featured

İstanbul yolunda entrika: İspanya’ya indirilen uçaktan 20 kişi kaçtı

Kazablanka’dan Türkiye’ye gelmesi gereken uçağı bayılma numarası durdurdu.

Fas-Türkiye seferini yapan bir uçak, yolculardan birinin rahatsızlandığını söylemesi nedeniyle İspanya’ya acil iniş yaptı. Bu sırada 20 kişi de ülkeye yasadışı giriş yapmak için uçaktan kaçtı.

Air Arabia Maroc şirketine ait uçak cuma günü Kazablanka şehrinden İstanbul’a yapacağı sefer için yola çıkmıştı.

Fakat yolculardan birinin ciddi şekilde rahatsızlandığını söylemesi üzerine uçak İspanya’nın Mayorka adasındaki Palma de Mallorca Havalimanı’na 20.30 gibi acil iniş yapmak durumunda kaldı.

Daha sonra uçakta diyabet rahatsızlığı nedeniyle bayıldığı bildirilen yolcuyu almak için havalimanına bir ambulans geldi. Hasta ambulansa taşındığı sırada 20 yolcu da uçaktan piste inerek kaçmaya başladı.

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik ekipleri kaçanlardan en az 4’ünü yakaladı. Hastaneye kaldırılan yolcununsa bir sağlık sorunu bulunmadığı ortaya çıktı. Daha sonra bu yolcu da polise teslim edildi.

İspanya’nın önde gelen gazetelerinden El Pais’te yer alan haberde yetkililerin, olayın ülkeye yasadışı giriş yapabilmek için kasıtlı ve planlı şekilde gerçekleştirildiğini düşündüğü bildirildi.

Yolcunun “yasadışı göçe yardımcı olma” şüphesiyle gözaltında tutulduğu ifade edildi.

Polis, uçaktan kaçan diğer yolcuların havalimanı etrafındaki tellerden tırmanıp adaya giriş yaptığını düşünüyor.

Öte yandan olay, havalimanındaki uçuşlarda rötar yaşanmasına ve iniş izni isteyen uçakların başka havalimanlarına yönlendirilmesine de neden oldu.

Yaşanan kriz nedeniyle havalimanında toplamda 16 uçak belirlenen saatte kalkış yapamadı ve 13 uçak da civardaki diğer havalimanlarına yönlendirildi. Olayın kontrol altına alınmasıyla havalimanı 23.30 gibi tekrar hizmet vermeye başladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir