featured

İstanbul Havalimanı Metro Ücreti Ne Kadar Olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı NTV canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Havalimanı metrosunun açılışına saatler kala özel yayında konuşan Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metro ücretinin ne kadar olacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunun açılışına saatler kala NTV özel yayınında gazeteci Ahmet Arpat’ın sorularını yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar olacak?” sorusuna yanıt verdi.

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı Metrosu’nun ilk etabı 34 kilometre uzunluğuyla rekorların kırıldığı bir proje oldu. Diğer etapların tamamlanmasıyla 69 kilometrelik uzunluğu ulaşacak hatla Avrupa yakası çevrilecek.Metroda akıllı tünel sistemi kullanıldı. Sıfırdan yaratılan bir sistem kuruldu. Tamamen yerli ve milli imkanlarla yapıldı. Diğer metrolarda da bu sistem kullanılabilecek. Sistem tek bir kumanda merkezinden yönetilebilecek.

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı Metro ücreti, kısa mesafe 9.90 olacak, mesafe uzadıkça 12 TL’ye çıkacak. Saatte 120 kilometre hıza ulaşacak. Avrupa’nın en hızlı metrosu olacak. Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada gidelecek dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir