featured

İsrail’den gelen Wizz Air A321 uçağı bomba ihbarı nedeniyle apronda tahliye edildi

 

İsrail’den Polonya’ya giden Wizz Air uçağı, Cumartesi gecesi uçağa bomba ihbarı yapılmasının ardından inişinden kısa bir süre sonra tahliye edildi. Yolcuları aprona tahliye etmek için acil tahliye kaydırakları (Slides) kullandı ve birkaç yaralanma olduğu bildirildi.

Wizz Air’in W65098 sefer sayılı uçuşu, Polonya’nın en büyük ikinci şehri Krakow’a üç saatlik rutin bir uçuş için Cumartesi günü 18:45 civarında Tel Aviv’in Ben Gurion havaalanından ayrıldı.

Wizz Air Airbus A321 uçağı, Krakow-Balice Uluslararası Havalimanı’na indikten sonra, tahliye emri verilmeden önce havaalanının uzak bir bölümüne taxi yaptı.

Bomba ihbarı nedeniyle acil tahliye, Wizz Air uçuşlarına yönelik bir hafta içinde ikinci defa oldu.

Cumartesi gecesi uçaktaki bazı yolcular, tahliye emri verilmeden önce uçağın kapılar kapalı 30 dakikadan fazla yerde beklediğini iddia ediyor. Uçuş ekibi daha sonra bir bomba tehdidi olduğunu duyurdu ve herkese uçaktan inme emri verdi.

Görgü tanıkları, tahliye sırasında bazı çocukların yaralandığını iddia ediyor. Güvenlik güçleri arama köpekleriyle gelmeden önce yolcular aprona inmişlerdi.

Çarşamba günü, İtalya’nın Bari kentinden Krakow’a giden bir Wizz Air uçuşu, uçağa yönelik bir bomba ihbarı yapıldıktan sonra Budapeşte’ye yönlendirildi ve acil durum kaydırakları kullanılarak yolcular tahliye edildi.

Güvenlik güçleri sonunda tehdidin yalan bir ihbar olduğunu belirlemeden önce uçak altı saatten fazla bir süre yerde kaldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir