Ya arifi 2 defa geldiğini gördüm. İyidir kötüdür bilmem. Ama eko senin yerine bostan korkuluğu koysak iyidir. Ulan derdimizi söyleriz kafa sallar gidersin. Neyi iyi? İşi gücü 3 kağıt.

    Cevapla
  9. 3 sene önce

    Kendi hazirlamadiklari taslağın nesini anlatsinlar. Şimdi yıl sonuna kadar yok çekişme oldu yok sizin için direniyoruz diye nara atacaklar. Geçen tiste yavuz basgan geldi boğazı düğümleniyor duygulu duygulu konuşuyor biz de yeniyiz ya ” ulan ne adammış helal olsun diyoruz” sonra bir baktık hepsi balonnn… Sonra çıkıp söke söke aldık hakkimizi diyerek, üç kuruşun altına imza atacaklar. Ne olacak ki adamın aldığı aidat değişmiyor. Biz hakkımızı almışız almamışiz kimin umurunda. Buradan artık feryad ediyoruz yönetime, Allah için bilin ki bu sendika bizim sendikamiz değildir. Razı değiliz Allah biliyor razı değiliz olanlardan. Allah tez zamanda alın terimiz üzerinden haksız kazanç sağlayan kim varsa burnundan fitil fitil getirsin.

    Cevapla
  10. Hep saw daki adamları konuşuyorsunuz bizdekiler de zafer kazanmış edasıyla yol kenarında çalışana nispet edercesine sigara içme alanında keyif sürüyorlar.Yurume mesafesindeki yeni hangara gelinde şu taslağı bir anlatın

    Cevapla
  11. 3 sene önce

    “çok param olduğu için fazla maaş vermiyorum, fazla maaş verdiğim için çok param var.” demiş. Çalışanı ezen değil, değer veren kazanır. Biz typ deyken haklarımızı sorduk diye bizi ayarlayıp, “böyle bir şirkete kabul ediliyorsunuz başka ne istiyorsunuz” der gibi konuşan zat-ı muhterem ik başkanı şuan kendi de oturduğu koltuktan oldu. Makamlar gelir geçer ama bu şirketin öz sermayesi olan evlatları her daim kalıcıdır. Biz birilerinin blancolarindaki adam saatlerden fazlasiyiz. Bunu gördüğünüz gün şahlanacak bu şirket.

    Cevapla
  12. 3 sene önce

    Erkut adam gibi adamdır 50 tane Arif eder.

    Cevapla
  13. 3 sene önce

    çetoooooo :) ali Veli kırk dokuz elli :) bana daha mani söyletme :)

    Cevapla
  14. 3 sene önce

    Buradan yazmak ile olmuyor çık kimleri aradığını söyle öyle çamur at izi kalsın ile olmuyor. Eğer söylemez isen sen müfterisin. Adam üzerinden siyaset yapmayın.

    Cevapla
  15. 3 sene önce

    Neymiş Yavuz’un adamı değilmiş . Saha ziyaretlerinde Yavuz’un adamı değilim diye bağıran kolpacı Arif . Son 3-4 günde Yavuz senin için komponentten bir kaç kişiyi arayıp Arif’i destekleyin diye telefon açıp söyledi . İşiniz gücünüz kolpa . Yavuz Çek artık ellerini üzerimizden genelgede sattın bizi . Yeter artık yeter . Kolpacı Arif umarım Yavuz’un adamı değilim dediğin günü unutmamışsındır . Siz eski ortaksınız . El ele kol kola aklınızca bir şeyler yapacaksınız öylemi . Eğer Yavuz denilen şahıs inkar etsin kimseyi arayıp Arif için ricacı olmadığını çıkar kimleri aradığını söyler isim veririm .

    Cevapla
  16. 2023 ü bekleyenler , şimdi sesini çıkartamayan maçası yemeyen 2023 de kimseden medet ummasın. cebinizden paranız gidincemi aklınız başınıza geldi

    Cevapla
  17. 3 sene önce

    TUNCELI OVACIK BELEDİYESI ISCI MAASI = THY TEKNIK 10 YILLIK CS MAAŞI .. 2023 ‘de hepinizle görüşürüz..

    Cevapla
  18. 3 sene önce

    Kardeşim Erkut istifa etmemiş. Aktif göreve devam ediyor. Mağdur edebiyatı yapıp prim kasıyor. Hatta genelmerkez istifa mı bana ver demiş, yine de istifa etmemiş. Film çekiyor ama biz izlemiyoruz. Hahahahah

    Cevapla
  19. 3 sene önce

    Ya adam yemin ediyor. Tis taslak çalışmalarına kimse haber vermedi, sendikada beni sevmezler, bana sormuyorlar, danismiyorlar diye Allahı şahit tuttuyor ve yemin ediyor. Ayıp be kardeşim. Gittim sordum böyle böyle mi diye . Yok dediler :) meğer yunus degirmenciye gidip yalanmış avrupa seçimlerinde. Bize de beni genelmerkez sevmez diye hikaye anlatıyor. Beyler inanmayın bu kıldan, tühden adamlara. Adam gibi yapacağız bu işi başta ben kendimi delege listesine yazdırdım. Sağlam çocuklar var.

    Cevapla
  20. 3 sene önce

    Erkut bey sendika aktif görevini yaptığını düşünmüyorum. Boşuna delege toplama, hayır topladığın delegeye ne diyorsun. Yıllardır çalışana ne kazandırdın. Emekli ihtiyar heyeti ile birseyler basaramazsin. Başarısız sendikacılar artık geçiş yok! Eski sendika yönetimi değişmelidir

    Cevapla
  21. 3 sene önce

    Yazıklar olsun valla şu sendikaya. Şirket bile daha fazla düşünüyor bizi bunlardan. Ama ne yapalım. 2023 e kadar beklemeye devam. Bir şeyler değişecekse ancak o zaman değişir. Yoksa bu kafayla bizden hiçbir şey olmaz.

    Cevapla
  22. 3 sene önce

    Bitirim bıçkın delikanlı başkanımız arifiyeli arif ne salladın be . Hem amatör Başkan ol işverenden maaş Al hemde sendikadan 7500 tl + araba ohhh mis . Senden iyisi yok . Lafa gelince omurgalı duruşu seversin sen . Tabi yersen .

    Cevapla
  23. 3 sene önce

    Sayın yöneticilerim,Hayatımda kimseyi amelleri veya eksikleri ile eleştirmedim çünkü mahşer günü herkes kendi derdinde olucak.Fakat üzüldüğüm nokta derdimizi ifade ediyoruz anlayan yada düzelmesi için bir çalışma yok.GENELGE ile maaşlar etkilenenlerin düştü.SENDİKAYA derdimizi dedik konuyu kapattılar.AVUKAT tuttular davamız için bir kere bizi aydınlatmaya gelmedi.Şirketimiz geriye dönük farkları verdi mahkemeye devam etmeyenlere AVUKAT birkere görüşmediği üyelerden verilen farklardan para kesti BU ÜYELERE SÖYLENMEDİ.AVUKAT İSE KENDİ AVUKATLIĞINI YAPTI ANLAŞMAM BÖYLE DEDİ CAT DİYE BİR KERE BİLE GÖRÜŞMEYEN ÜYELERDEN PARASINI ALDI.BİZ 10.1 10.2 gecen o şartlarda hak edip o maaşı alan çalışanlarız.Artı pandemi yüzde 30 kesildi.HAK ETTİĞİMİZ MAAŞLAR AŞAĞI DOĞRU GİTTİ HEP.AVUKAT İSE COK RAHAT PARA KAZANDI BU İŞTEN.PEKİ ADALET NERDE,DERDİMİZİ NASIL ANLATICAZ?MAHKEME KAZANILMIŞ.Ben ALLAH ıma sığındım.HER ŞEYİ GÖREN EN İYİ BİLEN O.Hiç mi görülmez böyle bir olay kime anlatalım kime diyelim şu fani dunyada şaşırdık kaldık.

    Cevapla
  24. 3 sene önce

    Kısaca ilk genel seçimde ampule basarsan bu zulüm artarak devam eder. Şirket ve sendika yönetimine sağlam bir ders vermek için ilk genel seçimi bekleyin

    Cevapla
  25. 3 sene önce

    Yemekhaneye 13500 ceza kesildiğini övünerek anlattıldığını ve gülünç olduğumuzu söyleyen çalışma arkadaşım malesef olayı tam anlamamışsın herhalde. Bu yapılanlardan ve yapılmak istenenlerden sadece ufak bir alıntı. Bir tane sendika görevlisi gördünmü bu güne kadar yemekhanenin ortasına tartı getirttirip salata barında milletin içinde yediğiniz yemeğin hakkaniyetini gramajınj sorgulayan ? Bu gençler bişeyler için uğraşıyor çabalıyor sahada arkadaşlarının yanında doğru ve dürüst bilgi veriyor. Beğenirsin beğenmezsin ama en azından bi uğraş veriyorlar ve eminim diğer sosyal alanlarda yapmaya çalıştıkları hayata geçirdikleri ve geçirmek üzere oldukları iyileştirmelerdende haberiniz yok. Sadece sizlere daha iyi imkanlar sunup güçleri yettiğince ve bi nebze olsun içinde bulunduğunuz şartları iyileştirmek amaçları. Birazcık hoşgörü lütfen.

    Cevapla
  26. 3 sene önce

    Keşke delege olacak cesareti gösterseydin de onurlu duruşunu görseydik.

    Cevapla
  27. 3 sene önce

    Bu kadar detay verdiğine sende göre ordaydın..Hepiniz arkadan sallayıp karşılaştığında el pençe sarılan yüzsüzlerdensiniz. Şirkete yöneticilerine ayrı muamele, Ankaradakilere ayrı özel muamele çekiyorsunuz. Bİ bize kabarıyor sendikacılığınız. Ötekilere eğilip başımızı da öne eğdiniz. O Erkutta zerre onur varsa tükürüğü kabı yalamazdı. İstfasından sonra umut taciri dediği adamlarla yanyana gelmezdi. Sendikanın Avrupa şube seçiminde en öne oturmazdı.O zaman dimdik arkasında dururduk. O kareden sonra elinde malboralarla yunus değirmencinin etrafında pervane gibi döndüğünüde öğrenincd yıkıldım. Demek ki İstifasıda çektiği narada yalan. Oysa uçaktan olmamasına rağmen sana inanmıştık..yazıklar olsun

    Cevapla
  28. Erkutu-Arifi bırakın ya. Tertemiz birileri çıksın be kardeşim.

    Cevapla
  29. 3 sene önce

    Erkuta laf atanlar Arif başkanlarının Yunus DEĞİRMENCİ’ nin 7.40 ına binebilmek için Ankarada kıçını nasıl yırttığını Balıkesirdeki toplanmada eline eteğine nasıl eğildiğini öğrensin.

    Cevapla
  30. şirkette pandemi nedeniyle yapılan kesintilerden dolayı şirket 30-50 bin tl arasında kıdemine göre personele para verecekmiş. zam da yapacagı söyleniyor. gerçekten bu duyumu alan var mı ? Sendikaya söyledik. Sendkia temsilcileri böyle bişey yok dedi. Geçen de %10 zam yapacakları zaman böyle bişey yok demişti. Şirket %10 ilave yapmıstı. Sendikanın neyden haberi oldu ki. gerçekten pes. Şirket umarım bizi düşünür gereğini yapar. Boşandık, ay sonunu getiremez olduk. kredi çektim kurtaramadım. intihar edecek noktaya geldim vallahi billahi. cok yoruldum ve doldum. her ay içeri giriyorum.

    Cevapla
  31. 3 sene önce

    Böyle korkak delegeler olduktan sonra biz daha çok şeyi hak ediyoruz akıl var mantık var şirket istemiyorsa ilk önce insan bir düşünür demekki değiştirebileceğiniz birşeyler varki sirket korkuyor o çekilen delegeler insan içine çıkmasın mümkünse sendikal faliyetler demek böyle şeylerle karşılaşmaktir ozaman neden delege seçildi aday oldun yoksa sizlerde şirketin bir parçası misiniz

    Cevapla
  32. 3 sene önce

    bu karaktersizlerde bunların destekçileride iktidar değişmeden değişmeyecek, gelirse o gün gelecek adalet…

    Cevapla
  33. 3 sene önce

    Emekliliği dolan parayı avucla kazanmış yaslı kurt abilerimiz 4.dairesini almanın derdinde ön ayak olacaklarına baş kaldırcaklarına susup kart basıyorlar yenı evlenen borcu harcı olan adamdan sendıka ya isyan etmesini beklıyor lar rapor almaya bıle korkan bu adamlar ses cıkarmazken 3 5 yıllık teknısyen napsın bu devrana

    Cevapla
  34. 3 sene önce

    Hani onurluydu duruşun hani iatifa etmiştine, hani bari sabiha gökçeni kurtaracaktık. Duyudumki mr değirmenciye paket paket malboş taşımış yalamasışsın. Yazılar olsun

    Cevapla
  35. Bu kitleye az bile , her halta susan tamam diyen değişik bir kitle geldi umurlarında olmaz kalite kalmadı ki her yerden adam geldi herkes uçak teknisyeni oldu. Adama asgari ücret versen gitmeyecek onlarca adam var, bir halt olmaz burdan yolunu bulan kurtulur bulamayan da tornacı sendikacıyı yeni BMW lere bindirir , memleketin de eşşeğe binemeyecek adam !!!

    Cevapla
  36. saw dan sorumlu Başkan taslak anlatmaya geldi ama . Atar gider yaptı gitti . Yemekhaneye 13500 ceza kestirmişler :) şaka gibiler bununla övünüyor lüzumsuz.

    Cevapla
  37. 3 sene önce

    işin içinde olmadan herkes bir şeyler söylüyor. Çekilmeli miydi yoksa çekilmemeli miydi? kırmızı listede kimse işvereni karşısına almak için oraya girmedi. Normal şartlarda zaten kimsenin seçilme hakkını kullandı diye kovulma tehditi de almaması lazım. Bazı şeyler göze alınmalıydı diyorsunuz. Hadi ben aldım sen aldın veya bütün yönetim ekibi aldı. Peki geri kalan 45 kişiden hepsi demiyorum 5-6 kişi işten çıkarışmış olsa hadi onu da geçtim 1 kişi işten çıkarılmış olsa ne olacaktı? Kim arkasında duracaktı? Kusura bakmayın sefa bey ateş düştüğü yeri yakar. İçinde olmadığınızdan bilmiyorsunuz şu anki durumunuzda anlamanızı da bekleyemem. Delegele adayı toplamak için millet evlerinden rica minnet getirildi. Kimse elini taşın altına koymak istemedi(sözüm meclisten dışarı) Kırmızı listenin ahl delege sayısına bakın adam bile bulamadı. Eğer başta çarşaf Listeyle tek bir kağıtla çıkılıp insanların oylarının RENGİ belirlenmeseydi ve geri çekilinseydi o zaman bu yazınızı desteklerdim. Ki kısmen katılıyorum. O durumda bu yönetime talip adamlar korktu derdiniz. Ama hiç günahı olmayan ve sadece arkadaşlarına destek olmak için gelen 60 kişiyi riske atmak(blöf olabilirdi) hiç doğru bir davranış olmazdı. Ayrıca Bu adamların derdi sendikayı devirip şirkete kök söktürmek miydi? Hayır. Dertlerini anlatmaktı. Kaldı ki kimsenin dert dinlemeye de zaten niyeti yoktu. En başından beri belli ettiler. Şu anda seçilen bu varlıklar (insan diyemiyorum insan olan normal şartlarda böyle bir şey yapmaz) şu anda bölümlerinde nasıl geziyorlar veya insanlar bu varlıklarla nasıl muhabbet ediyor anlayamıyorum. Ayıp desen anlamıyorlar, hak desen bilmiyorlar…

    Cevapla
  38. 3 sene önce

    Binbir hayallerle ise girdim yeni giren hostes arkadaşlar kadar bile maaş alamıyoruz. Neden ?Düzelir diye yıllarca bekliyoruz fakat düzelen hiç birsey yok. İse ilk girdiğimde maaşım yetiyordu. Ya maaşım yetmiyor. Geçinemiyorum bunu dile getirmesi gereken sendika lütfen artık aktif bir sendika istiyorum.

    Cevapla
  39. Vatanımı ve devletimi hep çok sevdim. Hepte sevmeye devam edeceğim. Fakat teknik A.s yönetimi bizi çok üzdü. Eşim gebe, ev kira yetkisiz teknisyenim aldığın para 5 bin değil. Ne yazık ki ev sahibine 3 ayda bir ikramiyem var kirayı o zaman vereyim diyemiyorum. Her ay maaşının 3-1,5 kiraya gidiyor. Kredi kartı -10 bin, maaş kart limitim -5 bin. AO ya verilen bize verilmezken, AO dan kesilen bizden kesildi. Fakat unutulan şey şu; bizim AO kadar maaşınız yok ve nefes alamıyoruz. Lütfen sayın yetkililer şayet bu yazımı görürseniz ciddiye alın ve bize yardım edin. Tükendim…

    Cevapla
  40. 3 sene önce

    Ulan bu sendikaya öyle seyler yazasım var ki, temsilci arkadaşlarım var. Susuyorum. Strateji yapıp bilinen tanilan çocukları temsilci yapıyorlar sanki.

    Cevapla
  41. 3 sene önce

    tekniği korkuyla bastırdınız. şubeye istediğiniz luzumsuz adamları koydunuz. karşınzdaki herkesi tehditlerle baskıyla seçimden el çektirdiniz. Bizim paralarımızla lüks hayatınıza devam edebilirsiniz Ama bilin ki bizde yok hükmündesiniz. Sefa abi kur bi sendikada kurtar bizi yoksa bizdeki herkes bu enflasyon ve işsizlik korkusuyla ümitsiz vaka

    Cevapla
  42. 3 sene önce

    Bu saatten sonra tek olay çalışanlar iyice ekonomik olarak çaresiz kalmasını beklemek. (Daha o kıvamda değiliz. 2-3 seneye o kıvama geliriz) İşte o gün işler değişir. O güne kadar bu düzen devam eder.

    Cevapla
  43. 3 sene önce

    Bu olaylar sebebiyle işten soğuduk. Kapalı kapılar ardında dönen dolaplardan kurtulabilmemizin tek yolu 2023 seçimleri gibime geliyor. Düştüğümüz hale üzülüyorum. Sağ görüşlü insanları bile zorla sola itiyor bu tavırlarınız. Keşke bize biraz sahip çıksanız, birazcık..

    Cevapla
  44. 3 sene önce

    Başkan sen hiç değişmeyeceksin. THY de calışırkende böyleydin şimdi de böyle. Tam bir işçi dostusun. Uzun seneler önce sendika başkanlığı teklif edildi keşke kabul etseydin diyeceğim ama aslında iyi de yaptın dertsiz başına büyük dert acardın. Yazı içinde tebrikler

    Cevapla